11 Aralık 2011 Pazar

Finale Genel Bakış

Yılda sona yaklaşıldığının habercilerinden olan Birleşik Krallık turnuvasında merakla beklenen final günü geldi.



Kariyerinde ki ilk sıralama finaline ulaşan Mark Allen ve yükselen yıldız Judd karşı karşıya gelecekler.Amatör zamanlarında da beraber oynayan bu iki oyuncunun maçlarını önümüzde ki senelerde muhtemelen daha çok izleyeceğiz.

Mark zaten çok iyi bir potansiyeli olduğunu 2009 WC'de göstermişti ve sonrasında işler fena da gitmiyordu.Depresyonun etkisiyle düşen oyunu , bu sıkıntıyı atlatmasıyla sona erdi.Bir de yeni bir kız arkadaş bulmuş ki bence bu en iyi nokta.

Judd bir çok kişinin de hem fikir olduğu gibi Alex, Jimmy ve Ronnie'nin ayak izlerini takip ediyor.Seyirciyle bütünleşmiş durumda ve snookerın Ronnie'den sonra kitleleri peşine takacak olan ismi.

İki oyuncu profesyonel kariyerlerinde bugüne kadar dört kere karşılaştılar ve bunların üçünde kazanan isim Allen oldu.2009 Masters, 2008 Bahrain ve 2011 CLS'de galip gelen Allen iken Judd tek galibiyetini bu sezon ki PTC2'de almıştı.Bugün çoğu kişinin favorisi muhtemelen Judd.Aslında Mark Allen maçı sürekli dengede götürebilecek kabiliyete sahip ama anlaşılmayacak şekilde oyun dışı kalışları bazen farkın açılmasına neden oluyor.Bu sorun dün Ricky karşısında da ortaya çıktı ama seans arası imdada yetişti.Zaten seans araları en çok bu açıdan önemlidir.Maçın ilk seansını bitik geçiren oyuncu akşam seansına muhtemelen daha iyi bir kafa yapısıyla çıkar.

Judd'ın geçtiğimiz sezondan beri yanında olan şansı onu bazı maçlarda yalnız bıraktı.Zaten bu dakikalarda Judd büyük sıkıntılar çekiyor.Premier League play-off maçlarında Ding'e karşı o şans yanında değildi ki zaten  kısa sürede oyundan da düşüverdi.Aynı şey ilk tur maçında Dale'e karşı da gerçekleşiyordu ki şans sonradan kapıyı çaldı ve içeri girdi.Tabi oyuncunun başarısını sadece buna bağlamak da büyük haksızlık olur.Judd, çeyrek finalde Maguire'ı geçtikten sonra Steve Davis şunları söylemişti;

Oyunda yaşı gelmiş bir oyuncuyu seyretmek harika.Kariyerimden hatırladığım bir an var ve o zaman şöyle düşünürdüm; "Şuan harika durumdayım ve hepsini yenebilirim." sanırım Judd da şu an bunları hissediyor.

Evet Judd şu an tam olarak bu durumda.Çok iyi oynamayarak da maçları kazanabiliyor.Ha bu arada Allen'ın bugün kazanması için iki önemli sebep daha var; birincisi tabi ki kariyerinde ilk kez sıralama turnuvası kazanabilme ihtimali, ikincisi ise bu hafta Hearn ile girdiği derin savaş.Aklıma Allen kazanırsa Bazza'nın ona kupayı vereceği anda nasıl bir elektrik oluşacağı sorusu gelmişti ama o iş de yattı.Hearn tatildeymiş ve seramoni sırasında Jason Ferguson yerini alacakmış.

İki oyuncunun da kazanmasını istediğim için bugünlük favori belirlemiyorum.Sadece maçı izleyip keyfini çıkarmak yeter.Bir de ek olarak biraz daha hızlı bir maç izleyeceğimizden emin olabiliriz.Ne de olsa final listesinde yeni nesil Peter Ebdon olan Selby ve Neil yok.

World Snooker maçın başlama saati olan 16.00'ı 16.15'e çekmiş.Finalin yayın akışı da burada.

1 yorum:

  1. Selam,Juddın müthiş şansı yanında olmaz ise Allen biraz daha sağlam bence Allen kopartır,birde tabikide o başarıyı şansa bağlamamak lazım ama oda çok şanslı yav bu kadarda olmaz :)

    YanıtlaSil