1 Mayıs 2010 Cumartesi

Dott Finale Çok Yakın


Graeme Dott aldı başını gidiyor.Bugün oynanan üçüncü seanstan sonra Dott avantajı büyük ölçüde eline alırken rakibini de büyük bir baskı altına almayı başarmış oldu.

Hatırlayacağınız gibi dünkü seans 10-6 Dott'ın üstünlüğüyle sona ermişti.Bugün ise saat 12'de başlayan öğlen seansında Mark Selby iyi bir başlangıç görüntüsü ortaya koydu.Belki de o bildiğimiz geri dönüşlerinden birini yapmaya hazırlanıyordu ama İskoç oyuncu buna izin vermedi ve oyunu kendi istediği gibi bitirmeyi başardı.

Maça hızlı başlayan Selby üst üste iki frame kazanarak durumu 10-8 yaptı ve biraz rahatladı.Hemen ardından gelen frame de 59'luk serisiyle durumu 11-8 yapan Dott tekrar farkı açmak istiyordu ancak Mark Selby her alanda iyi bir oyun ortaya koymaya başladı.

Hemen ardından gelen framei de kazanan Selby durumu 11-9 yaptı.

Rakibinin 66'lık serisininin ardından frame topunu kaçırmasını iyi değerlendiren Leichester'lı oyuncu Selby masadan aldığı 67 sayıyla farkı 1'e indirdi ve rakibini moral olarakta etki altına almayı başardı.Ancak bu dakikadan sonra Dott tekrar kendine geldi.Güvenli vuruşlarla geçen framelerde rakibini daha çok hataya sürükleyen eski şampiyon üst üste üç frame alma başarısını göstererek durumu 14-10'a getirdi.

İyi oynadığı bir seansın ardından farkı kapatamayan Selby'nin morali biraz bozulmuş olabilir.Dott'ın sağlam bir oyun ortaya koyması da tüm snooker severleri eski formuna dönmeye başladığı için sevindirmiş olmalı.Bakalım bugünün son seansında Mark Selby yine o bildiğimiz geri dönüşlerini yapabilecek mi?

Maçın son seansı saat 21.00'da oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder