22 Eylül 2012 Cumartesi

Judd'dan Dördüncü Final

2012 Shanghai Masters'da ilk finalist belli oldu.Mark Williams'ı geride bırakan Judd final koltuğunda yerini aldı.



Shanghai'de sabah seansının ardından ilk finalist Judd oldu.Williams karşısında 6-4 galip gelmeyi başaran oyuncu maçı başından sonuna kadar önde götüren taraf oldu.

Seyir zevki yüksek geçen maçın seans arasına 3-1 Judd üstünlüğü ile gidildi.Rakibine nazaran Çin'de çok daha iyi işler yapmış olan Mark Williams seans arasından sonrasını geri dönüş için değerlendirdi.

Önce 4-1 kısa bir süre sonra da 5-1 geriye düşen Gallerli üst üste 3 frame kazanarak skoru 5-4'e kadar getirdi.Son framede bulduğu şansı çok kötü bir uzak mesafe denemesiyle harcayan Williams rakibinin maçı sonlandırmasını izlemek zorunda kaldı.

Judd bu galibiyetiyle kariyerinin dördüncü sıralama finaline yükselmiş oldu.23 yaşında ki oyuncu bundan yer aldığı üç finalin ikisinde şampiyonluk yaşamayı başarmıştı. Kaybettiği tek final ise 2010 Dünya Şampiyonasında Higgins'e karşı olmuştu.Oyuncunun maç sonu açıklamaları şöyle;

"5-1'e kadar maçta daha iyi oynayan ve oyunu kontrol eden bendim, derken Mark için işler yolunda gitmeye başladı.Onu her zora düşürdüğümü düşündüğümde çıkış bulmayı başardı.Skorun 5-4 olması beni biraz germişti bu yüzden oldukça mutluyum.Kazanmak için buradayım ve elime geçen her şansı kullanacağım."

Mark Williams ise şunları söyledi;

"İlk altı framede Judd benden 20 kat daha iyi oynadı.Sadece maçın içinde kalmaya çalıştım.Ancak sonrasında baskıyı hissetmeye başladı.Onuncu framede şans bulamadım eğer bulsam her iki tarafa da gidebilecek bir maçtı.Elimden gelenin en iyisini yaptım ve az kalsın başarıyordum."

İkinci finalist bugün 15:30'da başlayacak Higgins-Murphy maçının ardından belli olacak.

3 yorum:

  1. 2011 higgins finalinden sonra, yine bir higgins eşleşmesi olursa tadından yenmez. Heyecanla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. ooo süper:D çok yetenekli bu çocuk judd arkandayız

    YanıtlaSil