24 Nisan 2011 Pazar

Kaçtı Kaçtı 147 Kaçtı

Dünya Şampiyonasında son 16 turu maçları gerçekleştirilirken turnuva başında Ronnie ile başlayan maksimum denemeleri bugün devam etti.Öğlen seansında Graeme Dott akşam seansında ise Mark Allen maksimum denemesinde bulundular ancak yaşanan küçük şanssızlıklar kaçan maksimumlara sebep oldu.



Gün Judd Trump-Martin Gould mücadelesiyle başladı.Dün itibariyle sonuca oldukça yaklaşan Judd bugün kısa süre içerisinde maçı noktalamak için çıktığı sabah seansından istediğini alarak ayrıldı.Gould'un oyunu zihnen bitirdiği açık olarak görülürken, kariyerinde ikinci kez The Crucible'da yer almayı başaran Judd turnuvayı kazanabileceğini düşündüğünü söyledi.

Trump: "Her zaman iyi oyunumu devam ettirebilirsem bir şansım olduğunu biliyordum ve halen şampiyonluğa inancım var.Kendime güvenim oldukça yerinde, bir zamanlar kaybetmeye alışmış olan ben şimdi ise kazanmaya alıştı.Yolu yarılamış değilim çünkü geçilmesi gereken zor oyuncular hala var.Burada ki ortam harika ve daha önce hiç böyle hissetmemiştim."

Judd galibi bugün belirlenen bir başka ikinci tur maçı olan Dott-Carter mücadelesinin galibi Dott ile karşılaşacak.

Sabah seansının ikinci maçı ise Hawkins ve Allen arasında gerçekleştirildi.Dün gece ile Mark Allen'ın yaşadığı sıkıntı bugün yerini geri dönüşe bıraktı.Kuzey İrlandalı oyuncu, 9-7 ile önde kapamayı başardığı sabah seansının ardından çeyrek final için akşam üzerini beklemeye başladı ancak işler pek de beklediği kadar kolay geçmedi.Oldukça iyi bir performans ortaya koyan Hawkins 12-11 geri düştüğü maçta oyunu karar frameine taşımayı başardı.Karar framei ise herkese heyecan dolu dakikalar yaşattı.Oldukça rahat bir masada kalan Allen maksimum için ilerlerken gelen ağır bir kick sonucu pozisyon dışı kaldı.Buna rağmen kırmızıyı yeşil cebe deneyen 24 yaşında ki oyuncu potu gerçekleştiremeyince seri yarım kaldı.

Öğlen seansında ise merakla beklenen mücadele gerçekleştirildi.Özellikle Murphy'nin açıklamaları sonucu oldukça gerilen ortamdan dolayı da neticesi oldukça merak edilen mücadele Rocket'in üstünlüğü ile geçildi.Oldukça iddalı olmasına rağmen maça oldukça kötü başlayan Murphy bir anda 3-0 geri düştü.Ronnie'nin uzak mesafe başarısının %17'lerde gezindiği sıralarda geride olan Shaun iki frame üst üste alarak biraz kendine gelmiş gibi görünse de skor 3-2 olduktan sonra masanın ve oyunun insiyatifi Rocket'in eline geçti.Tam olarak istediğini yapamayan Shaun'a cevap Ronnie'den kaliteli vuruşlarla gelince 6-2'lik seans skoru kaçınılmaz oldu.Oyun boyunca gergin olduğu gözlenen Murphy henüz açıklamalarına paralel bir performansı ortaya koymuş değil.

Kıran kırana geçen bir başka maç da ise Dott ve Carter maçı karar frameine taşımaya oldukça yaklaşmışlardı ancak ıstakasını 11-11'den sonra konuşturan isim Dott oldu..Toplamda 59-52 sona eren son oyununda gülen taraf Dott olurken çeyrek finalin kapsını açarak genç oyuncu Judd'a rakip oldu.Maçın 19. frameinde ise turnuvanın dördüncü maksimum denemesi Dott'dan geldi.Oldukça iyi giderken pozisyon dışı kalan Dott maviyi kullanarak 93'de kaldı ve seyirciler 147 izleyemeden bir seansı daha kapamış oldular.

Gecenini diğer maçı ise Hendry ve Selby arasında gerçekleştirildi.Maç iki oyuncunun da harika performansıyla başladı.Üç frame içerisinde üç yüzlük seri gelmesi maça oldukça büyük bir kalite kattı.Hendry'nin 1-1'i bulmasının ardından direksiyonu eline alan Selby rakibi karşısında 6 frame üst üste kazanmayı başardı.98 ve 129'luk iki seri ile maç başında ki yüzlük serilerine katkıda bulunan 29 yaşında ki oyuncu final için güçlü bir aday olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Kaçan iki maksimumla turnuvada ki beşinci 147 denemesi de hüsranla sonuçlanırken en yüksek seri olan 138'i geçen oyuncu da olmadı.İlk turda gelen 138'i Mark King, İskoç rakibi Dott'a karşı gerçekleştirmişti.Shaun ise twitter'dan Mark Allen'ı izlemenin oldukça keyifli olduğunu belirterek K.İrlandalı oyuncunun golfü de fena oynamadığını sözlerine ekledi.

24 Nisan Pazar gününün yayın akışı ve maç programına buradan ulaşabilirsiniz.

11 yorum:

  1. Murphy çok kötüydü. Ronnie, normalin altında bir performansla 6-2 yaptı. Gerçekten iyi olduğu bir gün neler yapabileceğini tahmin edemiyorum!

    Allen-Hawkins maçının, 12-9'dan 12-12'ye gelmesi inanılmazdı. Ama Allen, her şeye rağmen, son frame'de soğukkanlı bir şekilde çok başarılı vuruşlar yaptı ve 147'nin kıyısından döndü!

    YanıtlaSil
  2. @Sportman, güzel bir kısa özet geçtin :))

    YanıtlaSil
  3. Dün tatil günü olunca, bütün gün Snooker izleme şansım oldu. :) Uzun zamandır bir günde bu kadar maç izlememiştim.

    YanıtlaSil
  4. roket-murphy maçı pek keyif vermedi açıkcası.Ümitler, bügune kaldı :D

    YanıtlaSil
  5. ümitler bu güne kaldı ama,izleyemiyoruz:(başka nereden izleyebiliriz.ilk frame kaçtı bile.murphy kazandı:(

    YanıtlaSil
  6. Yani şu an sağda solda BBC2 için yayın arıyorum, çünkü eurosportun hiç bir kuruluşu vermiyor seansı.

    YanıtlaSil
  7. özellikle yapıyorlar galiba.günlerdir beklediğimiz maçı tek kelime ile PİÇ ettiler iki gündür:(

    YanıtlaSil
  8. http://www.articleslounge.com/live-tv-channels/watch-live-streaming-of-bbc-2-two-tv-online-free/

    buyrun canlar

    YanıtlaSil
  9. Tüm yayıncılar Hendry-Selby maçına geçti:))

    YanıtlaSil
  10. fredy nin sitesinde wardı.Ben tüm 2. seansı izledim.Roketin uzak potu inanılmaz berbattı.Gerçi, siyaha çok güzel kalmışken,kör cep de değil, hafif açılı sırtlı kolay bir vuruşu bile kaçırdı.Murpy daha konsrantre olmuşa benziyordu.Ayrıca murpy bariz şanslıydı.Uzak pot denemesi başarısız kalsa bile, rokete pozisyon vermedi.Böyle bir oyun oluncada adam seansı 5-3 önde kapadı tipsiz herif:(
    not:fredy nin sitesi http://tr.justin.tv/freddy49vipsnooker

    YanıtlaSil
  11. Evet ben de freddy'nin sitesine baktım ama bir ara yayın yoktu.Zaten BBC2 maçı veriyordu neyse artık bitti seans zaten.

    Bir de Shaun uzak mesafede pata küte denemelerinin ardından ilk kez bu kadar şanslı değil tabi.Her zaman için vurur ve güvenli olmasına özen göstermemesine rağmen pozisyon bırakmaz.Özellikle Uk Championship'te bu olay ayyuka çıkmıştı ve Neil maç sonrasında dayanamayıp bu konuda konuşmutşu.

    YanıtlaSil