1 Mart 2012 Perşembe

World Open 4.Gün

Çeyrek finalistlerin belirlendiği dördüncü gün sona erdi.Mark Allen, Birleşik Krallık finalinden kalan hesabı kapatmayı başardı.



Haikou'da son 16 turunun tüm maçları bugün tamamlandı.Birleşik Krallık finalistlerinin mücadelesinde kazanan Allen oldu.

Kuzey İrlandalı oyuncu seans arasına 3-1 geride gittiği maçta 4-3 öne geçmeyi başardın.Trump'ın skoru eşitlemesiyle karar oyununa giden maç yine Judd'ın kaçırdığı kırmızı ile sonuçlandı.Açık masada yüzlük seri ile oyunu bitiren Allen çeyrek finalde Mark King ile karşılaşacak.Pistol Allen, maçta 100, 100 ve 101 olmak üzere üç yüzlük seri gerçekleştirirken, Judd'dan da bir 104 geldi.

Allen'ın maç sonu açıklamaları şöyle;

"Dün yaptığım açıklamalar için özür diliyorum.Evimden uzakta herhangi bir yere seyahat etmek hoşuma gitmiyor, sadece Çin için geçerli değil.

Skor 3-0 iken biraz şanslıydım ama sonrasında oynadığım oyun çok iyiydi ve kazanmayı hak ettim.Judd ile oynarken pek fazla güvenli vuruş olmuyor, açık masalar ve yüksek seriler gerçekleşiyor.Bana göre şu an dünyanın en iyi oyuncusu.

Judd, Birleşik Krallık finalinde ki kadar iyi oynamadı.Bazı toplarda hatalar yaptı ve ben de bunlardan yararlandım."


Beş yüzlük serinin gerçekleştiği maç ise Lee'nin oldu.Almanya'dan bu yana gittikçe yükselen performansı süren Lee, Neil'ı 5-3 geride bıraktı.138, 120 ve 109'luk seriler gerçekleştiren 37 yaşındaki oyuncu turnuvanın şu an için en yüksek serisini de gerçekleştirdi.Neil rakibine 136 ve 106 ile cevap vermeyi başardı.Bu galibiyetle Stephen Almanya ve Galler'den sonra üçüncü turnuvada da çeyrek finale yükselmiş oldu.Oyuncunun maç sonu görüşleri şöyle;

"Her hafta maç oynamak farkı hissettiriyor.Çünkü kötü oynadığınız bir haftanın ardından yanlışlarınızı düzeltebiliyorsunuz.Bu performansımla şampiyon olabilirim.İyi skor ürettim, iyi güvenli vuruşlar ve uzun mesafeler gerçekleştirdim."

İlk turda adaşı Mark Williams'ı net bir şekilde geçen Mark King bu maçtan da yüzü gülerek ayrıldı.PTC11'in galibi Tom Ford ile karşılaşan oyuncu maçı yedinci frame'e kadar önde götürse de bu dakikadan sonra 4-3 geri düştü.Maçta dengeyi bulan ve kapanışı da 80'le yapan Mark, çeyrek final için biletini ayırttı ve yine adaşı olan bir başka ismin, Allen'ın, rakibi oldu.

Shanghai'de ki şampiyonluğun ardından Galler'de final gören Selby'de sağlam ritmini sürdürdü.Turnuvaya çok etkili giren Holt'u 5-3 geçen Leicesterlı, diğer maçta Joe Perry'i aynı skorla geçen Shaun Murphy ile çeyrek finalde eşleşti.İkili son olarak German Masters çeyrek finalinde karşılaşmış ve kazanan Murphy olmuştu.Ortamın nemli olduğundan şikayetçi olan Selby maça eldiven giyerek çıktı.

"Eldiven giydim çünkü nem yüksek ve tüm oyuncular bundan muzdarip.Ben de ıstakanın elimde daha iyi kaymasını sağlayarak kendime bir avantaj sağladım."

Higgins, Cope karşısında çok net bir galibiyet, 5-0, ile çeyrek finale yükselirken, Dott günün neticelenen son maçında vatandaşı Campbell'ı 5-3 geçti.Diğer yandan Robert Milkins, Jin Long'u 5-2 geçerek yarı finalde Higgins'in rakibi oldu.

Günün sonuçları şöyle;

Mark King 5-4 Tom Ford
Michael Holt 3-5 Mark Selby
Mark Allen 5-4 Judd Trump
Shaun Murphy 5-3 Joe Perry
Jin Long 2-5 Robert Milkins
John Higgins 5-0 Jamie Cope
Graeme Dott 5-3 Marcus Campbell
Stephen Lee 5-2 Neil Robertson

World Open'da çeyrek final maçları da en iyi 9 frame üzerinden gerçekleştirilecek.Yarı finalistlerin belirleneceği cuma gününü maç programı ve yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Judd 3 - 0 öndeyken rehavete kapılıp çok basit hatalar yaparak oyunu verdi. Özellikle karar frameinde yapmaya çalıştığı kombine. Güvenli vuruş yapsa belki maçı alabilirdi. Çok gereksiz vuruşlar yaparak maçı verdi. Daha güvenli vuruşlara gitmesi lazım artık geçen yılın sonunda savunma ağırlı oynamaya özen göstereceğim demişti ama Judd aynı Judd :)

    YanıtlaSil
  2. Bir süre daha bu şekilde kaybettikten sonra güvenlik unsurlarına daha da önem vermeye başlayacaktır.Çünkü zaman ilerledikçe bu kayıplar daha da can yakmaya başlar.

    YanıtlaSil