20 Nisan 2011 Çarşamba

İlk Sefer ki Kadar Eğlendim

Dünya Şampiyonası tüm hızıyla devam ederek son 16 isimleri de yavaş yavaş belli oluyor.Rocket ilk seansını 7-2 önde kapadığı maçta Dale'e fazla şans vermeden 10-2 kazanmayı başardı ve duygularını "The Crucible'da ilk sefer oynadığım kadar eğlendim." sözleriyle bizlere aktardı.



Rocket rahat geçen maçlar rakibini turnuva dışına iterken, World Open'dan bu yana ilk turda elenme alışkanlığını da çöpe gönderdi.Maç sonu toplantısında oldukça olumlu ve mutlu olduğu gözlere çarpan Rocket şunları söyledi;

"The Crucible'da ilk sefer oynadığım kadar eğlendim.Bitmesin devam edeyim istiyordum, daha önce hiç böyle hissetmemiştim.Önceden, burada Hendry önünde 16-4 öndeyken bile turu geçip geçemeyeceğime dair şüphelerim oluyordu.

Benim için en önemli şey ise burada olmayı istiyor olmam.Kazanmak ya da kaybetmek önemli değil çünkü bu sporun bir parçası.Oyunu seviyorum ama onla ilgili sıkıntılarım da var.Oyuna devam edebilmek için koçlar, psikiyatristler gibi bir çok yolu denedim ve bu zarın son kez atılışı.Bu benim turnuva kazanacağım ya da kanıtlayacağım şeyler olmadığı anlamına gelmiyor.Tek istediğim olduğunda uzun süre oynayabilmek."


Henüz başladığı psikolojik destek seansları ile ilgili olarak Rocket şunları söylerken; "Orada olup bitenin orada kalmasını istiyorum.Bu beni iyi bir oyuncu yapmayacak ama bana kendimi diğer oyuncuların hissettiği gibi iyi hissettirecek." turnuva da zor rakipleri olduğu ve yarı finalde Higgins ile karşılaşabileceği sorusuna ise "Pek umursamıyorum çünkü bu güne kadar yenemediğim bir oyuncu yok.Sırada ki maçı büyük sabırsızlıkla bekliyorum.Kaybetsem bile geri döneceğim.Bugün oynadığım gibi oynarsam daha çok WC zaferi kazanabilirim." şeklinde cevap verdi.Ayrıca Rocket maç içerisinde gerçekleştirdiği iki yüzlük seriyle The Crucible'da ki 103. toplamda ise 625. yüzlük serisine ulaştı.

Dominic Dale ise maç sonunda Rockete şunları söylediğini bizler aktardı; "Hepimiz onun bir takım problemler yaşadığını ve buraya gelmemeyi düşündüğü bile biliyoruz ama umuyorum ki burada başaracak.Maç sonunda onun gözlerine baktım ve 'Ron dinle, burada sadece 13 gün kalacaksın.En iyi oyununu ortaya koy.Harika bir görüntü çiziyorsun ve bundan daha fazlasını yapabileceğin ortada.' dedim.O da cevap olarak 'Evet, kazanacağım.' dedi."

Murphy'nin açıklamalarıyla ve Rocket'in cevaplarıyla daha da büyük bir heyecan ve anlam kazanan maç cumartesi, pazar ve pazartesi günü olmak üzere üç seansta tamamlanacak.(23-24-25 Nisan)

Günün bir diğer maçında ise Peter Ebdon iyi götürdüğü ve önde olduğu maçta rakibine boyun eğdi. Bir ara 7-5 geriye düşmesine rağmen, bir anda kendine gelen Bingham rakibine karşı 10-8'lik üstünlük sağladı."Oyunu 7-5'e getirdi ve beni oyunun dışına itti.Ancak Ebdon biraz ritim kaybettiğinde oyunu tekrar size döndürüyor ve siz de savaşmaya tekrar başlıyorsunuz.". Bingham geriden gelerek çevirdiği maçla Ding'in rakibi oldu.

Geçen sezonun rövanşı niteliğinde ki maçta Fu, rakibi Gould karşısında 6-3'lük üstünlükle seansı kapamayı başardı ve bu sezon oldukça kötü bir şekilde çizdiği çizgisini düzeltme belirtileri gösterdi.Son finalist ve eski şampiyon Dott oldukça rahat bir performans ortaya koyduğu seansta Mark King karşısında 6-3 üstünlük sağlayan başka bir isim olurken, Walden sabah seansı maçında Rory McLeod ile eşitliği bozamadı ve 4-4 ile ilk seans sona erdi.

CLS şampiyonu olarak PL bileti alan Stevens ile son zamanlarda bir depresyon yaşadığını ve psikoljik destek almayı düşündüğünü söyleyen(İlgili haber) Allen son frame kadar sürekli eşitlikle gidilen mücadelenin son seansında istediği alan taraf olmayı başaramadı ve gece Stevens'in 5-4'lük üstünlüğü ile sona erdi.

Günün yüzlük seri raporu şöyle;

115-Marco Fu, 102-Graeme Dott, 115,100- Ronnie

9 yorum:

  1. roketin son seansındaki güvenli vuruşları pek güvenli deği gibi geldi.ya da yem attı daleye, dale de büyük bir bölümünü pot yapamadı.Murpy e karşı böyle oynarsa, bu kadar rahat olmaz.Gerçi o maça extra motive olup çıkacaktır.Bir de roket doğru söylemiş size ne adamın psikoterapi seansından gidin in treatment izleyin :D

    YanıtlaSil
  2. Ya hangi seanslarda olucak sabahmı öğlenmi akşammı

    YanıtlaSil
  3. srhn, Roketin beklenen maçı cumartesi günü 16:30 da başlıcak, pazar günü de 16:30 seansın devamı olacak.Eurosport sipikerlerinden duyduklarım bunlar

    YanıtlaSil
  4. Cok saol pazarteside inş akşam seansı olurda kaçırmam rocketin maçı akşam senası olmalı

    YanıtlaSil
  5. Cumartesi-Pazar 16.30, Pazartesi 21.00 seansında maç.

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler infazure maç için tahmininiz ne

    YanıtlaSil
  7. Temennim de tahminim de Ronnie'nin kazanacağı yönünde :)

    YanıtlaSil
  8. İnşallah peki rocket turu gecerse muhtemel rakibi kim???

    YanıtlaSil