20 Şubat 2011 Pazar

Finalde İskoç Derbisi

Galler Açık'ta son finalist dün gece saatlerine doğru tamamlanan maçla belli oldu.2008 yılından bu yana sıralama turnuvası finali göremeyen Maguire karar frameine giden oyunda rakibi Selby'i saf dışına itti.



İki oyuncunun zaman zaman düşük zaman zaman yüksek kaliteli oyunuyla geçen mücadele karar frameine kadar uzandı.Maç içerisinde ki tercihlerini sürekli defansif oyundan yana kullanmayan Maguire bunun ödülünü aldı ve finale kalan taraf oldu.Özellikle Selby'nin oyun stilini Peter Ebdon ile değiştirmiş gibi vuruşlar yaptığı anlarda kaybeden taraf olması ise gözlerden kaçmadı.

Sürekli kovalamaca ile geçen maçta oyuncular 1-0, 1-1, 1-2, 2-2 ... gibi skorlar ile maçı oldukça çekişmeli şekilde sürdürdüler.İskoç oyuncu Maguire maç içerisinde imza attığı iki yüzlük serisiyle günün daha formda olan ismi olduğunu göstermiş oldu.Selby kariyerinde tek sıralama turnuvası zaferini üç sene önce burada Rocket'i geçerek ilan etmişti.

Gallerli oyuncuların turnuvaya çok hızlı girdikten sonra büyük bir düşüş yaşaması ise Gallerli snooker izleyicilerini hayal kırıklığına uğrattı.En kötü bir Gallerli oyuncuyu finalde görmek isteyen izleyiciler bu isteklerine yine ulaşamadı.Galler'de finale yükselmeyi başaran son oyuncu 2003 yılında Mark Williams olmuştu.

Maguire maç sonunda şunları söyledi;

"Son oyunda sadece bir şans istersiniz ve ben de istediğim bu şansı bulup olabildiğinde iyi kullandım.Son oyunda double yerine güvenli oynamayı tercih edebilirdim ancak öyle olmadı.Selby zor bir oyuncu ve onu oyun dışına itmeniz gerekiyor.Oyunu kaybediyor olmak güzel birşey değil ve bu kez kazanma sırası bana geçti."

Rakibi John Higgins için ise; "John ve ben oldukça iyi arkadaşız ama ikimizde profesyonel oyuncular olduğumuzdan bu bizi etkilemeyecek.Antrenmanlarda her zaman iyi oyunlarımız oluyor ve yine benzer olacaktır."

"John şu an oldukça iyi bir durumda ve onu kötü oyunuyla bile yenmek zor.Şu sadece finale yükselmiş olduğum için mutluyum ancak kaybedersem de oldukça üzüleceğim."


Final maçı yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder