12 Eylül 2011 Pazartesi

Williams Tepkili

Şampiyonluğu geriden gelen Selby'e kaptıran Mark Williams, 17. framede gerçekleşen olaylar ve kararla ilgili olarak maç sonu açıklamalarında oldukça sert bir tavır takındı.


Son zamanlarda rakiplerinin geri dönüşlerine şahit olan Williams maç sonunda oldukça gergin açıklamalarda bulundu.Gallerli, hakemi suçlayarak şunları söyledi;

"Hakkım gaspedildi.Hakemin verdiği karar korkunçtu.Tam pozisyonun gerisindeydim ve ilk olarak pembeye çarptığına %100 eminim.O(hakem) da önce böyle dedi ancak daha sonra kararından vazgeçti.Şaka olmalıydı.Bu bana bir turnuvaya mal oldu.

Toplar geri yerine konmalıydı.Birine yenilip yenilmemeyi önemsemiyorum, hakem bir şampiyonluğuma mal oldu, dahası yok.Pembeye çarptığı oldukça açıktı, videoya gerek yoktu.Bir daha ki sefere Stevie Wonder'ı hakem olarak atamalıyız."


Videoya buradan ulaşabilirsiniz.Williams'ın açıklamalarında maç sonu olmasının etkisi büyük.Geriden gelen rakibine kaybetmiş ve hali hazırda sinirli olan bir oyuncu için bu olay tuz biber olduğu için açıklamaları normal diyebiliriz.

Gallerli'nin de dediği gibi hakem Eirian başta faul-ıska kararı çıkarmasına rağmen daha sonra MJ ile konuşarak ve Selby'i de işe dahil ederek videoya bakmaya karar veriyorlar.Ancak hakem Eirian Williams bu işte oldukça tecrübeli ve işinde oldukça dürüst biri.Yani bir kastı olduğuna da inanmak saçmalıktan öteye gitmez.Anlaşılan o ki Selby'nin hızlı şutunda tam karar veremediği için bir de video kayıtlarından bakalım dedi ve kararını değiştirdi.

Williams'ın açıklamaları snookerscene'den alınmıştır.

7 yorum:

  1. yani bir hakeme sorulsa snookerda hakkında karar vermenin kabus olacağı bir pozisyon gösterin diye sorulsa çoğu hakem bu pozisyonu gösterir ama bence doğtu karar verildi,masayı tepeden gören kameradan ilk önce kırmızıya değdiği görülebiliyor ama çok yakın yani birkaç salise farkla da pembeye değiyor

    YanıtlaSil
  2. Evet gerçekten fena bir durumdu ama Jan Verhaas German Masters finalinde, yine Selby-Williams maçıydı, Mark Williams hızlı bir vuruşla masayı dağıttıktan sonra topları uzun uzun dizmişti 10 dakikaya yakın bir geri dizim olmuştu.

    Kamera bir şeyleri gösteriyor ama frame sayısı biraz düşük olduğundan tam kavrayamıyoruz.Williams dediği gibi pozisyonun dibindeydi.Neyse oldu bitti yapacak bir şey yok artık:)

    YanıtlaSil
  3. bu gibi durumları önlemek için.tecrübeli bir kamaremanın hemen o noktaya yukardan yüksek hızlı kamera ile kaydetmesi lazım .belkide böyle bir sistem vardır.çıplak gözle anlamak çok zor,hatta çin reji sinin gösterdiği o çarpışma anının tekrarında bile anlamak çok zor.1-2 milisaniye farkla önce pembeye temas olabilir.Williams bence kötü şansına,ve atamadığı yeşile yansın.Hakem elbette usta ve haksızlık yapmaz.Williamsla 3 gun sonra bu röportaj yapılsaydı daha farklı konuşurdu.

    YanıtlaSil
  4. bence çok açık görülüyor üst kameradan top ilk pembe topa değmiş.

    YanıtlaSil
  5. Discovery Channel'da Time Warp adında bi program vardı.Çok yüksek sayıda frame kaydeden kameralar.Hatırlarsanız 2009 WC'de BBC bunu yapmıştı, oyuncuların topun altına girerken ıstakanın aldığı reaksiyonu falan çok ağır çekimde gösteriyorlardı.

    YanıtlaSil
  6. malesef ağır çekimlerde bile kamera hızları iyi olmadığı için net karar vermek zor belki ama Mark Selby'nin o vuruşu Snooker'a yakışmayan umursamadan yapılmış kaba bir vuruştu. Zaten Mark Williams'ın tepkisinin büyümesine de bu neden oldu diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  7. Evet haklısınız.Selby'nin vuruşunun yanı sıra, hakemin önce faul kararı verip ardından bundan vazgeçmesi de cabası oldu Williams için.

    YanıtlaSil