7 Kasım 2010 Pazar

Kasırgaya Tutuldular

Seniors Championship'te yarı finaller ve final bugün gerçekleştirildi.Çoğu kişinin turnuva için favori konumunda gördüğü Jimmy White finalde kariyerinde 6 Dünya Şampiyonluğu bulunan Steve Davis'i 4-1 ile geçerek zafere ulaştı.



Jimmy yarı final mücadelesinde John Parrot'a karşı 2-0 geriye düştüğü maçı 2-3 kazanmayı başarırken,Davis önceki turlarda önce Ebdon daha sonra da Ken Doherty'i geride bırakan Nigel Bond'u 3-1 ile geçerek finale yükseldi.

Finalde ki Jimmy-Davis eşleşmesi yine bir The Crucible finaline sahne oldu.İkili 84 yılında ki Dünya Şampiyonası finalinde karşı karşıya gelmişler ve 18-16'lık skorla kazanan The Nugget lakabıyla bilinen Davis olmuştu.

Final maçının ikinci frameinde kaçırdığı kritik kırmızı ile kontrolü tamamen rakibine bırakan Steve Davis, maç içerisinde rakibinden sadece 1 frame çalabildi.Jimmy White 4-1'lik galibiyetiyle zafere ulaşırken, maç sonunda ise şunları söyledi;

"Oldukça mutluyum.Kendi oyunumu oynamak zorundaydım çünkü Steve zaten iyi oynayan bir isim.Dördüncü framede beyazda kontrolü kaybedince her şeyi başa aldım ama sonuna kadar oyunumu korumayı başardım.Güvenli vuruşlarım iyiydi ve bu da kazanmamın nedenlerinden biri.

Oyunu oynamak için halen hevesim var ve oynamayı seviyorum.Yarından itibaren tekrar masa başına geçip önümüzde ki hafta sonu düzenlenecek EPTC5 için çalışacağım.Umuyorum ki bu formumu oraya da taşıyacağım.

Bu harika bir turnuva.Tüm oyuncular ve seyirciler keyifli anlar yaşadılar.Umuyorum ki düzenli bir turnuva halini alır ve ben de ünvanımı korumak için şans bulabilirim."


Son Dünya Şampiyonasında ortaya koyduğu harika işler ile hala buradayım dedirten, finalist Steve Davis ise rakibi White'dan övgü ile bahsetti.

"Jimmy harikaydı.İlk toptan itibaren benim önüme geçmeyi başardı.İkinci framede kaçırdığım kırmızı benim için pahalıya mal oldu.Jimmy sanki her zaman oynadığı gibi oynuyormuş görüntüsü verdi."

2 yorum:

  1. jimmy nin form tutması çok iyi ptc de de başarısının devamını dileriz

    YanıtlaSil
  2. Power Snooker'da Ding'e karşı da ilk framede oldukça hızlı ve güzel bir oyun ortaya koymuştu.Bugünlerde, Ronnie ile bir final mücadelesinde karşılaşsalar harika olur :)

    YanıtlaSil