11 Temmuz 2011 Pazartesi

Dünya Kupası 1.Gün

Büyük bir heyecanla beklenen Dünya Kupası başlangıcı bugün yaptı.Turnuvanın ilk sürprizi Pakistan'dan gelirken, Polonya takımının genç yıldızı gelecek için umut verdi.


Güne Pakistan'ın Irlanda karşısında aldığı galibiyet ile başlandı.Ken Doherty ve Fergiel O'Brien'ın temsil ettiği İrlanda takımı iki yüzlük seri gerçekleştirdiği maçta 3-2 mağlup olurken, Tayland'ın 2 numaralı takımı aynı skorla Afganistan karşısında galip gelmeyi başardı.

Turnuvada dikkati çekmeyi başaran isimlerden ilki Tayland 1 takımında yer alan Dechawat Poomjaeng oldu.Kontrollü vuruşları ve masa hakimiyetiyle takımının Avustralya karşısında 1-1'lik eşitliği yakalamasını sağlayan 29 yaşındaki oyuncunun bu çabası oyunu kurtarmaya yetmedi ve Avustralya maçtan 4-1 galip ayrılan taraf oldu.

Bu sezon Avrupa 21 yaş altı şampiyonu olarak ana turlar için mücadele hakkı kazanan Polonyalı oyuncu Kacper Filipak'ın oldukça etkili bir performans ortaya koyduğu maçta Polonya Marco Fu'lu Hong Kong karşısında 3-2 galip gelirken, 16 yaşındaki Kacper'in oldukça soğukkanlı olan oyunu gözlerden kaçmadı.

Eş zamanlı olarak götürdüğü pool kariyerinden dolayı snooker sezonu içerisinde sıkça göremediğimiz Tony Drago'nun uzun potlarda harikalar yarattığı maçta, kazanan taraf Çin oldu.Ding Junhui karşısında galip gelen Drago takımını 1-0 öne geçirirken, akıcı bir şekilde devam eden oyuna Liang Wenbo'da ortak oldu ve oldukça keyifli bir mücadele ortaya çıktı.Özellikle kalitenin yerlerde süründüğü uzun framelerin ardından bu maç tüm snooker izleyicisine ilaç gibi geldi.

Luca Brecel'in temsilcileri arasında yer aldığı Belçika son ana kadar temsilcileri değişen Brezilya karşısında 3-2 mağlup olurken, Kuzey İrlanda zorlanmadan aldığı maçta Hindistan'ı 4-1 ile geçti.

Günün alınan tüm sonuçları şöyle;

Pakistan 3 - 2 İrlanda
Tayland-2 3 - 2 Afganistan
Mısır 3 - 2 Almanya
Hong Kong 2 - 3 Polonya
Çin 3 - 2 Malta
Hindistan 1 - 4 K.İrlanda
Tayland-1 1 - 4 Avustralya
Brezilya 3 - 2 Belçika

Turnuvanın 2. gün yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder