3 Şubat 2011 Perşembe

Hearn Ronnie'ye Kızgın

Son zamanlarda bir çok turnuvaya kişisel sebepler göstererek katılım göstermeyen Ronnie'ye, World Snooker'ın patronu Barry Hearn'den bir tepki geldi.Guardian'a konuşan Hearn Rocket'e olan kızgınlığını dile getirdi.



Önceleri de bir çok kez turnuvalardan çekilmiş olmasına rağmen geride bıraktığımız son 8 ay içerisinde bunu alışkanlık haline getiren Ronnie son olarak German Masters'dan da çekildi.Barry Hearn bu durumu "Büyük hayal kırıklığı" olarak tanımlarken ilk olarak şunları dile getirdi:

"Geride bıraktığımız haziran ayında yönetimi devraldığımda Ronnie benim bayrak taşıyıcımdı ancak o bayrağı düşürdü."

Ronnie O'Sullivan yeni sezonun başlangıcından bu yana küçük ve büyük sıralama turnuvaları dahil olmak üzere tamı tamına 12 turnuvada yer almadı.BTV Cup, EPTC1, Shanghai Masters, EPTC2, EPTC3, PTC5, PTC6, EPTC4, EPTC5, EPTC6, CLS - G3, German Masters, Rocket'in bu sezon es geçtiği turnuvalar arasında yer alıyor.

Öte yandan Ronnie'nin turnuvaya katılmamak için sağlık problemlerini ortaya atmış olmasına karşın turnuvadan bir gün önce Blackburn'de düzenlenen Snooker Legends Tour kapsamında Jimmy White ile gösteri maçına çıkmış olması da Hearn'ü kızıran bir başka neden.

"Ronnie'nin oynayıp oynamaması umurumda değil ancak son dakikada iyi bir nedeni olmadan ortadan çekilmemeli.Almanya'da ki bir çok posterde onun yüzünü görebilirsiniz.Bu turnuva bizim için Avrupa vizyonumuzu genişletmek adına çok önemli.Burada olmaması bir çok insanı hayal kırıklığına uğratmış durumda.Bu iş böyle devam edemez.Ronnie istediği zamanlarda sempatik bir kişilik oluyor ancak artık oyundaki geleceği ve sorumlulukları adına düşünmeye başlamalı."

8 yorum:

  1. turnuvalardan çekileceğine, artık bıraksın snookeri bizde onu eski günlerini hatırlayalım.Tüm hayranlarına çok büyük kazık atıyor.Madem sağlık sorunu var , o zaman white ile neden gösteri maçına çıkıyor!?.Çin açığıga da katılmayacağı konuşuluyormuş.Maç yapmadan nasıl form tutacak büyük merak içerisindeyim.

    YanıtlaSil
  2. Çok kızma :) Evet hayranlarına gerçekten büyük bir hayal kırıklığını yaşatıyor.Çin'e geleceğine söz vermişti Shanghai'den sonra ancak şu şartlarda her şey olabilir gibi.Sağlık raporu bahane, adam buralarda yer almıyor daha açıkcası.Bakalım önümüzde ki günler neler göreceğiz.

    YanıtlaSil
  3. Ne olursa olsun o o ronnie form tutmasına fazla gerek yok eğer bir maça %100 konsantre dikkatli cıkarsa ronnie yi yenebilecek rakip yok diye düşünüyorum ayrıca ronnie snookerı bırakırsa spora olan ilgi azalır büyük ihtimal

    YanıtlaSil
  4. Evet Rocket'in istemesi çok önemli.Ancak günde 1-2 saat antrenmanla çok büyük turnuvaları kazanabilir mi?Hala sıralama turnuvası kazanabilecek kadar rahat oyun sergiliyor ama bir Uk Championship ya da World Championship'te bu performansla zafer kazanması zor.Zaten kendisi de pek istemiyordur.

    YanıtlaSil
  5. Bu arada snookera olan ilginin azalacağı konusunda hem fikiriz.Zaten bu popülaritesini göz önüne alarak Barry Hearn onu "bayrak taşıyıcı" olarak seçmişti.

    YanıtlaSil
  6. demin yazdığım yorum cıkmadı herhal :D

    YanıtlaSil
  7. Yazmadan kapamışsındır belki de pencereyi:)

    YanıtlaSil
  8. Evet sanırım yazmadan kapattım dediğin gibi bu oyunla zor ama ronnie uzun zamandır düzgün antrenman yapmadığını açıkladı ama istediği zaman neler yapabileceğini gördük belkide oyundan bu kadar sıkılmasa örneğin geçen sene dünya şampiyonası çeyrek finali maç boyunca üstünken birdenbire bitsede gitsek diye oynadı babasının durumunun oyununda etkisi olabilir ama ben ilerleyen zamanlarda bir patlama bekliyorum ronnieden

    YanıtlaSil