12 Aralık 2011 Pazartesi

İlk 16 Savaşı

Birleşik Krallık şampiyonasının sona ermesinden sonra değişen sıralama için bir güncelleme tarihi daha yaklaşıyor.



İkinci puan kesimine kısa bir süre kaldı ve bu arada sıralamayı değiştirecek olan yalnızca iki tur var, PTC11 ve 12. 8 Ocakta PTC 12'nin sona ermesiyle beraber belirlenecek olan sıralama Galler Açık, Çin Açık ve takvimde araya girmesi beklenen yeni sıralama turnuvası için kullanılacak.

Birleşik Krallık sonrasında netleşen öngörülen sıralamada ilk 16 mücadelesi içinde dört oyuncu gözüküyor.Bunlar Ronnie(yazması bile ilginç geldi), Stephen Lee, Mark Davis ve Walden.

Bildiğiniz gibi Ronnie PTC11 ve 12'de yer almayacağını önceden duyurmuştu.Rocket şu an için 15. sırada bulunuyor ve Lee ile aralarında çok küçük bir fark var.Lee'nin PTC 11 ve 12'de yer alacağını göz önüne alırsak, üstelik ikisinde de ilk tur rakibi aynı isim, Ronnie'yi geride bırakması çok muhtemel gözüküyor.Buraya kadar bir sorun yok, peki ya Mark Davis ya da Walden iyi sonuçlar elde ederse neler olacak?Oyuncular 14-18 sıraları arasında ki yerleşimleri şu şekilde;

15 R. O'Sullivan 40540
16 Stephen Lee 39990
17 Mark Davis 38740
18 Ricky Walden 37730

Davis ile Ronnie arasında tam olarak 1800 puan mevcut.Turnuvaların getirdiği puanlara göz attığımızda Mark Davis için bir kaç farklı durumda ilk 16 şansı gözüküyor.Tabi iyi bir performans ortaya koyması şartıyla.Bunları sıralayacak olursak;

-İkisinden herhangi birinde tek bir şampiyonluk(2 bin puan)
-Bir kez finalist ve son 64 turu(1960 puan)
-Yarı final ve son 32 turu(1840 puan)
-İki kez çeyrek final(2 bin puan)

Mark Davis'in PTC karnesi pek sağlam olmasa bile ilk 16'ya girerek önünde ki 3 sıralama turnuvasında ön elemesiz yer alabilecek olması ihtimali onu çoktan turnuva kafa yapısına sokmuştur.

İkinci ihtimal ise Walden'ın ilk 16'ya girebilecek olması.Yarı finale kadar yükselerek yorulduğu bir turnuvanın ardından ne kadar konsantre olur bilinmez ama alınması biraz zor olan 2810 puan Ricky için kurtarıcı olur.Peki 2810 puan için ne yapmalı;

-Şampiyonluk ve en az çeyrek final
-İki kez finalist
-İki yarı final
-İki çeyrek final

Ve bu durumların kendi aralarında oluşturulabilecek diğer iki kombinasyonu da iş görecek Walden için.Gerçekleşir mi gerçekleşmez mi bilinmez ancak Rocket için işler hiç de iyi değil.İlk 16 dışına düştüğünde nasıl bir tavır takınacağını da tam olarak bilemiyoruz çünkü, Birleşik Krallık öncesi ve Premier League finallerinde iki ayrı konuşma yapmıştı Rocket.Birinde sıralamanın önemli olmadığını diğerinde ise sıralama puanı için önümüzde ki sene PL'ye katılamayabileceğini dile getirmişti.

Bitişi Mark Williams'ın dün gece attığı tweetlerle yapalım;

-Ronnie'nin önümüzdeki yıl ön eleme oynaması gerekebilir.Bu Rocket için sonun başlangıcı olabilir.
-(Bu tweet'i direk Ronnie'ye göndererek)15. sıra, ön elemeler ufukta gözüküyor.Cık cık

3 yorum:

  1. Ronnie'nin şuralara gelmiş olması çok acı. Üstelik henüz 1,5 yıl önce ilk sıradayken... Onu ön elemede görmek çok kötü olur. Bir zaman önce söylediği sözü hatırlamaksa resmen tedirgin ediyor: "Eğer bir gün ilk 16'dan düşersem, Snooker'ı bırakırım."

    YanıtlaSil
  2. Evet bunu bir çok kez söyledi ama yakın zamanda da tam aksini bir çok kez dile getirdi;

    "İlk 16'dan düşmek sorun değil, hala turnuvaları kazanmaya devam edebilirim."

    Masters sonrasında neler olacağını gerçekten çok merak ediyorum aslında.

    YanıtlaSil
  3. Ne günleri gördük be harbiden okumam bile dokunuyor... Mastersdan çok umutluyum.

    YanıtlaSil