25 Ağustos 2013 Pazar

Fürth'ün Reisi Ronnie

Euro Tour'un dördüncü ayağı olan ve Fürth'de düzenlenen Paul Hunter Classic'de şampiyon Ronnie oldu.


Uzun uzun anlatmaya gerek yok; Ronnie harika oynadığı bir turnuva da daha şampiyon oldu.Rocket bu sezon ET1 ve ET3'te de yer almıştı.45 dakika süren finalde Gerrard Greene 4-0 geçen Rocket rakibinin bardak şeklindeki ödülüne takılırken kazara kupasını kırdı.İşte kırık kupadan izler;



Snooker sezonu 16-22 Eylül'de düzenlenecek Shanghai Masters ile devam edecek.Snooker ile ilgili tüm gelişmeleri Snooker Türkiye twitter hesabından takip edebilirsiniz.

9 yorum:

  1. ronnie kupa töreni sonrasında greene ile masabaşında poz verirken sanki şöyle dedi rakibine: 'senin elindeki bira bardağı daha hoş görünüyor, istersen kupayla değiştirebiliriz' =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Görüntüsünü de buradan paylaşayım.

      http://www.youtube.com/watch?v=_0AI6Wo92VA

      Tam Greene ile eğlenirken kırılması çok hoş ahahahaha.

      Sil
  2. bu arada maç sonunda kupa takdiminden önce röportaj için gelen ve ronnie'ye aksanıyla zor anlar yaşatan alman beyefendiyi de unutmayalım =)

    ronnie'nin son dünya şampiyonasından önce bir yazı okumuştum. profesyonel bir kalemden çıkmış bir yazı değildi ama ingiliz bir ronnie hayranının kaleme aldığı bu kısa yazıda ronnie'nin depresif bir ruh hali içerisinde olduğu yazıyordu. o yazıyı okduduktan sonra, ronnie'de özellikle yaklaşık 1 senelik uzun aranın ardından geri dönüşünde gözlemlediğim o bıkkın, sıkıntılı ruh haline bir anlam yükler oldum. bu depresif ifadesi bence belirli bir ölçüde doğruyu yansıtıyor. ronnie kalabalığı sevmeyen, sadece 'gerçek dostlarıyla' iyi vakit geçiren bir oyuncu imajı taşıyor. aldığı kupaları fazla umursamıyormuş gibi görünüyor ekranlarda, röportajlarında espriler dışında gülmüyor, yani o yapmacık gülümseme ronnie'de yok ve hislerini gizlemeye de yeltenmiyor (ki bu aslında sıradışı ama harika bir şey). worldsnooker'ın facebook sayfasında çoğu snooker oyuncusunun ve aslında birçok ünlünün hislerini kamera karşısında gizlediğini ve bunu da insanların algısını yönetmek için olduğunu ve ronnie'de böyle bir kaygının olmadığını yazdığımda bazı tepkiler almıştım. tepki verenler de ronnie karşıtlarıydı çoğunlukla ama yine de ben tarafsız olarak bakıldığında bile ronnie'nin dünyadaki en 'kendine has' oyunculardan biri olduğunun anlaşılmasının güç olmadığını düşünüyorum.

    ronnie'nin psikolojik sorunları olduğunu herkes biliyor zaten, buna depresyon ya da başka bir isim verebiliriz. ama değişmeyen bir şey var: ronnie gerçekten gelmiş geçmiş en sıradışı oyuncu olma konusunda çok çok önde bir efsane. sadece oyunuyla değil, oyun içi/oyun dışı tavırlarıyla ve kendine has duruşuyla da.

    YanıtlaSil
  3. Ronnie ile maç sonu röportajını Eurosport Almanya spikerlerinden Rolf yapmıştı.Zaten Almanya'da ki her turnuvada o yer alıyor( https://twitter.com/PseudoRolf )

    Ronnie ile ilgili yazdıklarınızın tamamı doğru.Şu kısmına ekleme yapmak isterim, eğer Ronnie'yi geçmiş yıllarda iyi izlediyseniz içine kapanık olduğunu kolayca farkedebilirsiniz. Koltuğuna gider gitmez kendi dünyasına çekilir ve sıra kendine gelene kadar olan bitenle pek ilgilenmez.Zaten bahsettiğiniz davranışların çoğu içe kapanık insanlarda fazlasıyla bulunur. Steve Peters ile çalışmaya başladığı 2011 yılından sonra bu hali biraz azaldı ancak bitmedi.Zaten bitmesin de Ronnie'yi kesinlikle bu hali ile daha çok seviyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız o Twitter adresi sahte. Gerçekte Rolf Kalb'ın Twitter adresi yok. :)

      Sil
  4. Maç sonunda Ronnie neden ıstakasını verdi? Bunu bir jest olarak birine hediye mi etti acaba? Bir de ağzıyla ıstanın uç kısmını söktü. Neden böyle birşey yaptığını bilen var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Istakanın ucunu söktü gibi gelmişti bana. Istakayı hediye ettiğini düşünmüyorum, içeri götürmesi için tanıdığı birine verdi sanırım.Daha önce de olmuştu o sahnenin benzerleri.

      Sil
  5. Şu Snooker turnuvalarında ki biten finelden hemen sonra , Oyuncuların menejerleri oyuncuların ıstakasını alıyorya işte bunu seviyorum.Sanki,Cinayette kullanılan şuç aletini ortadan kaldırırmışcasına hızlı bir şekilde oyuncuların ıstakasını alıyorlar.Istakaları masaya koysalar ne olur ya bir sebebi vardır ya çözemedim vesselam:D

    YanıtlaSil