7 Ocak 2011 Cuma

Wembley'de İşim Zor

Cezasını tamamladıktan sonra snookera geri dönen ve World Snooker organizasyonlarında oynadığı 19 maçta 18 galibiyet almayı başaran Higgins, önümüzde ki pazar günü başlayacak olan The Masters ile ilgili açıklamalarda bulundu.



İskoç oyuncu geride bıraktığımız aralık ayında Uk Championship zaferine imza atmayı başarmıştı.Bu güne kadar Masters'da bir çok kez yer alan Higgins burada ki kariyeri ise pek parlak değil.99-2006 yılları arasında turnuvayı iki kez kazanmayı başaran oyuncu, son dört sene içerisinde ise üç kez ilk turda elendi.

"Wembley'de ki atmosferi biraz korkutucu buluyorum.Oldukça büyük bir arena ve kötü oynamaya başlarsanız, her şey zorlaşıyor.Turnuvayı iki kez kazanmış olmama rağmen 2006 yılında Ronnie karşısında ortaya koyduğum performans dışında iyi bir standart yakaladığımı söyleyemem."

"Burada çok da kötü bir geçmişim olduğunu söylemem ancak ilk turda bir çok kez kaybettim.Bu kadar büyük bir turnuvada başarılı olmayı isterim ancak bugüne kadar bunu çok da iyi başaramadım."


Bugüne kadar dokuz kere Masters'a ilk turda veda eden Higgins geçen sezon ise yine ilk turda kaybetmişti.Kendisi eleyen isim ise bu sezon ilk turda Ronnie O'Sullivan ile mücadele edecek olan Mark Allen.

"Ancak bu kez turnuvayı gerçekten dört gözle bekliyorum çünkü kendime olan güvenim en yüksek düzeyde.Christmas sonrasında çok az antrenman yapabildim ancak Championship League'de oynadığım maçlar beni turnuvaya hazır hale getirdi."

Bu aralar çok sık mücadele eden iki oyuncu haline gelen Higgins ve Graeme Dott, The Masters'da da ilk turda karşı karşıya gelecekler.Higgins ise rakibi hakkında şunları düşünüyor;

"Zor bir maç olacak çünkü Dott çok kolay vazgeçmeyen bir oyuncu.Sadece iyi oynamaya çalışacağım ve kendime şans vereceğim."

9-16 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek Masters ile ilgili tüm detaylara "Ana Sayfa" dan ulaşabilirsiniz.

Kaynak

6 yorum:

  1. sizce kim kazanır bu 9-16 ocak 2011 snooker master'ı?
    ben r. o sullivan'ı daha avantajlı ve konsantre görüyorum.

    [sevda]

    YanıtlaSil
  2. @Sevda Hanım, benim de favorim Rocket.İlk tur rakibi de zorlu bir oyuncu olan Mark Allen ancak her ne olursa olsun zafere ulaşacağını düşünüyorum Ronnie'nin.Masters onun için çok özel.

    YanıtlaSil
  3. Higgins in 2006 da kazandığı inanılmaz finale kısa bakış için:
    http://www.youtube.com/watch?v=Ukrfnt4j9UQ.

    Benimde favorim ronnie ama içimde kötü bir his war gibi(

    YanıtlaSil
  4. Evet ne maçtı ama :) Sanırım içinde ki kötü his son Uk Championship'ten kalma :)) CLS maçlarını izleme fırsatın olduysa farketmişsindir, Ronnie inanılmazdı.

    YanıtlaSil
  5. cls maçlarını izleyemedim.Orda döktürdüyse favorim kesinlikle ronnie.Bu arada, cls maçları nerden izleniyor du?

    YanıtlaSil
  6. Bir çok yurt dışı bahis sitesinin canlı yayınlarında mevcuttu.Bir de freddysnooker var justin.tv'de.Her turnuvayı yayınlar :))

    http://www.justin.tv/freddy49vipsnooker

    YanıtlaSil