16 Nisan 2010 Cuma

Büyük Heyecan Başlıyor!

Evet, son sırlama turnuvası ve en önemli turnuva olan Dünya Şampiyonası geldi çattı.2 Nisan'a kadar bu büyük heyecanı beraber yaşayacağız.

Bu sezon sanki dünya şampiyonasında daha faklı bir heyecan var gibi.Sanki her oyuncu daha konsantre.Özellikle sezon içerisinde eskiden yaşadığı parlak günlerine dönen oyuncuların performansları herkesi bu yönde düşündürüyor.

Turnuvanın geçmişi,en çok kazanan oyuncular,turnuva rekorlarını buradan bulabilirsiniz.Snookerın efsane isimlerinden olan Jimmy White'ın finallere yükselişi ancak bir türlü şampiyonluk bulamayışının hikayesine de buradan ulaşabilirsiniz.

Şimdi yarının programı ve maçları için değerlendirmelerde bulunalım.

12:00 John Higgins - Barry Hawkins
12:00 Mark Allen - Tom Ford
16:30 Joe Perry - Michael Holt
16:30 Stephen Hendry - An'Da Zhang
21:00 Mark Selby - Ken Doherty

John Higgins-Barry Hawkins
Son şampiyon Higgins resmi sıralama 17. si geçici sıralama da ise 21. sırada bulunan Barry Hawkins ile karşılaşıyor.Bakıldığında kolay bir rakip Higgins için.Özellikle Hawkins'in ilk 32 dışında kalması da muhtemel değil.İlk 16 zorlayabilir ancak rakibi Liang ile arasında yaklaşık 3 bin sıralama puanı var.Yine aynı şekilde rakibi Higgins ise sıralamada birinciliği garantiledi.

Higgins Kazanır,Neden?
Birçok cevap verebiliriz.Öncelikli olarak Dünya Şampiyonası gibi prestiji en üst düzey olan turnuvada dördüncü kez gelecek şampiyonluk çok önemli.Bu şampiyonluk ile Ronnie'yi geride bırakarak en çok şampiyon olan diğer iki isim Ray Reardon ve Steve Davis'e bir adım daha yaklaşacak.Eh tabi 250 bin £'luk ödülün etkisi de az sayılmaz.
Üstelik Higgins Çin Açık'ta erken veda ederek konsantrasyonunu Sheffield için daha iyi topladı diye düşünüyorum.

Mark Allen - Tom Ford
Mark Allen son zamanların gözde yıldızlarından biri.24 yaşında ki oyuncunun geçen sene burada Ronnie O'Sullivan'ı elemesi büyük bir ses getirmişti.Genç oyuncunun bu sene aldığı sonuçlar ise şöyle;



İstatistikler gösteriyor ki başarılı bir sezon geçirdi Mark Allen.Rakibi Tom Ford'un ise en iyi sıralama turnuvası performansı 2005 Malta Kupasın da oynadığı çeyrek final.Resmi sıralama da 49. olan Tom Ford bu maçta turu geçen taraf olamayacak gibi.



Joe Perry - Michael Holt
Her iki taraf içinde zor geçmesi muhtemel maçların başında geliyor bu maç.Joe Perry bugüne kadar sıralama turnuvası kazanmadan ilk 16 içerisinde kalmayı başardı.Ancak geçici sıralama da ondokuzunculuğa düşmüş durumda ve bu onun için pek iç açıcı bir durum değil.Benzer şeyler Michael Holt ise geçici sıralama da 25. ve muhtemelen ilk 32 içerisinde kalmayı başaracak.Verdiği röportajlarda da en büyük hedefinin bu sene ilk 32 içerisinde kalmak olduğunu belirtmişti zaten.Joe Perry sezon başından beri Shangai hariç tüm turnuvalara katılmayı başardı.Holt ise sadece Shangai'de ve UK Championship'te masa başında göründü.Oyuncuların bu sezon ki maç istatistikleri şöyle;



İstatistiklerin ve bu sezon performanslarının gösterdiği Joe Perry'nin kazanacağı.Benim de kanaatim bu yönde.Sıralama puanına ihtiyacı olan ve hedefi yine ilk 16 olan Perry rakibini geçmek isteyecektir.



Stephen Hendry - An'Da Zhang

En dikkat çeken maçlardan biri de bu maç şüphesiz ki.Genç Çinli 2009 yılında profesyonel oldu ve henüz 19 yaşında.Son 32'ye kalana kadar gerçekten önemli isimleri geride bıraktı.John Parrot,Andrew Higginson ve Ricky Walden.Açıkcası bu performans karşısında Stephen Hendry'nin kaybetmesini beklemek muhtemel ancak böyle olacağını pek sanmıyorum.Buraya genç yaşında gelmiş ve bu atmosferi daha önceden yaşamamış bir oyuncu şüphesiz ki çok zorlanacaktır.Hendry buranın aşinası.Yedi kere zafer gördü bu salonda.Rahat olan taraf Hendry tarafı olacak ama Hendry'nin Çin Açık'ta Mark Allen'a verdiği maç kafalarda bir takım soru işaretleri de bırakmıyor değil.Maçlarında uzun soluklu olması biraz etkili olabilir.İki sonuç da süpriz sayılmaz.Ancak Hendry daha yakın bir üst tura.



Mark Selby - Ken Doherty
Geldik bir diğer önemli maça.Mark Selby bu kuradan pek memnun sayılmaz.(Habere buradan ulaşabilirsiniz.)Doherty eski şampiyonlardan ve şu anda geçici sıralama da 32. sırada bulunuyor.Selby ise burada önceden final oynamış bi isim.Şampiyonluk istediği muhakkak.Selby'nin bu sezon karnesi şöyle;


Masters'da muhteşem bir geri dönüşle Ronnie O'Sullivan'ı geçmeyi başarmıştı.Bunun dışında Çin Açık'ta şampiyon Ding'e elendi.Shangai ve Grand Prix'te ise turnuvaya ilk turdan veda etti.Üstelik GrandPrix'te kendisini eleyen Ken Doherty oldu.Doherty'nin karnesine bakacak olursak,


görüyoruz ki Shangai ve GrandPrix dışında ana turlarda gözükmedi.Doherty her zaman için tehlikeli bir oyuncu.Selby'nin zaman zaman çok kötü bir hale bürünen oyun tarzı ona şok mağlubiyetler getirdi.Şu an için daha çok kazanmak isteyen belki Selby olabilir.Çünkü yaşı ilerliyor ve bir Dünya Şampiyonluğu zaferi hiç fena olmaz.Doherty ise ilk 32'de ki yerini sağlamlaştırmak istiyor.Buranın eski müdavimlerinden bir başka isim o da.Selby'nin yazdığı yazıları ve röportajları bura için konsantrasyonunun yüksek düzeyde olacağı üzerine.Bana da Selby biraz daha tur atlamaya yakınmış gibi geliyor.Bakalım bekleyip göreceğiz.

Turnuva yarın başlıyor.Umarım ki en kötü ihtimalle bir 147'nin gerçekleşmesi(Ronnie gerçekleştirirse daha güzel olacak.) ve güzel maçlar oynanır.O zaman biz de Rob Walker gibi "Let's get the boys on the baize!" diyelim ve bu turnuvanın tadını çıkaralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder