29 Nisan 2010 Perşembe

Unutulmaz Final Yeniden...

Hatırlayacaksınız ki Worldsnooker dünya şampiyonası başlamadan önce duyurmuştu Dennis Taylor ile Steve Davis arasında oynanacak olan canlandırma maçını.

25 yıl önceki o unutulmaz finalin tekrar bir canlandırılması yapılacaktı ve bugün gerçekleştirildi.Kahkahaların eksik olmadığı gösteri maçı eğlenceli geçerken kazanan ise Dennis Taylor oldu. :)John Parrot,Terry Griffhits,Tony Drago gibi bir çok efsane isminde izlediği maç seyircilerden de büyük ilgi gördü.

Maçın 1985 yılında oynanan finali ise UK'de tam 18.5 milyon izleyici tarafından canlı olarak izlenmişti.Maçta bir ara 8-0'lık üstünlüğü yakalan Steve Davis'e karşı Taylor pes etmemiş maçı 9-7'ye kadar getirmeyi başarmıştı.Geride olmasına rağmen yaptığı müthiş geri dönüşü tamamlamak isteyen Kuzey İrlandalı Taylor maçı karar oyununa taşımasını da başarmıştı.

Oyuncular salona gelirken ilginç tercihlerde de bulundular.Bildiğiniz gibi Dennis Taylor o meşhur gözlükleriyle de tanınır.Ancak salona gelmeden önce gerçekten güzel bir gözlük seçimi yapmıştı ki(yukarıda) zaten salona gelince bir çok kişiyi de bu şekilde güldürmeyi başardı.Efsane Steve ise salona gençliğinde ki gibi saçlarıyla gelmek istemiş olmalıydı ki güzel bir peruk seçimi yapmıştı.



Maç Dennis Taylor'ın açılışıyla başlarken maç içerisinde her iki oyuncunun da ileri yaşlarına rağmen muhteşem potlara imza attığına şahit olduk.Oyuncuların o anları gerçekleştirirken bir çok espri yapması ve bazen topun ceplere gitmemesi gereken durumlarda pot olması ayrı bir keyif yarattı salonda.Sözü daha fazla uzatmamayım ve bu maçın kısa bir özetini izleyeceğiniz linki vereyim.Maçın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder