4 Mayıs 2010 Salı

Sıralamada Son Durum



2009-2010 sezonunun son sıralama turnuvası olan Dünya Şampiyonası dün gece tamamlandı.Şampiyonluğunu ilen eden Neil Robertson kazandığı 10 bin sıralama puanı ile geçici sıralamanın 2. sırasında yer aldı ve 2010-2011 sezonunda oynanacak maçlar için oluşturulacak resmi sıralamada da bu sıraya yerleşmiş oldu.Toplamda 48405 puanı bulunan Avusturalyalı oyuncu sezona 22825 puanla başlamıştı.Kazandığı GrandPrix ve Dünya Şampiyonasından toplamda 17 bin puan kazanan oyuncu bundan sonrasından en çok puanı 3040 ile UK Championship'te kazandı.

Bu sezonun resmi sıralamasında birinci sırada bulunan Ronnie O'Sullivan ise 23875 puanla başladığı sezonu 47835 puanla tamamaldı.Rocket Shangai'de kazandığı turnuvayla 7000 puanı cebine koyarken erken elendiği Çin Açık'ta ise sadece 980 puan kazanabildi.Dünya Şampiyonasında Mark Selby'e elenmesinin ardından şampiyonluğu kapan Neil ise Ronnie'nin ikinciliğini ele geçirdi ve rakibini üçüncü sıraya itmeyi başardı.

Şampiyona finalisti Graeme Dott ise turnuva öncesinde bulunduğu ilk 16 dışından tekrar ilk 16 içine girme hedefini kendisine koymuştu.Nitekim önünde bulunan önemli rakipleri Joe Perry,Liang Wenbo,Rick Walden,Jamie Cope turnuvaya erken veda edince ve bu da Dott'ın turnuva boyunca gösterdiği muhteşem performansla birleşince 21. sırada bulunan Graeme Dott sezonu 13. sırada kapattı.

Çinlilerin sevgili olan Ding Junhui ise geçirdiği güzel sezonun ardından sıralamada 5. sıraya yükseldi.Bir yıllık sıralama da kazandığı 27200 puanla ilk sırada bulunan oyuncu önümüzde sezonlarda bu formuyla devam ederse birincilik işten bile değil.

Dünya Şampiyonasında başardığı müthiş işlerle herkesin yine takdirini üzerine toplayan Steve Davis ise burada gerçekleştirdiği müthiş işle kazandığı 5000 puanın yanında sezon içerisinde diğer turnuvalardan kazandığı 2900 puanla 22. sıraya yükseldi ve önümüzde ki sezon da kendisini bir çok izleyebilme şansını belki de bizlere vermiş oldu.Ancak son olaylardan sonra çıkan spekülasyonlar ile Steve Davis'in devam edip etmeyeceği konusunda bazı endişlere doğdu.

Sezonun resmi sıralamasında ikinci sırada yer alan İskoç Stephen Maguire ise geçirdiği kötü sezonun ardından sıralama da altıncılığa geriledi.Sıralamanın tüm detaylarını,oyuncuların sezona kaç puanla başladığını,hangi turnuvada kaç puan kazandığını öğrenmek için Sıralama sayfamızı kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder