3 Şubat 2012 Cuma

German Masters 3.Gün

Tempodrom'da üçüncü gün son 16 maçları ile başladı.Çeyrek finallerin başlayacağı akşam seansı sonunda yarı finalistlerin tamamı belirlenmiş olacak.



Kalan dört çeyrek finalistin belirlendiği öğlen seansına Ronnie damga vurdu.Kısa bir sürede rakibi Perry'i 5-1 geçen Rocket 123 ve 110 başta olmak üzere 74, 39 ve 63'lük seriler gerçekleştirdi.Uzun mesafe potlarda son zamanlara nazaran oldukça başarılı olan Ronnie maç sonunda bu alanda %73'lük bir başarıya ulaşırken, pot yüzdesinde %94'ü görmeyi başardı.Ronnie maç sonunda şunları söyledi;

"Joe'yu tebrik ederim.İyi bir sezon geçiriyor ve sağlam bir rakip.İşleri benim için kolaylaştırdığını söyleyemem.Bu maçta iyi oynadığım için mutluyum."

Ronnie'nin rakibini belirleyen maçta Matthew Stevens, Neil ile karşı karşıya geldi.Gallerli'nin büyük üstünlüğü ile geçen maç 5-1 Stevens lehine sonuçlandı.Ronnie ile Matthew son olarak PTC7'de karşılaşmışlar ve maç 4-2 Ronnie üstünlüğü ile tamamlanmıştı.İkili arasında son beş mücadelenin tamamında galip gelen yine Ronnie oldu.Matthew maç sonunda şunları söyledi;

"Neil şu an formda ve çoğu turnuvada üst turlar görmeyi başardı.Bu yüzden bu sezon ki en iyi galibiyetim diyebilirim.Normalde kaçırmayacağı toplar kaçırdı ve ben de cezayı kestim.İlk maçta Steadman'a karşı sadece kazanmayı düşünüyordum çünkü ilk 16'da ki yerimi garantilemek istiyordum.Bugün daha rahattım ve iyi skor ürettim.Maç esnasında Ronnie'nin maçına da göz attım.Uzun mesafelerde çok iyiydi, iyi seriler üretti, harikaydı."

Avustralya Açık finalistlerinin mücadelesinde kazanan bu kez Williams oldu.Avustralya'da geriden gelen rakibine şampiyonluğu kaptıran Gallerli rakibine bu kez geri dönüş şansı vermedi.Maçtan 5-2 galip ayrılan Williams akşam gerçekleştirilecek çeyrek finallerde Lee'nin rakibi oldu.

Seansın kapanışında da Selby üst tura yükselmeyi başardı.3-1 önde girdiği seans arasından sonra Dott'ın skoru eşitliğe taşımasının ardından işi sıkı tutan Leicester'lı Shaun Murphy'nin rakibi oldu.Murphy maçın uzaması ve akşama rakibinin belli olmamasından şikayetçi olarak "Kimle oynayacağımı bilmiyorum ve 3.5 saat sonra maçım var.Tuhaf!" şeklinde bir tweet gönderdi.


Yarı finalistler ise akşam seansında belirlendi.Sonuçlanan ilk maçta Rocket ilk tur maçında olduğu gibi geriden gelerek maçı kazandı.1-1'den sonra 3-1 geri düşen ve ardından üst üste dört frame kazanmayı başaran Ronnie maçtan 5-3 galip ayrıldı ve uzun bir aradan sonra tam bir sıralama turnuvasında yarı finale ulaştı.Rocket, Higginson maçında olduğu gibi yine seans arasından sonra kendisine geldi.

Bu maçın ardından ise Ronnie'nin rakibi belli oldu.İlk 16'dan düştükten sonra sıkıntılı günler geçiren ancak toparlanarak tekrar ilk 16'da yerini alan Lee turnuvanın son şampiyonu ile karşı karşıya geldi.Maçın başından sonuna kadar önde giden Lee 5-3 galip gelerek yarı finalde ki yerini aldı.Stephen Lee son olarak 2006 Galler Açık'ı kazanmıştı.

Sıkı geçmesi beklenen Shaun-Selby maçı beklentileri karşıladı.Son dakikasına kadar heyecan dolu olan maçta Selby geriden gelerek maçı karar oyununa götürmeye çalıştı.Shaun'un 4-3 önde olduğu sekizinci framede skor 51-41 Selby lehine iken kahverengiyi pot yapan Murphy sırasıyla diğer renklileri de cebe göndermeyi başardı ve yarı final biletini cebine koydu.

Gecenin televizyon maçı ise karar oyununa gitti.Son frame'in son topuna kadar kazananın belli olmadığı maçta Maguire, Uk Championship'in rövanşını alarak rakibini 5-4 geride bıraktı.4-2 geri düştükten sonra taktiksel framelerde iyi bir oyun ortaya koyarak maçı 4-4'e taşıyan İskoç oyuncu karar oyununda istediğini aldı.Judd'ın 53'lük serisinin ardından kötü güvenli vuruşla bıraktığı kırmızıyı alan ve son siyaha kadar giden Maguire, siyahla birlikte yarı finale yükseldi.Maguire'ın yarı finalde ki rakibi ise Shaun Murphy.İskoç oyuncu maç sonu açıklamalarında şunları söyledi;

"Aslında 4-2 geriye düşmemeliydim üç frame'i ona adeta hediye ettim.Şu an bunu unutmak kolay.Judd şu aralar çok başarılı ama bazı uzak mesafelerde hata yaptı ve bu kez bir şeyler bıraktı.Son framede maçın bittiğini düşünmüştüm ama şanslıyım ki şans buldum.Böyle anlarda masayı temizlemek zorundasınız."

17 yorum:

  1. İnfazure selam ronnie inanılmazdı ya inşallah bozmaz şimdi yarın maçta kaçı ?

    YanıtlaSil
  2. Bu akşam maç 1 saat sonra hatta ama tv maçı değil. Judd-Maguire maçı var.

    YanıtlaSil
  3. selby gene yenebilir mi acaba?

    YanıtlaSil
  4. Shaun da iyi durumda.Selby-Shaun maçı sıkı geçer.Ronnie rahat olan bir Matthew ile oynayacak o maç da yakın geçecektir.

    YanıtlaSil
  5. Ronnie saldı zehiri gene seans arasında ne yapıyo bu yav :D

    YanıtlaSil
  6. Ben de düşünmeye başladım.İki farklı adam var :)

    YanıtlaSil
  7. Ronnıe den ikinci geri dönüş aman nazar değmesin murphy sağdece tehdit olabilir diğerlerinin şansı yok rokete.trump da ilk ciddi uyku kaçıran yarasını tattı maguire tarafından.hadi bakalım...

    YanıtlaSil
  8. Çok iyi maçlar oynandı bugün.Tabi bazı maçları izleyemiyor olmak çok kötü.Turnuvayı 5 güne sıkıştıracağız diye bir çok maçın yayını atlanıyor.

    Ronnie için ciddi şampiyonluk şansı var.

    YanıtlaSil
  9. Evet haklısın ınfazure, diger maçlar için 1 tane sabit kamera koyabilirlermiş.ya da 7 güne yayabilirlerdi turnuvayı.Bu işte alamanların parmağı olabilir,insan tüm maçları ızlemek istiyor.muphy-selby macındaki geyik baya güldürdü izleyecıleri.Trumpa da üzuldum walla ikiside haketti hayatta her duyguyu tatmak gerek,hele hele hıggınsin maç sonu duygularını ânlayabılıyorum .benzer skorla ukala bı oyuncuya 9top maçım vardır.:(((

    YanıtlaSil
  10. Ahaha. Maç seni derinden etkiledi anlaşılan yaraların depreşti. :))

    Yarın da Eurosport yarım yamalak gösterecek maçları.

    YanıtlaSil
  11. Yapma yaw bu kötü haber Allah bilir bitmek bilmeyen tukenmeyen lanet kış sporları yuzundendir.Lee atak biroyuncu diye biliyorum.Öğle seansı 1 saat surebilir :)).

    YanıtlaSil
  12. Ronnie'nin tüm maçları çok kısa sürdü.Higginson maçı da 4-0'dan sonra 5-4'e gelmesine göre kısa sayılabilir.

    Lee atak karakterli ama uzun bir aradan sonra finale bu kadar yaklaşmışken fazla da boşlamak istemez işi ama bir Ronnie gerçeği var bu dünyada :))

    YanıtlaSil
  13. Ronnie'nin yıllardır muzdarip olduğu kura şanssızlığı bu turnuvada yakasını bıraktı diyebiliriz elbette Stevens ve Lee klas oyuncular ama ikisi de en iyi zamanlarını geride bıraktılar yine de onları Top 16 da görmek güzel. Finalde ise Murphy ciddi bir tehdit olabilir, Maguire çok iyi bir oyuncu olsa dahi Ronnie'ye karşı sıkıntı yaşayan oyunculardan olduğu biliniyor. Ne olursa olsun turnuva Ronnie için iyi geçti denebilir.

    YanıtlaSil
  14. Eurosport spikeri dediki Grame Dott judd için "Çok fazla maç kaybetmediği için savaş yaraları yok çok rahat oynayabiliyor.Biraz zaman geçince bu kadar rahat oynayamıcak." dediğini söyledi ve maç bitti.Bence çok güzel demiş Dott.
    Ronnie ye gelince turnuvanın hakkını veriyor ve kazanabilecekmiş gibi görünüyo içime doğdu.

    YanıtlaSil
  15. Judd Trump çok korkunca ödüm potladı diyormuş :D:D

    YanıtlaSil
  16. Ödüm potladı mı? Ahahah :D Bu espriyi ingilizceye çevirme imkanımız olsaydı keşke :))

    YanıtlaSil