14 Kasım 2011 Pazartesi

Harika Final Judd'ın

PTC9 Antwerp, unutulmaz finaller arasında yerini çoktan alan mücadeleyle kapanışını yaptı.Rocket ile veliahtı Judd'ın karşı karşıya gelen mücadele tüm snooker izleyicilerini seyre doyurdu.



Karar oyununa sadece 60 dakikada ulaşılan maç, süratiyle, oyuncuların harika vuruşlarıyla akıllara kazandı.Rocket'in 3-1 geriye düştükten sonra üst üste gerçekleştirdiği iki harika yüzlük seri ile 3-3'e gelen maç 4-3 Judd'ın üstünlüğü ile geçildi.22 yaşındaki oyuncunun oyunu 3-1'e getirinceye kadar ki süreçte gerçekleştirdiği uzun mesafe potlar ise akıllara zarar cinstendi.

Bu sezon PTC'lerde ki 3. finaline yükselen genç oyuncu ikinci kez zafere imza atarak Ronnie ve Neil'ın yanına yerleşmeyi başardı.Judd bir önceki PTC finalini Neil Robertson'a karşı kaybetmişti.

Judd maç sonunda uzatılan mikrofona ise şunları söyledi;

"Çok özel bir maçtı çünkü atmosfer tıpkı Dünya Şampiyonasında ki gibi.Ronnie her zaman daha fazla desteğe sahip olduğundan ona karşı böyle bir performans ortaya koymuş olmak beni mutlu etti.Harika seriler yaparak sizi baskı altına alıyor.Maç 3-1 iken kazanmak için sadece bir şans bekliyordum.

Bu sezon şu ana kadar ki performansımdan memnunum.İlk iki büyük sıralama turnuvasında ilk maçlarımı kaybettim ama PTC'lerde oldukça iyi bir performansım var.Uk Championship ve Masters için sabırsızlanıyorum."


Genç oyuncu 10 bin £ ve 2 bin sıralama puanını cebine koyarak Order of Merit'te de yerini sağlama almış oldu.Final maçında iki oyuncudan da harika şov vuruşları, seriler ve süratli oyun izleme fırsatını kaçırmış olanlar maçın tekrarına buradan ulaşabilirler.

Barry Hearn'ün muhtemelen keyiften yerlerde yuvarlanarak izlediği final tam da onun daha sık görmek istediği gibi, akıcı şekildeydi.Finalin bu şekilde keyif vermesinde önemli etkisi olan Ronnie'ye geçtiğimiz sezon oldukça sert çıkışlar yapan Hearn'ün gelecekte yapacağı açıklamaları şimdiden merak etmekteyim.

Belçika'da düzenlenen turnuvanın ev sahibi oyuncularından 17 yaşında ki Luca Brecel, son 32 turuna kadar yükselmeyi başardı ancak Hindistanlı rakibi Aditya Mehta'ya 4-2 mağlup oldu.

Jimmy White, turnuva boyunca çok iyi bir performans ortaya koyarak son 32 turuna kadar yükselmeyi başardı.Şampiyon Judd'a karşı 3-1 öne geçip maçı koparmak için bir çok şans bulmasına rağmen bir türlü maçı koparamayan efsane oyuncu rakibinin geri dönüşüne izin vererek 4-3 mağlup oldu.

PTC'ler de iki şampiyonluğu bulunan iki isimden biri olan Neil, Finalist Rocket'e 4-1 mağlup olarak turnuvaya çeyrek finalde veda etti.Uk Championship'e katılma şansını ön elemelerde yitiren Jack Lisowski de çeyrek finalde kaybeden bir başka isim oldu.20 yaşında ki oyuncu Dott'a 4-2 mağlup olmaktan kurtulamadı.

PTC9 boyunca alınan tüm skorlara buradan ulaşabilirsiniz.

PTC etapları 10. ayağıyla devam edecek.27-30 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan PTC 10 Sheffield'da bulunan Snooker Academy'de gerçekleştirilecek.

7 yorum:

  1. Selam aynen bende katılıyorum bakalım ne diyecek hearn efendi birde Ronnie açıklama yaptımı maç sonucu ?

    YanıtlaSil
  2. harika bir maç oldu. son zamanlarda izlediğim en güzel maçtı. en beğendiğim iki oyuncu karşılaşınca hiç taraf tutmadım sadece maçın 4-3 bitmesini istedim. ne de olsa kısa bir maçtı. Emre Yazıcıol'un harika anlatımıyla daha da güzel oluyor maçlar. Hearn efendi artık konuşmasın bu maçın üstüne. Ronnie maç sonunda Judd'ın iyi oynadığını, heryerden potlar yaptığını ve salonda iyi bir seyirci olduğunu söyledi. uzun potlarla sorununu son zamanlarda epeyce düzelttiğinden de bahsetti. keşke daha uzun bir maç olsaydı. umarım büyük şampiyonalardaki bir finale de ikisi kalır yine..

    YanıtlaSil
  3. Vaybe ronnie coştu iyice ikiside beğendiğim oyuncu ama tabiki gönlüm rocketde :D uk de muhtemel 2.tur eşleşmesi var eğer böyle oynarlarsa süper olur.

    YanıtlaSil
  4. Ronnie'nin açıklamaları eklemeyi unutmuştum ama sağolsun Taylan benden önce davranmış :)

    Önce Uk Championship'i olmazsa Masters'ı sabırsızlıkla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  5. roketin uzak potlardaki başarısı kaydadeğerdi.Malesef decerdera da uzak potla başlayıp, 2.ci siyaha çok düz kalması ile biten serisi daha uzun olsaydı judd ı baskı altına alabilirdi.Judd biraz şanslıydı ama onun her zamanki hali.Emre Yazıcıol bile juddun şansı hakkında, pozitif düşündüğü için şansıda hakediyor cinsinden yorumları oldu.judd ın süper atak oyununun dışında defansif vuruşlarada aynı önemi vermesini isteriz.jimmy white a daha çok benziyor oyun tarzı ama bir roket değil :D

    YanıtlaSil
  6. Yaşı biraz ilerleyince muhtemelen o da daha dikkat eder hale gelecek güvenli vuruşlara.

    YanıtlaSil
  7. oyunun başlarında çok iyi güvenli vuruşlar yapıldı. bu nedenle aslında Judd biraz daha işin bu yönüne ağırlık vermeye başladı. evet biraz şanslı da tabi ancak cesur oyunu ve net potları biraz şansı bana göre de hakettiriyor. ama decider daki şans topunu bunun dışında tutuyorum ki zaten kendisi de bayağı bi bozuldu. ronnie de büyüklüğünü gösterdi ve sanıyorum maç sonunda bundan bahsetmedi bile.. müthiş iki oyuncudan müthiş bir maç izledik..

    YanıtlaSil