31 Mart 2012 Cumartesi

Çin Açık 6.Gün

Çin Açık'ta finalistler belli oldu.Geri dönüşle Ding'i turnuva dışına iten Ebdon ve bu sezon ikinci finaline ulaşan Maguire yarın kozlarını paylaşacaklar.



Çin Açık'ta final günü geldi.Bu sezon Almanya'da Rocket'e kaybeden ama formunu düşürmeyen Maguire yeni bir finale daha ulaşırken, geriye düştüğü maçta iyi bir geri dönüşe imza atan Ebdon finale adını yazdırdı.

Yakın geçmesi beklenen Stephenların mücadelesi pek de beklenen gibi olmadı.Lee'nin başlayıp sonunu getiremediği frameler başına dert olurken, Ronnie maçında olduğu gibi bulduğu şansları iyi kullanan Maguire maçtan 6-2 galip ayrıldı.Maçta seans arasına 2-2 gidilmesine rağmen Lee dört frame üst üste kaybeden taraf oldu.Son şampiyonluğunu yine burada 2008 yılında yaşamış olan Maguire'ın maç sonu açıklamaları şöyle;

"Bir maç daha var.Bütün hafta boyunca iyi bir oyun oynadım ve ümit ediyorum ki bunu yarına da taşıyıp Çinli izleyicilere iyi bir maç izleteceğim.Yarın Ding'le oynamayı isterdim çünkü atmosfer daha iyi olurdu.Tabi bu Peter'a karşı saygısızlık olarak anlaşılmasın, hakettiği bir galibiyet aldı.2008'de ki finali çok iyi hatırlıyorum.Harika oynamıştım, Shaun da öyle.Çok iyi bir 19 frame çıkarmıştık.Maçın sonlarında zor bir kaç pot gerçekleştirmiştim."

İkinci maç ise Çinlilerin istediği şekilde sonuçlanmadı.Yerel kahraman Ding, iyi başladığı maçta kapanışı çok kötü yaptı.Seans arasına 3-1 önde giden Çinli oyuncu üst üste beş frame kaybederek maçtan 6-3 mağlup ayrıldı ve Çin Açık'ta yedi yıldır süren final hasretine son veremedi.Seans arasında sonra oyunu mümkün olduğunca yavaş oynayan Ebdon, rakibini ağır oyunuyla öldürdü.Maçın son frameinde bir maksimum denemesine girşen Ebdon 64'ün ardından paketi dağıtamayınca seri yarım kaldı.

Uzun süredir şampiyonluğa hasret iki oyuncunun karşılaşacağı maç en iyi 19 frame üzerinden gerçekleştirilecek.Finalist iki oyuncu da son şampiyonluklarını art arda senelerde Çin Açık'ta yaşamışlardı.Final günü yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

*Fotoğraflar top147.com'a aittir.

3 yorum:

  1. Tek hayalim Judd ve Ronnie'nin her hangi bir turda karşılaşmasıydı ama olmadı :). Ebdon gerek devirdiği oyuncularla gerekse performansıyla bence şampiyonluğu hak ediyor. Umarım bu performansı uzun bi süre tekrar eder de Snooker'a biraz heyecan gelir :)

    YanıtlaSil
  2. Sanırım herkes o eşleşmeyi bekliyordu.Zaten bu sezonki Ronnie-Judd eşleşmelerinin tamamı keyifli geçti.

    İki oyuncu için de şampiyonluğun anlamı çok büyük.Özellikle Maguire buradan bir şampiyonlukla ayrılırsa WC'de daha da iyi işler yapabilir.

    YanıtlaSil
  3. Çok doğru düşünmüşsün adsız kardeş.

    YanıtlaSil