8 Şubat 2012 Çarşamba

Sıralamada Son Durum

Dünya Şampiyonası gitgide yaklaşılıyor.Peki üçüncü puan kesimine kısa bir süre kala kimler kritik virajlarda?


The Crucible heyecanı kendini giderek hissettirmeye başladı.Önümüzde üç turnuva daha bulunmasına rağmen Galler Açık sonrasında belirlenecek olan yeni sıralama kimi oyuncular için büyük önem taşıyor.

Durumu değerlendirmeye başlamadan önce geçici ve resmi sıralamaya buradan ulaşabilir, hangi turnuva kaç puan veriyor öğrenmek için ise buradan yararlanabilirsiniz.

İlk 16
Kıyasıya mücadelenin olduğu ilk 16 civarı uzunca süreler sıralamanın en tepesinde kalan Rocket'in işin içine dahil olmasıyla daha da enteresan hale geldi.09/10 sezonundan Uk Championship ve Galler Açık puanlarının silinmesiyle beraber 18. sıraya düşen Ronnie, Almanya'dan aldığı şampiyonlukla beraber 15. sıraya yükseldi.Şu an için ilk 16 yakınlarında durum şu şekilde;

13.Matthew Stevens 44315
14.Stephen Lee 43875
15.Ronnie O’Sullivan 43040
16.Stuart Bingham 42315
17.Ricky Walden 41630
18.Mark Davis 40875

Aslında Ronnie çok yüksek ihtimalle ilk 16'da kalmayı garanti altına almış durumda.Çünkü Ricky ve Mark Davis'in yaklaşık 2500 puan kazanmalarının yanında Ronnie'nin ilk turda elenmesi de gerekiyor.2500 puan ise Galler Açık'ta bir çeyrek final demek.

Ön elemeden muhtemel rakibini bekleyen Bingham için işler biraz daha zor.Çünkü muhtemel rakipleri arasında Mark King, Dave Harold, Alan McManus gibi isimler bulunuyor.Walden için de işler hiç kolay değil.Bu sezon sıkıntıları alıp yürüyen ve daha önce bu turnuvada şampiyonluk yaşamış olan Carter ile ilk turda eşleşebilir.Tabi ön elemeyi geçmesi şartıyla.

Diğer aday Mark Davis ise bence treni çoktan kaçırdı.PTC11 ile çok yaklaştığı ilk 16'ya girmesi şu an için çok zor gözüküyor.Ön elemeyi atlatsa bile ilk tur rakibi Ding.Gerçi ne yapacağı pek belli olmasa da Galler'de de bir ilk tur faciası yaşayacağını pek sanmam Ding'in.

Son 32
Madem ilk 16'ya giremedik en iyisi tek ön eleme oynamak diye düşünen oyuncular için ilk 32 en uygun yer.Galler'de sürpriz bir şampiyon çıkmayacağı düşüncesiyle ilk 32 mücadelesi muhtemel dört isimle geçecektir;

30.Fergal O’Brien 31455
31.Mark King 31015
32.Ken Doherty 30565
33.Rory McLeod 30560

Bin puan ile bu dörtlü arasında ki sıralama tam tersine dönmeye yakın.Hele tam sınırda duran Ken Doherty üflesek diğer tarafa geçecek.Kendine has oyun tarzıyla tanıdığımız McLeod'un şu an yapması gereken tek şey Galler'de ön elemeyi geçmek.Ben Woollaston ve Liang Wenbo gibi iki sıkıntı verebilecek isimle karşı karşıya.

Doherty'nin ise atması gereken adım sayısı daha fazla.Çünkü geçmesi gereken iki ön eleme turu var.Rod Lawler-Peter Lines ikilisinden birini geçip Jamie Cope'a da meydan okuması gerek İrlandalının.

Bu ikilinin dışında Mark King'in de işi şans bırakmadan ana tabloya kalması yeterli olacak gibi görünüyor.

Galler Açık'ta ön elemeler bugün başladı ve cumartesi günü tamamlanacak.Turnuva ise ayın 13'ünde başlıyor.Yukarıda saydıklarımın bir kısmı turnuvanın kısa formatıyla alakalı olarak tersine de dönebilir.Uk Championship de bile Higgins'i elemeye çok yaklaşayn McLeod neden en iyi 7 framelik bir maçta bu şansı kullanmasın ki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder