4 Mayıs 2011 Çarşamba

İzlenme Oranları Artıyor

Snookerı yaygınlaştırmak adına yapılan çalışmalar yavaş yavaş etkisini göstermeye başladı.WC sonunda alınan izlenme ve bilet satış oranları herkesin yüzünü güldürmeye başladı.



Son zamanların en iyi turnuvası olarak yaygın bir kabul gören Dünya Şampiyonası sonrasında rapor edilen izlenme oranları Barry Hearn'ü bir hayli mutlu etti.

Saat 23.00 sonrasında izlenme oranları 6.6 milyon ile son beş yılın en tepe noktasına otururken, finalin son seansı ortalama 3.9 milyon kişi tarafından izlenerek geçen sezon elde edilen oranı ikiye katladı.

Turnuva tüm Uk sınırları içerisinde ise Uk'in nüfusunun neredeyse yarısı olan 27.1 milyon izleyiciye ulaştı.

Çin'de Ding-Judd maçının ikinci seansı ortalama 19.4 milyon kişiye ulaştı ve en yüksek izlenme sayısını 30 milyon ile görerek Çin'de 2011'in en çok puan alan spor organizasyonu oldu.Toplamda ise 55.9 milyon hanenin turnuvayı izlediği rapor edildi.

Çin içerisinde Dünya Şampiyonasına yayıncılık yapan 7 kanaldan sadece biri olan CCTV 5, turnuva devam ederken ortalama 10 milyon izleyiciye ulaştı ve en yüksek oranı ise ortalama 20 milyon ile yakaladı.

Ayrıca bilet satışları da geçen seneye oranla %15 artarak, artış gösteren bir başka alan oldu.Konu ile ilgili konuşan Barry Hearn şunları söyledi;

"John'ın dördüncü zaferini kazanması ve Judd'ın turnuvaya katılması burada harika bir ortam oluşmasını sağladı.Özellikle bu sezon gördüğüm atmosfer daha önce snookerda hiç tanıklık etmediğim şekildeydi.Verilen izlenme oranları da harika.

Geçen sezondan bu yıla oldukça büyük bir mesafe kaydettik ve spora olan ilginin burada ve dünya genelinde büyümesi oldukça sevindirici.Yeni sezona dünya çapında daha iyi organizasyonlarla giriyoruz.Snooker hayranlarının eline sporu desteklemek için bu kadar iyi bir zaman hiç gelmemişti."

4 yorum:

  1. not düşelim, turnuva başlamadan judd un twitter takipçileri 2 bin 3binler den 40 binlere ulaştı .Roketin takipçi sayısını da geçti.Gerçekten yeni bir yıldızın yükselişine tanık oluyoruz.Ama roketin yeri başka her zaman.Çünkü o roket.Judd un 5.20 lik 147 rekorunu kıramıyacağını düşünüyorum.Gelelim finale, Higgo nun da dediği gibi herkezin gözü Judd da idi.Ama tecrube nedir, yenir mi? sorularının cevabını da Higgo verdi.Evet judd biraz talihsizdi.Belkide aşırı özgüvenli, riskli vuruşları beyazı kaybetmesine sebeb oldu.Ama önümüzdeki sezondan çok umutluyum.Ronnie,judd,higgo,williams bakalım neler yapacaklar?

    YanıtlaSil
  2. Evet bu artışta kesinlikle Judd pay sahiplerinin arasında yer alıyor.Judd bir Ronnie değil tabi ki ve olmayacak da.O daha farklı ve gerçekten yeni bir yıldız.Dediğin gibi bir yıldızın doğuşuna şahitlik ettik bu yüzden oldukça şanslıyız.

    Ayrıca Higgins'e her seferinde farklı hitap ediyorsun :)))

    YanıtlaSil
  3. Ya arkadaşlar yapmayın lütfen :) trumpu cok seviyorum ama daha çok şeyler yapması gerekli diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  4. skandaldan sonra higgo demeyi tercih etmeye başladım

    YanıtlaSil