20 Eylül 2012 Perşembe

Shanghai Masters 4.Gün

Shanghai Masters'da dördüncü günle beraber ikinci turun tüm maçları tamamlandı.



Shanghai'de finale doğru yaklaşılıyor.Dördüncü günün ardından çeyrek finalde yer alacak tüm isimler belli oldu.Günün sürprizini ise Neil'ı 5-0 mağlup eden Perry gerçekleştirdi.

Turnuvanın önceki şampiyonlarından olan Carter son zamanlarda tekrar kendine gelen Maguire'ın rakibiydi.Kaptan 5-0 kazandığı maçta 120'lik bir seriye de imza atarak galibiyetini perçinledi.Essexli oyuncu geçtiğimiz yıl Dünya Şampiyonası finaliyle beraber emeklilik kararını rafa kaldırdığını açıklamıştı.Oyuncunun maç sonu açıklamaları şöyle;

"Oyundan yeniden keyif almaya başladım.Sağlık sorunları yaşadığım zamanlarda kendimi iki ayrı mücadelenin içinde hissediyordum; masa içinde ve masa dışında.Sağlıklı olduğum sürece oynamaya devam edeceğim.Her şeyin yolunda gittiği bir maç geçirdim.Güvenli vuruşlarım çok iyiydi ve Maguire'ı her seferinde zora düşürdüm.İlk dört framede sadece tek pot gerçekleştirebildi."

Günün sürprizinin sahibi Perry, Neil karşısında açık ara bir galibiyet aldı. Avustralyalı'nın aynı zamanda antrenman arkadaşı olan Perry maç sonu açıklamalarında bu noktaya da değindi.

"Neil'la her gün kulüpte oynuyoruz.Yani onun ne kadar iyi olduğunu biliyorum.Bazen işler sizin istediğiniz gibi gitmez ve Neil da bugün bunu yaşadı.Uzun süredir kendimi bu kadar iyi hissetmemiştim."

Sıralama suskunluğunu bu yıl Wuxi'de bozan Ricky, Mark Williams karşısındaydı.Dengeli giden ilk seansın ardından Gallerli Williams maçtan 5-2 galip ayrıldı.

Akşam seansının merak edilen maçı ise Judd'ın oldu.Allen karşısında kötü başlayan ancak seans arasına 2-2 ile gitmeyi başaran Bristollü şanssızlıklar yaşamasına rağmen maçtan 5-2 galip ayrılmayı başardı.

Sadece 1.5 saat süren maçta Higgins Ryan Day'i 5-0 geçerken, Stephen Lee İskoç rakibi Dott'a 5-1 mağlup oldu.İlk turda Ding'i eleyerek Çinlileri üzen Mark King yine bir geri dönüşe hazırlandığı maçta bu kez aynı başarıyı gösteremedi ve Murphy'e 5-3 mağlup oldu.

Alınan skorların ardından çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde gerçekleşti;

John Higgins v Allister Carter
Mark J. Williams v Joe Perry
Stuart Bingham v Shaun Murphy
Graeme Dott v Judd Trump

En iyi 9 frame üzerinden gerçekleştirilmeye devam edecek maçların tv programına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder