2 Eylül 2010 Perşembe

Ve Başlıyor...

Hepimizin sabırsızlıkla beklediği snookerın yeni sezonu başlıyor.Her ne kadar bu sezon, yeni turnuvalarla çok önceden başlamış olsa da ilk düzenli sıralama turnuvası diyebileceğimiz Shanghai Masters ile asıl heyecan başlıyor.Televizyon başında ki bizlerde büyük bir heyecanla alıştığımız yüzleri ve snooker şovunu izlemeyi özledik açıkcası.

Sezonun ilk heyecanı ise bugün Premier League maçları ile başlıyor.Shaun Murphy v Ding Junhui, Ronnie O'Sullivan v Marco Fu mücadeleleriyle başlayacak olan turnuvanın ilk gün maçlarını SkySports3 canlı olarak ekrana getirecek.

Premier League'in başlamasıyla beraber 6 Eylül'de Shanghai'de heyecan başlayacak ve 12 Eylül'e kadar devam edecek.Turnuvanın son şampiyonu Ronnie ilk turda ki rakibini 6 Eylül'de oynanacak olan wildcard turlarından sonra bulacak.Muhtemel rakiplerinden biri ise Çin'de hepimizi şaşırtmayı başaran Tian Pengfei.

Shanghai'de heyecan sona erdi derken 1 hafta sonra ise snookerın eski Grand Prix'i büyük yeniliklerle World Open olarak karışımıza çıkacak.Yeni kısa maçlı formatıyla izleyicilerin önüne çıkacak olan turnuvaya büyük isimlerin yanı sıra bir çok alt sıra oyuncuları da katılmayı başardı.Özellikle genç isimler bu turnuva da yerlerini almayı başardılar.Kazanan için 100 bin £ ödülü bulunan turnuvanın toplam ödülü ise 325 bin £.

Sonrasında ise Uk Championship'e kadar ki büyük boşluğu ise Premier League ile beraber yeni organizasyon Players Tour Championship dolduracak.Bir çok maçın oynanacağı bu aylarda Uk Championship ön elemeleri de gerçekleştirilecek.

4-12 Aralık tarihlerinde snooker takviminin en prestijli turnuvalarından biri olan Uk Championship başlayacak.Ardından gelen yeni sene de ise bir sıralama turnuvası olmamasına rağmen snooker dünyasının, Dünya Şampiyonasından sonra ki en prestijli turnuvası olan The Masters izleyicilerle buluşacak.

Masters heyecanının sonra ermesinden sonra ise şubat ayında snooker takviminin yeni turnuvalarından biri olan European Masters ilk kez izleyicisiyle buluşacak.Snookerın son zamanlarda patlama derecesinde ilgi gördüğü Almanya'da gerçekleştirilecek turnuvanın büyük bir ilgi göreceğine hepimiz eminiz.Almanya'da ki müthiş ilgiden sonra Paul Hunter Classic-EPTC1 organizasyonunun da televizyon yayınlı bir sıralama turnuvasına dönüştürülmesi konusunda ciddi olarak düşünceler yer almaya başlamıştı.

Bu sene snooker takvimi gerçekten dolu dolu geçecek bizler için.Almanya serüveninin ardından ise önceden The Masters'ın sonunda bizlerle buluşan Welsh Open yani Galler Açık yeni şampiyonunu arayacak.Turnuva sona erdikten sonra Mart ayında PTC Final heyecanı bizleri bekliyor olacak.17-20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek televizyon yayınlı finalde, Players Tour Championship'in en iyi 24'ü sahne alacak ve izleyicilere keyifli anlar yaşatacak.

Yavaş yavaş sezonun sonuna doğru geldiğimizde ise Çin Açık bizlerle buluşacak.Tam iki hafta sonrasında ise en büyük heyecanlardan biri olan Dünya Şampiyonası efsane olacak maçlarıyla bizlerin karşısına çıkacak.

Snookerın bu sene merak edilen organizasyonları da mevcut.Mesela geçenlerde tanıtımı Rocket tarafından gerçekleştirilen Power Snooker.20 Kasım 2010'da tek günde düzenlenecek turnuvanın formatı gerçekten ilgi çekici.Bir diğeri ise Shoot Out organizasyonu.Sky Sports'un yayınlayacağı turnuvanın formatı da yine Power Snooker gibi ilgi çekici.

Bunların dışında World Senior Championship, Championship League, Tayland 6 kırmızı gibi bir çok turnuva bu sezon da izleyicilerle buluşacak.

Tüm snooker takvimine buradan göz atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder