10 Ekim 2011 Pazartesi

Pembe Şampiyon Ronnie

Rocket sezonun ikinci mini sıralama zaferine PTC7'de ulaştı.Finalde Matthew'ı 4-2 geçen Ronnie bu sezon ikinci kez PTC kazanmış oldu.


Pembe PTC adı altında düzenlenen ve hakemlerden oyunculara kadar herkesin pembe renkli t-shirtlerle katılım gösterdi PTC7'de kazanan Ronnie oldu.Finalde Gallerli Matthew Stevens ile karşılaşan Ronnie 4-2'lik skorla rakibi geride bıraktı.

Turnuva boyunca sağlam bir görüntü çizen ve bulduğu hemen her fırsatı iyi kullanan Rocket, turnuva öncesinde verdiği demeçlerde de oldukça konsantre olduğunu ortaya koymuştu.Kazandığı PTC7 ile bir sezonda birden fazla PTC kazanan ilk oyuncu olan Ron, Maguire ve Gould gibi isimleri de geride bıraktı.

[Maç sonu açıklamaları daha sonra...]

Polonya'da finali zorlayan ancak istediği sonucu alaman Steve Davis, üçüncü tura kadar yükselerek, son 16 için rakibi Dott'ı zorladı ancak yine karar frameinde kaybetti.Shanghai ile beraber ortalardan kaybolan Selby ikinci turda veda ederken, Hendry tıpkı Davis gibi son 16 şansını yakaladı.İlk turda Stephen Lee'yi 4-0 geçen İskoç oyuncu, David Gray'i de geçtikten sonra Joe Perry ile karşı karşıya geldi.Karar frameine giden oyunu kaybeden oyuncu 560 sıralama puanı kazandı.Ayrıca bu sezon ana tura dahil olan Kacper ve Luca yine ilk turda rakiplerine kaybettiler.

PTC8 20-23 Ekim'de İrlanda da gerçekleştirilecek.Televizyon yayınının da bulunacağı tura yine bir çok önemli isim katılacak.

PTC7 finali snookerın büyük kayıplarından biri olan Paul Hunter'ın ölüm yıl dönümüne denk geldi.9 Ekim 2006 günü tüm snooker izleyicilerinin kalbinde derin bir yara bırakan oyuncunun en iyi arkadaşlarından biri olan Stevens'ın dün finalde yer alması oldukça anlamlı göründü.Ayrıca dün yine snooker için bir önemli kayıp daha gerçekleşti.Yaklaşık 30 yıldır snooker turnuvaları için aydınlatma teknisyenliği yapan ve bir çok oyuncu-hakem ile yakın arkadaşlığı bulunan Dave Coleshill kansere yenik düştü.

Fotoğraflar maximumsnooker'dan alınmıştır.

5 yorum:

  1. Başlık süper olmuş,Devamını getirir inşallah :)

    YanıtlaSil
  2. :)) Bu sırada bu pembenin sırrını da buradan yazayım.Solda bir amblem var bu kanserle mücadele derneğinin arması.Zaten turda Kay Suzanne Memorial Trophy adı altında düzenlendi.Tamamen bu konuya dikkat çekmek içindi ve bu konuda da oldukça başarılı olundu.

    YanıtlaSil
  3. Gerçektende iyi düşünmüşler peki maç sonu açıklamaları ne zaman yayınlarsın?

    YanıtlaSil
  4. rokete tebrikler, bu sene daha sıkı sarılmış belli.David Gray şu casper lakaplı olan mı?.İlk snooker izlediğim yıllarda bu oyuncuyu tanırdım daha sonra ne oldu bilmiyorum.Kanser çağımızın hastalığı her spor dalında bu tarz kansere destek için böyle tür organizasyonlar düzenlenmeli.Ronnie toplam kaç ptc ye katıldı?

    YanıtlaSil
  5. Aynen, o David.Aslında 3 sene üst üste sıralama finali görmüşlüğü var 02-04 arasında, hatta İskoçya Açık'ta da şampiyonluğu var.Ama sonrasında yavaş yavaş başlayan düşüşün önüne geçemedi nedense.

    Ronnie 5 PTC 1'de EPTC olmak üzere 6 tanesine katılım gösterdi.Aşağıda "Order of Merit" den daha detaylı görebilirsiniz.

    http://www.worldsnooker.com/staticFiles/6c/90/0,,13165~168044,00.pdf

    YanıtlaSil