3 Mayıs 2010 Pazartesi

Neil Bir Adım Önde

Dünya Şampiyonasında artık nefesler tutuldu ve şampiyon bekleniyor.4 seansın 3'ü tamamlanmış durumda.Geriye sadece bu gece saat 22'de başlayacak seans kaldı.

İlk iki seans sonunda önde olan Neil Robertson bu seansı da önde kapamayı başardı.

Uzun süren açılış frameini 79'luk serisiyle Dott aldı ve durumu 9-8'e getirdi.42'lik serisinin ardından kaçırdığı kırmızı ile serisine son veren Neil rakibine masayı bıraktı.Ancak bu frame de diğer frame gibi uzun oldu ve hatayı yapan Dott oyunu rakibine teslim etti.Ardından gelen 82'lik seri ile durumu 11-8 yapan Neil oyunu erken bitirmek niyetinde gibi görünüyordu.Ardından gelen 2 frame rakipler arasında paylaşılırken durum 12-9 oldu.Son frame de gerçekleştirdiği 112'lik serisiyle hem kendine olan güvenini yerine getiren Dott, hem de farkın daha fazla açılmasına engel oldu ve seans 12-10 sona erdi.

4 yorum:

  1. umarım dott kazanır

    YanıtlaSil
  2. avustralyalı bayağı açık ara kazandı..
    18-13.
    Seyrettiğim en kötü finallerden biriydi.
    sürekli safety hataları
    kısa ve orta mesafe potlarda bile başarısızlık vs

    YanıtlaSil
  3. Bence bunun sebebi yorgunluk.İki oyuncu da çoğu maçını koparıp gitmeden son seansa kadar oynarak finale geldi.Dott çok yorgundu bu yüzünden bile belli oluyordu.Kötü geçen sezonun ardından bu kadarı da olsun.Neil ise ilk kez yaşayacağı şampiyonluğunda heyecanıyla sıkıntılı vuruşlar yaptı diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. tabii de bu seviyede böyle bir bahane olmamalı, bugüne kadar pek olmadı yani.....
    şampiyonluk maçında doğru dürüst century olmadı yavvv.
    Belki Higgins olayı yüzünden herkesin kafası karışık konsantrasyonu azalmıştı...

    YanıtlaSil