10 Şubat 2010 Çarşamba

Yeterli Düzeye Ulaşmalıyım!



Önceki dünya şampiyonlarından Graeme Dott bu sezonki Dünya Şampiyonası'ndan umutsuz.

2000 yılından beri Dünya Şampiyonası'na katılan Dott, 2004 yılında ilk kez finale yükselmiş ve ileride gelecek olan şampiyonluğun haberini vermişti.2006 yılında ki finalde Peter Ebdon'u 18-14 ile geçerek şampiyonluğa ulaşmış oldu.

Ardından gelen 2007 ve 2008 senelerinde formundan bir hayli uzaklaşan İskoç oyuncu sıralama turnuvalarında 16 ay boyunca maç kazanamadı.Bu sonuçlar neticesinde de ilk 16'nın dışında kaldı.Bu sıralar ise tekrar ilk 16'ya kavuşmak için çabalıyor.

Ancak Dott önümüzde ki Dünya Şampiyonası ön elemlerinden biraz korkuyor. "Son bir kaç yıldır ön eleme maçı oynamadığım için zor bir maç olacak gibi hissediyorum.Bu bir kişinin oynayabileceği en kötü maç diyebilirim ve kazanırsam sadece biraz rahatlayacağım."

Ön eleme maçları 26 Şubat - 9 Mart tarihleri arasında Sheffield'da bulunan İngiliz Spor Enstitüsü'nde gerçekleştirilecek.Graeme Dott gibi Steve Davis,John Parrot,Judd Trump,Jimmy White ve Ken Doherty'de ön elemelerde mücadele edecekler.

"Sheffield ön eleme maçlarında bugüne kadar hiç bulunmadım ve orada maç izlemedim.O yüzden nasıl birşeyle karşılacağımdan tam olarak emin değilim.Jimmy Michie ya da Andy Hicks ile karşılaşabilirim.İkisi de zor rakipler.Kiminle oynadığınız çokta önemli değil üzerinizde ki baskıyla mücadele etmelisiniz.Önümüzde ki Çin Açık çok önemli.Eğer orada ki maçı kaybederseniz bu sizin için ölüm gibi olur.Orada elenmek bir bakışa Sheffield'a gidemeyeceğinizin göstergesidir."

Şuan geçici sıralamada 20. olan Graeme Dott sözlerine şunları ekledi "Bu sezon biraz iyiyim.Ancak hala ilk 16'nın dışındayım.İlk 16'ya geri dönmek istiyorum bunu başarırsam önümüzde ki sezon ön eleme maçları oynamak zorunda kalmayacağım."

worldsnooker.com'dan alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder