24 Şubat 2012 Cuma

Premier League Yeni Format

Geçtiğimiz sezon rötuştan geçen ve bu sezon değişikliklerin olması çok  muhtemel görülen Premier Lig'de yenilikler açıklandı.


Uzun süredir Ronnie'nin şampiyonluğu ile sonuçlanan Premier Lig bu yıl da yeni değişikliklerle geliyor.

Geçtiğimiz sezon artan katılımcı sayısı bu yıl biraz daha artacak.Toplam 10 oyuncunun mücadele edeceği PL'de artık iki grup yer alacak.Beşer oyuncudan oluşacak gruplarda ilk iki sırayı alan oyuncular yarı finallere çıkacaklar ve şampiyon bu maçların sonrasında belli olacak.

Her oyuncu galibiyet için 2 puan kazanırken beraberlikler 1 puan değerini taşıyacak.İki oyuncunun eşit puanda kalması durumunda ise en çok frame kazanan oyuncu üst sırada kalacak.Eğer kazanılan frame sayıları da eşitse aralarında ki maç sırayı belirleyecek.

Yarı final ve final uzun bir süredir olduğu gibi yine en iyi 9 ve 13 frame üzerinden oynanmaya devam ederken, vuruş süresi de 25 saniye olarak işlevini sürdürmeye devam edecek.

Snooker takvimi içinde yer alan turnuvaların şampiyonlarının yer alacağı PL'de bir oyuncu birden çok turnuvada kazandığı takdirde başka bir oyuncunun turnuvaya davet edilmesi hedefleniyor.Sezonun şu ana kadar olan kısmı sonunda muhtemel katılımcıların listesi şöyle;

Son Şampiyon : Ronnie O'Sullivan
UK Championship : Judd Trump
Masters : Neil Robertson
Shanghai Masters : Mark Selby
Australian Goldfields Open : Stuart Bingham
Championship League : Belli Değil
World Championship : Belli Değil
China Open : Belli Değil
World Open : Belli Değil
PTC Grand Final : Belli Değil
---------------------------------------
German Masters : Ronnie O'Sullivan
Welsh Open : Ding Junhui

Turnuvanın şampiyonu 50 bin £'un sahibi olurken, grup maçlarında kazanılan her frame bin £ anlamına gelecek.Her yüzlük seri de frameler gibi bin £'luk bir kazanç sağlayacak.Turnuvanın en yüksek seri ödülü 5 bin £ olurken, maksimum seri ödülü 25 bin £.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder