30 Nisan 2010 Cuma

Kaptan Pes Etmiyor!


Dünya Şampiyonası yarı finalleri dün başlamıştı.Bugün de ikinci seanslar ile devam ediyor.

Öğlen seansında dün gecenin isteneni veremeyeni Ali Carter ile en büyük şampiyonluk adaylarından biri olan Neil Robertson ikinci seansta karşılaştılar.İlk seansı rahat bir oyunla geçiren ve 6-2 ile kapamayı başaran Neil ikinci seansta Ali Carter'in geri dönüşüne bir noktaya kadar engel olamayınca tehlike çanları çalmaya başladı.Skor 8-6'ya gelince Avusturalyalı oyuncu üst üste kazandığı iki frame ile dün olduğu gibi bugün de diğer seansa dört farklı bir skorla girerek avantajı elinde tuttu.

Maça dün olduğu gibi bugün de iyi başlayan Neil Robertson oldu ve 140'lık bir seri gerçekleştirerek durumu 7-2'ye getirmeyi başardı.Ayrıca Neil bu yüzlük seri ile bu sezon ki 40. yüzlük serisini de gerçekleştirmiş oldu.

10.frame geldiğimiz Ali Carter masada birşeyler yapmış olsada hataları fazla olunca bu frame de rakibine vermiş oldu ve durum 8-2'ye geldi.Artık durum tamamen içinden çıkılmaz bir hale gelmesin isteyen Kaptan bu dakikadan sonra devreye girmeye başladı.Üst üste dört frame kazanan İngiliz oyuncu bu framelerde 76 ve 81'lik olmak üzere iki de ellilik seri gerçekleştirdi.

Bu dakikadan sonra güvenli vuruşlarla geçen oyunda hata yapan taraf Ali Carter oldu ve Neil 59'luk serisiyle durumu 9-6'ya getirirken üçüncü seansa da önde girmeyi garantilemiş oldu.Son framede gerçekleştirdiği 104'lük seriyle de güzel bir bitiriş yapan Robertson avantajı da eline alarak üçüncü seansa rahat bir şekilde girmiş oldu.Ali Carter'in geri dönüşünün de önünü keserek rakibini baskı altına almayı başardı.

Maçın üçüncü seansı bugün saat 21:00'da oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder