28 Eylül 2012 Cuma

Sıralama Sistemine Eleştiri

Shanghai Masters sonrasında ilk 16 dışında kalan Ronnie sıralama sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.



Shanghai Masters'ın ardından World Snooker'ın yayınladığı yeni listede 17. sıraya kayan Ronnie 19 yıl aranın ardından ilk 16 dışında kalmıştı.

Snookera verdiği arada Jimmy White'la beraber Snooker Legends Tour'da bol bol boy gösteren Rocket dün Jersey'deydi.Jimmy karşısında 5-3 galip gelen Ronnie bir de maksimum kaçırdığı maçın ardından ITV mikrofonlarına konuştu.

"Dünya Şampiyonluğu, Almanya'da şampiyonluk ve aynı zamanda çeyrek ve yarı finaller. Yani oldukça iyi bir durumdaydım ve diğerlerinden daha iyi bir yıl geçirdim.Şu an ilk 16 dışındayım çünkü her turnuvada oynamaya ve sürekli seyahate hazır değilim.

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 17 turnuvada yer aldım ve çok zorlandım.Aynı şeyi bu yıl yapabileceğimi sanmıyorum."


Büyük seyirci toplulukları önünde oynamaktan hala keyif aldığını söyleyen Rocket sözlerine şöyle devam etti;

"Yüksek standartlarım olduğunu biliyorum ancak aksini hissettiğim anda oynamam için bir sebep olmayacak.Dünya Şampiyonluğu, Almanya zaferi ve ek olarak geçirdiğim iyi bir yılın ardından ilk 16'da kalamıyorsam belki de ıstakayı kenara bırakabilirim."

Shanghai sonrasında oluşturulan yeni sıralamada Selby birinciliğini korumaya devam etmişti.Dünya 1 numarası Selby son 2 yılda sadece 4 final oynamış ve bunlardan birini kazanabilmişti.Yalnızca PTC'lerde yarı final-final gerçekleştirerek birinci sırayı korumayı başaran Jester'ı takip eden oyunculardan Judd son 2 yılda Çin Açık, Birleşik Krallık şampiyonlukları yaşamış ve buna bir de Dünya Şampiyonası finali eklemeyi başarmıştı.

Üçüncü sırada yer alan John Higgins ise Uk Championship ve Dünya Şampiyonluğu başta olmak üzere son iki yılda beş sıralama zaferi kazanmayı başarmıştı.Şu sıralar ilk 16 dışında kalan Ronnie geçtiğimiz yıl Dünya Şampiyonluğu, German Masters şampiyonluğu kazanan isim olmuştu.

Selby, World Snooker'ın geçtiğimiz ay açıkladığı para bazlı sıralamada dördüncü sırada yer alırken Higgins, Ronnie ve Judd ilk üç sırada yer alıyor.Listeye buradan göz atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder