30 Nisan 2010 Cuma

Dott Kafaya Koydu Birkere

Yarı finalin bugün ki diğer bir seansında, Graeme Dott dün 5-3 üstünlükle kapadığı birinci seansta ortaya koyduğundan daha iyi bir oyunla Mark Selby karşısında 10-6 ile üstünlük kurdu.

İskoç oyuncu yarı finale ulaşana dek Peter Ebdon, Stephen Maguire ve Mark Allen gibi oyuncuları geride bırakmıştı.Bu muhteşem performansını finalle hatta şampiyonlukla süslemek isteyen Dott hedefine biraz daha yaklaştı.

Graeme Dott harika performans ortaya koyduğu senasta birde 146 gerçekleştirdi.Hatırlayacaksınız ki Mark Allen gerçekleştirdiği 146 ile The Crucible tarihinin ilk 146'lık serisine imza atan isim olmuştu.Ayrıca bu seri turnuvanın bugüne kadar ki en yüksek serisi olmaya devam etti.Aynı seriyi gerçekleştiren Dott ise eğer bu seri geçilmezse, en yüksek seriye verilen 10 bin £'luk ödüle ortak olacak.

Maçın ikinci seansına frame alarak başlayan Dott durumu 6-3 yaptı.Ancak Selby üst üste iki oyun alarak durumu 6-5'e taşıdı.Bu andan sonra oyun neredeyse tamamen Dott'ın kontrolü altına girdi ve Mark Selby sadece bir frame kazanabildi.Güzel güvenli vuruşlar ve iyi masa temizleme performansı ortaya koyan eski şampiyon Dott bu performansını devam ettirdiği takdirde şampiyonluğun en büyük adayı şühesiz ki.

3 yorum:

  1. Turnuvanın başından beri Robertsen'in şampiyon olacağnı ve Dott'un Mark'ı eledikten sonra da ikisinin final oynayacağını tahmin etmiştim.Gelişmelerde yanılmayacağımı gösteriyor.Bahis oynamadığım için çok pişmanım..

    YanıtlaSil
  2. Neil'in finale yükselmesi süpriz değil ancak Dott için öyle diyemeyeceğim.Zaten turnuva bir çok süprizle başladı ve devam etti.Ronnie'nin turnuva başında dediği gibi son yılların en açık başlangıcı oldu.

    YanıtlaSil
  3. Neil Robertson'ın Norveç'te karısı hamile ve doğurmak üzere, Annesi Avusturalya'dan İngiltere'ye gelmiş maçı izlemek için. Ayrıca 35 yıl aradan sonra ilk kez Avusturalya'dan finale kalan kişi. Robertson kazarnırsa iyi olabilir ancak benim görüşüm G. Dott kazanması yönünde. Hak eden kazanacaktır zaten...

    YanıtlaSil