1 Aralık 2013 Pazar

Büyük'ler Takılmadı


   İki gün önce start alan UK Championship, turnuvanın 4 önemli favorisinin de masaya çıkmasıyla birlikte gerçek anlamda başlamış oldu.

   Öğle seansında ilk boy gösteren isim Ding Junhui'ydi. İlk iki frame'i bir şekilde kazanmayı başarsa da sonrasında oynadığı oyun ile hayranlarına büyük hayal kırıklığı yaşatan Ding, rakibinin seviyesinin zayıflığını iyi kullandı ve ilk turu 6-3'lük skor ile geçmeyi başardı. Maç içerisinde birçok kolay potu kaçıran Çinli oyuncu, aynı zamanda da yapılması görece kolay güvenli vuruşları başarılı bir biçimde gerçekleştiremedi. Bu turnuvayı daha önce 2 kere kazanmayı başaran Ding Junhui, Pazar günü akşam seansında, Taylandlı tecrübeli oyuncu James Wattana ile son-32 oyuncu arasına katılma mücadelesi verecek.

   Birçok snookerseverin heyecanla beklediği isim olan Ronnie O'Sullivan ise, 19 yaşındaki İskoç oyuncu Rhys Clark ile karşılaştı. Maça beklenildiği gibi çok hızlı başlayan Roket, rakibi üzerindeki baskıyı daha ilk toptan itibaren kurarak maçı ikinci frame'den noktaladı. Geri kalan frame'lerde genç Clark kendini göstermek adına birkaç hamle yapmaya çalışsa da, O'Sullivan hata yapmadı ve set kaybetmedi. Çıktığı bu maçı kendisi adına dönüm noktası olarak nitelendiren Clark, -set kazanamasa bile ki kazanması sürpriz olurdu- Ronnie O'Sullivan karşısındaki duruşu ve oyunu ile gelecek adına önemli şeyler vaad etti. Ronnie O'Sullivan, bir sonraki turda bir diğer İngiliz oyuncu Adam Duffy ile karşı karşıya gelecek.


   Üçlü tacı tamamlayabilmek için tek ihtiyacı olan şeyin, burada kazanılacak bir şampiyonluk olduğunu bilen Avustralyalı Dünya 1 numarası Neil Robertson ise, ilk maçında yine genç oyunculardan olan Dylan Mitchell ile karşı karşıya geldi. Maç içerisinde çok fazla vites yükseltmesine gerek kalmadan maçı 6-0'lık skor ile kazanmayı başaran isim Robertson oldu. Mitchell ise iki kere frame kazanmaya çok yaklaşsa da serilerinin sonunu getiremedi ve bu başarıya ulaşamadı. Yine Clark gibi, Dylan Mitchell de geleceğe yönelik önemli şeyler yapabileceğinin sinyalini verdi. Neil Robertson'ın bir sonraki turdaki rakibi ise Robbie Williams olacak.

   Gecenin en son tamamlanan mücadelesinde ise, Mark Selby, 15 yaşındaki genç yetenek Shane Castle ile karşı karşıya geldi. Beklenenden çok daha iyi bir performans gösteren Castle, seans arasına 3-1'lik skor ile önde gitmeyi başardı. Mecburen vites yükseltmek zorunda kalan Selby ile birlikte, iyi bir performans sergileyen Shane Castle kıran kırana bir mücadeleye imza attılar. Uzun süren, kilitlenen ve gidip gelen frame'ler sonunda Mark Selby 4-4'lük eşitliği yakalamayı başardı. Oynanan son iki frame'de ise ilk vuruşlarında hata yapan genç oyuncu, rakibinin uzun soluklu serilerine izin verdi ve kendisini gösterebilmek için çok önemli olan bu maçı kazanabilecek iken kaybetmiş oldu. En iyi 32 oyuncu arasına katılabilmek için Selby, Çinli oyuncu Tian Peng Fei ile mücadele edecek.

   Maçın ardından Mark Allen attığı şu tweet ile genç Shane Castle'ı şu şekilde övdü: 

Shane Castle'ın büyük bir hayal kırıklığı yaşadığından eminim fakat yaşamamalı. Selby'i köşeye sıkıştırmayı başardı. Bu çocuğun geleceği çok parlak.

   UK Championship'teki diğer önemli sonuçlar şu şekilde oluştu.

Ken Doherty, Ben Woollaston, Tom Ford, Ryan Day, Jack Lisowski, Marco Fu, Jamie Cope ve Martin Gould 

   Rakiplerine nazaran favori gösterilmelerine rağmen maçlarını kaybederek ilk turda UK Championship'e veda ettiler.

Allister Carter, Shaun Murphy, Graeme Dott

   İkinci tur maçlarını da kazandılar.

   Mark Davis, Stuart Bingham, Judd Trump, Mark Allen, John Higgins gibi isimlerde ilk tur maçlarını kazandılar. İkinci tur maçlarını yarın oynayacaklar.

1 yorum:

  1. güzel bir ilk seans yazısı olmuş tebrikler.Selby nin rakibi 15 yaşında ki Castle müthiş oynadı.Maç ta seans arası olmasaydı bence alır yürürdü ama,15 dakkika kendisine iyi gelmemiş anlaşılan.Roket gibi hem sağ hem sol elle oynaması, selbynin snookerlarını aynı güzellikte çözmesi güzeldi.Oyununu geliştirmek için önünde uzun bir zaman var.Ronnie,Robertson ve Selby arasında en dişli rakip Selby e denk geldi:D.

    YanıtlaSil