11 Temmuz 2010 Pazar

Selby Alıştı

Players Tour Championship'in ikinci organizasyonunda bugün şampiyon belli oldu.

Son 16 maçlarıyla başlayan günde Mark Selby, Mark Davisi 4-1 ile geçmeyi başardı.19 yaşında ki genç oyuncu Liam Highfield son 16'ya kalarak yeteneğini göstermişti ancak bundan sonrasında yoluna devam edemedi ve rakibi Jimmy Robertson'a 4-1 kaybetti.

Tamamlanan son 16 maçlarından sonra Mark Selby,Marco Fu,Jimmy Robertson,Andrew Pagett,Barry Pinches,Stuart Bingham,Gerard Greene ve Anthony McGill çeyrek finalist olmayı başardılar.

Son Masters şampiyonu Mark Selby bu turda Jimmy Robertson ile karşılaştı ve rakibini 4-3 ile geçmeyi başardı.Hong Kong'lu oyuncu Marco Fu'da ilk PTC'de kayıplara oynamıştı ancak burada iddaalı bir şekilde ilerlemeye devam etti rakibi Andrew Pagett'i 4-2 ile geçerek yarı finale yükselen bir diğer isim oldu.Hong Kong'lu oyuncu aynı zamanda Mark Selby'nin yarı final rakibi oldu.

Gerard Greene, Anthony McGill'ı 4-3 ile geçmeyi başarırken Barry Pinches'te Stuart Bingham'ı 4-2 ile geride bırakarak yarı finale ulaştı.

Yarı finalde Mark Selby, Marco Fu'ya 2-0 geriye düşmesine rağmen meşhur geri dönüşlerinden birini gerçekleştirdi ve Fu'yu 4-2 mağlup etmeyi başardı.Diğer yandan Pinches'ta Gerard Greene'i 4-1 ile geçerek finale yükseldi.

Mark Selby finale iyi başladı ve 109-13'lük skorla 1-0 öne geçmeyi başardı.Ancak rakibi kariyerinin ilk sıralama zaferine ulaşma niyetinde olduğu için hızlı bir çıkışla durumu 1-3'e getirdi.Barry Pinches artık kazanmaya bir adım uzaktaydı ancak bu sırada Selby yeniden devreye girdi ve bilindik geri dönüşlerinden birini gerçekleştirdi.

3-1 geriye düştükten sonra Selby rakibine sadece 8 sayı verirken iki tane de yüzlük seri gerçekleştirdi ve durumu 3-4 yaparak maçı kazanmayı başardı.

İngiliz oyuncu final sonrasında şunları söyledi;

Turnuva boyunca iyi oynadım.Burada ki koşullar ve masalar harika.Üstelik oyun standartı da yüksek.Zor maçlar oynandı ve bazı şok edici sonuçlar alındı.Bu da burada ki amatör oyuncuların kalitesini gösteriyor.

İkinci frame de kaçırdığım kolay siyah dışında başka belli bir hata yapmama rağmen 3-1 geri düştüm ancak buradan geri dönmeyi başardım.

Selby Academy'de düzenlenen turnuva da seyircilerin olmaması ve bunu üzerinde ki etkileri hakkında ise;

Burada beni izleyen sadece bir kaç kişi vardı ve bu baskıyı ortadan kaldırıyor.Burada ki atmosfer 2 bin kişi önünde oynamaktan çok farklı.Bir antreman maçındaymışınız gibi davranmanız gerekiyor ancak bu turnuva önemli bir turnuva çünkü sıralama puanı veriyor.Bir turnuva kazanmak ve kendi adıma birşeyler yapmış olmak her zaman güzel.

Mark Selby burada kazanmasıyla beraber Order of Merit'te ki en üst sıraya yerleşmeyi başardı.PTC'nin üçüncü ayağı 9-11 Ağustos tarihleri arasında oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder