23 Eylül 2012 Pazar

Higgins Büyüledi

John Higgins kariyerinin 39. sıralama finalinde klasiklerinden birini gerçekleştirdi. Wishaw Büyücüsü ilk seansını 7-2 geride kapadığı maçta harika bir geri dönüşe imza atarak kupanın sahibi oldu.


Shanghai Masters 2012 finali nefesleri kesti.Dünya Şampiyonasında seyircilere harika bir maç izleten ikili yine benzer bir performans ortaya koydu.Maçın sabah seansında ağır bir üstünlük kuran ve 7-2'lik skorla kupanın bir kulpuna yapışan Judd akşam seansında büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Higgins üst üste tam 6 frame kazanarak skoru 8-7'e getirdikten sonra gerginliği kat kat artan genç oyuncu buna rağmen maçtan kopmadı.8-8'i bulan ancak tekrar geriye düşen Judd her iki oyuncunun onlarca hata yaptığı 18. frame'i de almayı başararak maçı karar oyununa götürdü.

Judd son framede atak karakterini de ortaya koyarak güzel potlar çıkarmasına rağmen güvenli vuruş sonrasında açıkta kalan kırmızı başına bela oldu.Uzak mesafe ile işe başlayan ve masayı şık bir şekilde temizleyen Higgins maç topunu da içeri gönderdikten sonra Trump snooker arayışına girdi.Ancak snooker ararken snookera düşen oyuncu faul yapınca rakibinin elini sıktı ve Higgins şampiyonluğa ulaştı, 10-9.

İskoç oyuncu kariyerinin 25. sıralama turnuvası zaferine ulaşırken, 10 bin £ maksimum, 2 bin £ en yüksek seri ve 75 bin £ da şampiyonluk ödülü olmak üzere toplam da 87 bin £'un sahibi de oldu.

Judd Trump maçı kazandığı takdirde dünya 1 numarası olma şansını önümüzde ki turnuvalara bırakırken, ağır tecrübeler edinmeye devam ediyor.Genç oyuncu 2011 Dünya Şampiyonası finalinde yine Higgins ile karşılaşmış tam frame'i aldım derken maçı kaybetmişti.2012 Dünya Şampiyonasında da Carter karşısında iz bırakan bir yenilgi alan 23 yaşında ki oyuncu bugün uzun süre aklından çıkmayacak bir mağlubiyet yaşadı. Higgins'in maçın kritik anlarında yaşadığı şans anları da dikkatlerden kaçmadı.

Higgins'in maç sonu açıklamaları şöyle;

"7-2'den Judd'ı geçmiş olmak inanılmaz.Şu anki duygularımı ifade edemiyorum çünkü biraz şaşkınım.İlk seansta Judd beni adeta kenara itti ancak güvenimi kaybetmedim.Akşam seansında en iyisini denediğimde şansım olacağını biliyordum.Judd bu kadar iyi oynarken kazanmak çok büyük bir iş.

Maçı 10-8'de kazanabilirdim ancak baskıyı hissetmeye başladığım anlarda maviyi kaçırdım.Son framede gözümü karartıp uzum mesafeye gittim ve başarılı oldum.Oradan masayı temizlemek harikaydı.

Judd için büyük bir yenilgi oldu.Bu tip yenilgileri hepimizin olduğu gibi onun da kariyerinde olacaktır.Ancak bir çok zafer de kazanacaktır.Bu tip durumlardan daha sağlam çıkabilirseniz büyük bir şampiyon olursunuz.Alex Higgins, Jimmy White ve Ronnie O'Sullivan tarzından gelen yetenekli bir oyuncu ve oyun için harika birisi."

10 yorum:

  1. öncelikle nefis geri dönüşünden ötürü higgins'i kutlamakla(dolayısıyla ona inananları)başlamak isterim.derin üzüntümü nispetten hafifleten bir kaç sebebim var benimde.ilki rakibin higgins olması(neil,carter ve selby'nin olmayışı)daha öncede yazmıştım hggins veya trump yazardım diye.trump olmadı.olmaması olmayacağı anlamı taşımaz bana göre.birşeyler eksik ne olduğunu bulacaktır.(ilk twitt yazışında ÜSTÜN GÖKMEN hocayı önereceğim kendisine)bence mental bir eksiklik.çözülmeyecek birşey deyil.(örn.ronnie)
    yayını izleyememiş olmak daha üzücü idi.yanlız kriket dahamı önemli ki yayın önceliği olsun?şimdi işin yoksa sonucunu bildiğin maçı banttan izle:(
    sonuç olarak ustadan alınan bedava derse kimse hayır diyemez.büyük usta higgins'i tekrar tebrik ederim.tarihe geçerken bizide şahit etti.(ilk seans için)teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. Bir eurosport klasiği Suat Bey, hepimiz alışkınız.World Snooker TV iş görüyor böyle zamanlarda :) Judd geriden gelen oyunculara karşı gerginlik yaşıyor demiştim Williams maçından sonra.Aslında bu geçtiğimiz yılki maçlarında da açık açık görülüyordu.Zamanla aşacaktır bu sorunu diye düşünüyorum.Ancak aşamazsa da şaşırmamalı.Çünkü Judd gibi yetenekli oyuncular bu sorunu hep yaşar.Sebebi yüksek beklentiler ve Jimmy, Williams bunun çarpıcı örnekleri.

    Bir de işin şöyle bir yanı olduğunu düşünüyorum; Judd rakibi kim olursa olsun küçümsüyor.Bu da ciddi bir problem. Maçlardan ders çıkarıp çıkarmadığı konusunda net fikirlerim yok.Ancak yakın zamanda ki Carter maçının ardından bu tarzda bir maç yaşaması "her vuruşunda aklına gelecek olan anlar arşivi" ni genişletti.

    YanıtlaSil
  3. Dramatik bi son olmuş banttan izlemeye gerek yok sanırım trump basit hatalarla 2-3 frame vermiştir higgins çok iyi olabilir ama karşısındakide soba borusu değil :) argoda bi cümle var başkasının yumruğunu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanırmış diye trump 2dir yiyor ama hala akıllanmadı.

    Suat bey ilk twittinde hocada önerilebilir ama önce bi türk hamamına gitsin daha iyi gibi :D

    YanıtlaSil
  4. Gecen seneki başarısını ve temposunu bu yılda devam ettirmesi bile Judd in başarısıdır. Bazı maclarda yüreğimizi ağzımıza getirdiği, yanımda olsa ensesine iki patlatsam dediğim olmuştur. Lakin Gençtir ve, tecrübe etmek için zamanı vardır. Yası kadar tecrübeye sahip birisiye iki kez final oynamak ya da O'sulliven gibi bir efsanenin takdirine şayan olmak 23 yaşta büyük büyük başarıdır. Tebrikler Judd, tebrikler Higgins

    YanıtlaSil
  5. Sayın infazure, World Snooker TV'yi izleyebilmek için ne yapmak gerekiyor. (Ücret, üyelik vs.) Bu eurosport beni delirtecek. Böylesine güzel bir maçı haram ettiler bize. Bilgi verirseniz memnun olurum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. World Snooker'ın sitesinden ödemeyi yapıyosunuz ve üyeliğiniz alıyorsunuz.Ardından rahat şekilde izleyebilirsiniz.

      Sil
  6. @serhan arkadaşa:)vallahi akıl akıldan üstün diye boşuna dememiş atalar,nur içinde yatalar.benim aklıma hiç gelmemişti türk hamamı:)güzel bir kırklansa bencede fena olmaz.yanlız küçük hatalarla bir kaç frame verdiği fikrinize katılamayacağım.zira higgins yüzde yüzyirmi oynamış.ayrıca judd'un 7-8 geride iken beraberliği yakalayışı ivme olabilirmiş galibiyet için ama mazeret deyil tabi.
    @benimle aynı düşüncede olan blok takipçilerininde burada oluşu güzel(derya Lng)yanlızlık çok kötü hissettiriyo:)birde daha üst takipçilerle fikir yazışmak zorluyo bugün olduğu gibi:)
    @infazure sizede teessüfler yani madem klasik olduğunu bildiniz neden izleyebileceğimiz bir yer olduğunu söylemediniz,tek yayıncının orası olduğunu sanırken.tekrar teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  7. umut arkadaşa tüm kalbimle katılıyorum ve cevabı bekliyorum bende:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suat Bey soruya yukarda cevap attım ama ben dün geceden söylemiştim esp yayınlamayacak ikinci seansı diye.Hatta dünden önlem paketi sunmuştum :)

      Sil
  8. dünden haber verdiğinizi yakalayabildim,hatta ilk seansta soru yağmuruma cevap bile verdiler yayın yok diye,ancak önlem paketi dediğinizi kaçırmışım herhal,profilinizin üzerinden şöle bir geçtim ,birkaç dostla linkler hakkında yazışılmış fakat proksy değiştir falan yazıyodu(ANLAMADIM)dolayısıyla kaçırdık güzelim maçın canlısını.tekrar teşekkürler:)

    YanıtlaSil