5 Mayıs 2012 Cumartesi

Finale Genel Bakış

Dünya Şampiyonasında kapanış maçı gelip çattı.2008'in finalistleri tekrar karşı karşıya.


Turnuvaya Genel Bakış yazısında bu sezonu "Özlenen ve Beklenen Şampiyonluklar" yılı olarak adlandırmıştım.Crucible'ın iki finalisti de bunu bize gösterir nitelikle.Yıllardır maddi manevi olarak bir çok savaş vermiş iki isim rakiplerini birer birer devirerek finalde yer almayı başardılar.Bu yüzden iyi oynadılar, kötü oynadılar sorularını sormak benim için yersiz.

Ronnie için uzun maçların iyi olacağı açıkça gözüküyordu, nitekim öyle de oldu.Maçlarında kafasını toparlayamadığı anlar olsa da Rocket kısa bir süre içerisinde kendine geldi.Maçlar zaten uzun soluklu olduğu için en fazla 2-3 frame kaybetmiş olmak onu pek etkilemedi.Rocket'in turnuva başından beri harika bir ikinci seans performansı var.Ebdon, Williams, Neil ve Stevens'ı maçların ikinci seanslarında adeta haşat etti.Çoğu oyuncu da bu seanslar sonrasında maçlarda ağır darbe aldı.Üstelik Ronnie bu seanslarda Ebdon, Neil gibi oyunculara kendi oyununu da net şekilde kabul ettirdi.

Ali Carter da azımsanacak bir iş yapmadı.İlk maçından iyi bir görüntü vermişti zaten Kaptan ve maç sonunda da sıkı bir diyete başladığını söyledi.Judd'a karşı geriden gelerek aldığı maç turnuva da unutulmayacaklar arasına girdi bile.Turnuvanın flaş çocuğu Jones'un da geri dönüş yapmasına izin vermedi.Üstelik o maçta Jones seyircinin neredeyse tüm desteğini arkasına almış şekilde geliyordu.Maguire maçını tam bir ölçüt olarak sayamıyorum çünkü Maggi ciddi anlamda şanssızlıklar yaşadı.Zaten dengesi kolay bozulan bir oyuncu da olup çıktı ve Carter bunları iyi kullandı.

Finalist iki ismi yan yana koyduğumuzda herkesin favorisi Ronnie tabi ki.Carter'ın 2008'den bir tecrübesi mevcut rakibine karşı.Oyunu buna göre oynamaya çalışacaktır.Ancak Carter, Maguire maçında ciddi hatalar yapmasına rağmen Maggi cezayı kesemedi.Ronnie'nin maçtan kopup gideceği anlara denk gelmezse, Kaptan'ın benzer hataları canını yakabilir.Carter'ın bu maçta yapması gereken oyunu yavaş oynamak değil çünkü Ronnie artık bunu da pek yemiyor.Rocket'in hata yaptığı anları iyi kullanırsa Carter maçta sıkıca tutunabilir diğer yollarda Ronnie için dördüncü şampiyonluğun yolu açık.

Şunu da eklemek isterim, ilk turda Ding, Selby, Allen, Murphy gibi isimler elenince kimileri turnuvada heyecan kalmadığını söylemişti.Halbuki oyunu bugünlerine getiren isimlerin çoğu turnuvadaydı ve asıl heyecan verici olan da buydu esasında.

12 yorum:

  1. Yazı çok güzel olmuş, "Ronnie artık bunu da pek yemiyor" Bu zaten her şeyi açıklıyor ekstrem şeyler olmaz ise Rocket şampiyon :D

    YanıtlaSil
  2. Yorum olduğu için tarafsızlığımı bozabilirim eheh :) Şunu itiraf etmem gerek.Yarı finale öyle dört isim kaldı ki gerçekten hepsinin şampiyonluğuna mutlu olabilirdim.Ancak Ronnie'nin olduğu bi finalde kalbim onun şampiyonluğunu ister.Dört isim de şampiyonluğa gerçekten yaraşır isimler.

    YanıtlaSil
  3. :D :D evet gerçekten benimde sevdiğim bir dörtlü hatta carterın finali kaybedeceği için üzgünüm :D :D

    Ama maguireye gerçekten yazık oldu tamam hatalar yaptı ama 3. bi güç iyi oynamasına engeldi sanki :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yahu.Yani hele o orta cebe gitmeyen iki tane top var dün akşam seansı ve bugün ki seansta.Gerçekten ilginç şeyler oldu.Adam sıralama turnuvası kazanamama şanssızlığını yenemeyecek.Bir de git gide daha da asabi bi adam oluyor.Buna bi hal çare bulması lazım.

      Sil
  4. Gerçektende öyle özellikle kendisine kızma konusunda çok yatkın yani her oyuncu kendine kızarda bu hem kızıp uygulamayada geçiyor sert vuruşlar falan,umarım yeni sezona iyi başlar.

    YanıtlaSil
  5. Serhan, Ronnie'nin maç sonu açıklamaları buram buram emeklilik kokuyor :/

    YanıtlaSil
  6. bu sene biraz da kaybedenlerin yiliydi.dogru dürüst turnuvalara dahi katilamayan, buna ragmen german masters i kazanan ama hep ilk 16 sinirinda dolasan ronnie...
    provisional rankig de 16 disinda kalmis, birakma tiriplerine yatarken bir anda snooker ya dört elle sarilmis bir ali...
    ha bu arada emeklilik arefesinde bir 147 maximum patlatan hendry...aslinda bu peformansla saglam bir 10 sene daha oynardi stephen.
    finalistler 90%, sene icinde herhangi bir siralama turnuvasi kazanan isimlerden biri oluyor.bu gercek.
    ronnie bir triumph yapacaktir inancindayim.

    YanıtlaSil
  7. Valla ne diyeceğimi bilemiyorum İnfazure o potansiyeli ile her sene zirvede bırakacak durumda olur ama ronnie işte ve o doğal yeteneğiyle yaş konusunun ona zerre dokunmayacağını düşünüyorum bu iş konsantrasyona ve bileğe bakar yetenekliyseniz yeteneklisinizdir kaybetme gibi bir durum olamaz emekli olmaması için umut etmekten başka bişi yok :(

    YanıtlaSil
  8. ronnie'yi bu haliyle gördüm ya. artık emekli olsa da gam yemem. sırf bu turnuva için aldığım HD paketin parasını da sonuna kadar helal ediyorum.

    YanıtlaSil
  9. Ronnie - Robertson galibi şampiyon olur demiştik.Hala aynı kanaatteyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o zaman twitter'dan cevap verememiştim sana eheh:) Zaten Ronnie-Neil maçı da atmosferi, heyecanı ve kalitesiyle erken final gibiydi.

      Sil
  10. Ronnie'nin açıklamalarını şampiyon olup en zirvede veda etmek gibi anladım. Bu maçın galibi bence bellidir. Carter iyi oyuncu ama bu kupayı çok isteyen Ronnie kadar değil. Uzun zamandır snooker seyrederim Ronnie'yi bu kadar profesyonel, bu kadar maça asılan bir şekilde hatırlamıyorum. Carter'a en fazla 7-8 frame verir gibi geliyor bana.

    YanıtlaSil