27 Şubat 2012 Pazartesi

Yeni Sezon Geçici Takvimi Açıklandı

2012 bitimine kısa bir süre kala World Snooker yeni sezon, 2012-2013, için geçici takvimi açıkladı.Takvimde ilgi çekici detaylar mevcut.


Son zamanlarda çok fazla yeni turnuvaya görmeye başlayan bizler için bu sezon da pek farklı geçmeyecek.Zira World Snooker açıkladığı takvimde bir çok yeni sıralama ve davet turnuvasını oyunculara ve izleyicilere duyurmuş durumda.

Genel hatlarıyla geçici takvime göz atacak olursak, ilk dikkati çeken nokta dört kez puan kesiminin olacağı.Üstelik ilk puan kesimi Avustralya Açık ve Shanghai dışında iki turnuva için daha gerçekleşmiş olacak.İlki Wuxi Classic, bir diğeri ise 6 Kırmızı Dünya Şampiyonası.

İlk denemeden sonra pek tutulmayan 6 kırmızı formatı bu sezon yeniden karşımıza çıkacak.Bu turnuva için puan kesimi yapılması ise davet turnuvası şekilde olabileceğini akıllara getiriyor.

İkinci puan kesimi ise Çin'de gerçekleştirilecek iki yeni turnuva ve tam olarak kesinleşmemiş davet turnuvaları için gerçekleştiriliyor.Bunlardan International Championship Çin'de ki bir diğer yeni sıralama turnuvası.China Event ise tam olarak nasıl bir formatı olduğu hakkında fikrimizin olmadığı diğer Çinli evlat.

Mart ayında yapılması planlanan bir sıralama turnuvası daha var.Şükürler olsun ki bu turnuva da Çin de düzenlenmiyor.Turnuvanın başlangıcı World Open'dan kısa bir süre sonraya denk getirilmiş.

Takvime göre PTC'lerin sayısı da 12'den 10'a düşmüş gözüküyor.Bunlarda dört tanesi ise UK sınırları içerisinde gerçekleştirilecek.Kalanları ise geçtiğimiz iki sezonda olduğu gibi Avrupa'da.

Son puan kesiminden sonra gerçekleştirilecek olan dört turnuva Çin Açık, yeni turnuva, PTC Final ve Dünya Şampiyonası.

Planlanan takvimle beraber Çin'de ki sıralama turnuvası sayısı da beşe yükseliyor.Wuxi Classic, International Championship, Shanghai Masters, China Open ve World Open.

Geçici takvime sizler de buradan göz atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder