6 Mayıs 2012 Pazar

Rocket - The Captain


Betfred.com World Snooker Championship'te sona çok yaklaşıldı.Bugün itibariyle tamamlanan yarı final maçları ile birlikte finale yükselen iki oyuncu belli oldu.



 Matthew Stevens'ı orta vites bir oyun ile 17-10'luk skor ile geçen Ronnie O'Sullivan ve Dünya 7 Numarası Stephen Maguire'ı 17-12 ile geçen Allister Carter finale yükselen isimler oldu.


 Şimdi biraz Ronnie O'Sullivan ve Allister Carter'ı inceleyelim.

 

 Ronnie "Rocket" O'Sullivan


 Ronald Antonio O'Sullivan, 5 Aralık 1975 Wordsley doğumlu İngiliz oyuncu. Snooker dünyasında izleyiciler tarafından en fazla sevilen ve takip edilen oyuncu.Bu sevginin temelinde, oyunundaki hızı ve çözüm üreticiliği ön planda.Daha önce 2001, 2004 ve 2008 yıllarında Dünya Şampiyonu oldu. Kariyeri boyunca 6 Milyon Sterlin kazandı.Toplamda 21 tane sıralama turnuvası şampiyonluğuna sahip.En fazla Century Break yapan ikinci oyuncudur. 11 tane Maksimum Break'i vardır.


 İlk Century Break'ini 10 yaşında 117'lik bir break ile yapmıştır. İlk maksimum break'ini 15 yaşında iken yapmıştır.Şu anda En genç elemelere katılan oyuncu, En hızlı Maksimum Break gerçekleştiren oyuncu ve En hızlı maç tamamlayan oyuncu ünvanları hala kendisindedir.


Ronnie O'Sullivan'ın Kariyeri

 İlk turda elemelerden gelebilecek en zor rakiplerden birini çekerek yine talihsiz bir kurâya sahip olan Ronnie O'Sullivan, Peter Ebdon'ı beklenenin aksine rahat geçerek bir üst tura yükseldi.10-4

 İkinci turda son zamanlarda yıldızının hiç barışmadığı Mark Williams'la mücadele eden İngiliz oyuncu, 13-5'lik skor ile maçı domine etti ve adeta eski günlerinden bir bukle sundu.

 Çeyrek final'de rakip çok zorluydu.Kimi otoritelere göre Neil Robertson - Ronnie O'Sullivan maçının galibi turnuvayı kazanacak oyuncuydu.Maç çok çekişmeli geçti.İlk seansı geride kapatan Rocket, ikinci seansta arka arkaya kazandığı 6 frame ile maçı koparmayı bildi. 13-10

 Yarı final'de ise, iki kere Dünya Şampiyonası finali oynamış fakat hiç şampiyon olamamış olan Matthew Stevens ile karşılaşan O'Sullivan, rahat bir oyun ile 17-10'luk skor ile finale yürüdü.

 

Allister "The Captain" Carter

 

 Allister "Ali" Carter, 25 Temmuz 1979 Essex doğumlu İngiliz oyuncu.Lakabı The Captain'dır.2008 Dünya Şampiyonası'nda Ronnie O'Sullivan ile final oynamıştır.Finali kaybetse de bir frame'de Maksimum Break yapmayı başarmıştır.Yaşadığı mide rahatsızlığı yüzünden son iki sezonda çok formsuz olan Carter, bu sezon çok parlak bir performans sergilemedi.

 

 1996 yılında profesyonel snooker kariyerine başladı.1999 yılında the Benson and Hedges Championship'te şampiyon olarak yılın en iyi genç oyuncusu ünvanını kazandı.

 

 İlk-16'da yer alabilecek kapasitede olan Carter, son iki sezondaki düşüşü ile 17.sıraya kadar geriledi.

 

 Kariyerinde birçok yarı final ve çeyrek final bulunan Carter, oynadığı 4 final haricinde hiç bir turnuvada bu eşiği aşamayarak geride kalmıştır.

 

 Sağlamcı oyun tarzı ile birlikte oyunun pozitif (pot yapmaya yönelik) ve negatif (rakibe pot yaptırtmamaya yönelik) yönlerinin dengesi çok iyi ayarlayabilen bir oyuncu olarak göze çarpar.

 

 İki tane sıralama turnuvası olmayan turnuvalarda şampiyonluğu bulunan İngiliz oyuncu (Benson and Hedges Championship-1999, Huangshan Cup – 2008) 2012 Dünya Şampiyonası finaline yükselmiştir.

 

Allister Carter'ın Finalleri

  İlk turda Mark Davis karşısında domine bir oyun ile 10-2'lik skor ile kazanmayı bilen oyuncu adını ikinci tura yazdırdı.

 

 İkinci turda 2012 Dünya Şampiyonası'na damga vuran maçta Judd Trump'ı dramatik bir son ile 13-12 geçti. 

 Maçın hikayesini buradan okuyabilirsiniz.

 

 Çeyrek final'de turnuvanın flaş oyuncusu Jamie Jones ile karşılaşan Allister Carter, maçı kontrolü altında tutarak rahat görece rahat bir galibiyet aldı. 13-11

 

 Yarı final'de Dünya 7 Numarası Stephen Maguire'ı akıcı ve akıllı bir oyun ile saf dışı bırakarak finale yükseldi.17-12

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder