12 Temmuz 2011 Salı

Kacper Parlamaya Devam Ediyor

Dünya Kupasında ikinci gün geride bırakılırken tüm gruplarda dörder maç tamamlandı.



İlk maçında Drago'nun etkili oyununa rağmen Çin'e 3-2 kaybeden Malta bugüne de benzer şekilde devam etti ve Avustralya karşısında 3-2 mağlup oldu.Eş zamanlı başlayan diğer maçta ise rakibine göre daha favori konumda olan Belçika, Hindistan karşısında 3-2 mağlup olarak gruptan çıkma şansını zora soktu.Hindistan ilk maçında K.İrlanda'ya 4-1 yenilmişti.

Wuxi finalistleri Carter ve Selby bugün sahne aldıkları maçta Brezilya karşısında rahat bir şekilde 4-1 galip gelirken, ikililer frameinde Brezilya oldukça başarılı vuruşlar çıkartarak ulaştığı 61'lik serisiyle bu departmanda ki en yüksek seriye de ulaştı.Düne göre biraz daha toparlanmış görünen Almanya da Pakistan karşısında 3-2 galip gelmesini bildi.

Turnuvada sıfıra karşı alınan ilk galibiyet Galler'den geldi.Dün Almanya ile oldukça düşük bir kalitede snookera imza atan Mısır takımı bugün 5-0 mağlup olarak puansız şekilde maçtan ayrıldı.James Wattana ve Dechawat Poomjaeng'den oluşan Tayland 1 takımı dün 4-1 mağlup olduktan sonra bugün aynı skorla BAE karşısında galip geldi.

Günün şüphesiz en dikkat çeken ismi gelecekte ki yıldız adaylarından olan Kacper Filipak oldu.Dün Fu karşısında kazandığı frame ile takımının aldığı galibiyette başrol oynayan 16 yaşında ki oyuncu bugün de Maguire ve Higgins karşısında galip gelerek takımına 2 puan daha kazandırdı.Çiftler oyununda da sayı avantajını elinde bulunduran Polonya rakibinin geri dönüşüne engel olamadı.Kacper'in oyun içerisinde oldukça soğuk kanlı olması oldukça dikkat çekiciydi.Filipak maçın ardından Higgins'e karşı kazandığı frame ile ilgili olarak "Oldukça rahattım benim için normal bir framedi." sözlerini söylerken, rakibi Higgins'ten de övgü aldı.

"Kacper harika oynadı, bana karşı ve Stephen'a karşı 50'lik seriler gerçekleştirdi.Oldukça ciddi görünüyor ve bu sizlere Hendry'nin gençliğini hatırlatıyor olmalı.Kendi aramızda konuşurken Kacper'in Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası'nı kazanırken 50 ve 60'lık seriler yaptığını duymuştum.Burada ki ilk büyük framelerinde bundan daha iyisini yapıyor."

Kacper'e mağlup olan diğer İskoç, Maguire da rakibine övgüler yağdırdı: "John'a karşı tek bir framede yaptığı seri ve oyununa bakarak onu izlemek aslında çok şey anlatıyor.Asla kendi kendini sıkıntıya sokmaya izin vermiyor."

Snookerın dahisi Ronnie O'Sullivan ise maçı televizyon izlerken Kacper ile ilgili gönderdiği twitte şunları söyledi: "15 yaşında ki bu çocuk için şimdiden hepinize söyleyeyim, ileride Dünya Şampiyonu olacak.İyi bir oyuncu."

Günün alınan sonuçları toplu olarak şöyle;

Malta 2-3 Australia
India 3-2 Belgium
Pakistan 2-3 Germany
England 4-1 Brazil
Wales 5-0 Egypt
Scotland 3-2 Poland
Thailand 1 4-1 UAE
Afghanistan 2-3 Hong Kong

Turnuvanın 3. gün yayın akışı programına buradan ulaşabilirsiniz.

7 yorum:

  1. Ronnieden onay varsa tamamdır :Davustralya açık bu turnuvadan sonra eurosport ta yayınlanacak değilmi ?

    YanıtlaSil
  2. Evet 18 Temmuz saat 13.30'da ilk canlı yayınla başlayacak.

    YanıtlaSil
  3. Ronnie nin maçı ilk günmü ?

    YanıtlaSil
  4. Evet ilk gün 21.30'da gözüküyor.Ancak Eurosport canlı vermeyecek maçı sanırım.Yayın akışları enteresan biraz.

    YanıtlaSil
  5. Nasıl öyle saçma işmi olur Ronnienin maçı nasıl yayınlanmaz bence şimdiden mail yağmuruna tutalım eurosportu

    YanıtlaSil
  6. Pek umurlarında olacağını sanmıyorum.Bugün ve yarın Dünya Kupası toplam 2 saat Eurosport Int.'da.Ama kendileri değiştiriyorlar bazen yayın akışlarını.Artık bekleyip göreceğiz.

    YanıtlaSil
  7. Evet haklısın ama bu adamlar için reyting önemli olmalı Ronnie nin maçıda reytingleri yukarı çekecek bir maç diye düşünüyorum inşallah yayınlarlar.

    YanıtlaSil