9 Temmuz 2013 Salı

Avustralya Goldfields Açık '13: İkinci Gün


    Avustralya'da Melbourne Bendigo Stadyumunda düzenlenen Goldfields Açık turnuvasında ikinci gün maçları oynandı. Alfie Burden ve Fergal O'Brien sürprize imza atarken diğer maçlar beklendiği üzere favori oyuncuların galibiyeti ile sona erdi. 







    Sabah seansı maçlarının ilkinde, dün wildcard mücadelesini kazanarak Ana Tablo'da Dominic Dale'in rakibi olmaya hak kazanan Mike Dunn sahneye çıktı. Snooker kalitesinin üst düzeyde olmadığı maçta ilk-8 frame paylaşıldı ve oyuncular karar frame'i için son kez masaya geldiler. Kısır ve savunma ağırlıklı bir şekilde geçen son frame'de 64-25'lik skor üstünlüğü ile Dominic Dale bir üst tura yükselmeyi başardı. 5-4 


    Günün ilk sürprizi ise yan masada vuku buluyordu. Son 6 ayda önemli işlere imza atarak Dünya Şampiyonasında yarı finale uzanan ve genel sıralamada da bir hayli yükselen Ricky Walden, İrlandalı tecrübeli oyuncu Fergal O'Brien karşısında son frame'in son topuna kadar mücadele etmesine rağmen masadan galip taraf olarak çıkamadı ve turnuvaya veda etti. 5-4 


    Yorucu ve çekişmeli bir sabah seansının aksine öğle seansındaki maçlarda favori oyuncuların masa üzerindeki hakimiyeti ve oyundaki dominasyonu vardı.


    Wildcard mücadelesini kazanarak Shaun Murphy'nin rakibi olan Michael White, eski dünya şampiyonu Dünya 5 numarası karşısında ilk seti kazanmasına rağmen sonraki beş frame'de varlık gösteremeyince, Murphy maçı 5-1'lik rahat bir skor ile kazanmayı başardı. Maçın üçüncü frame'inde Murphy tarafından 129'luk bir seri gerçekleştirildi.


    Öğle seansının ikinci mücadelesinde ise ilginç bir maç oynandı. Joe Perry - Xiao Guodong arasından oynanan bu mücadelede her iki tarafın da set içerisinde ciddi fırsatlar yakalamasına ve seti kendilerine getirebilecek vuruş imkanlarına sahip olmalarına rağmen maç sonucunda 5-0'lik Joe Perry üstünlüğü ile maç tamamlandı.


    Akşam seansında ise, uzun süredir nasıl bir konsantrasyonla snooker oynadığı kestirilemeyen ve alacağı sonuçların büyük bir tahmin edilemez olması ile konuşulan Michael Holt, sıralamada kendisinden baya geride olan Alfie Burden'a karşı 5-2 gibi bir skor ile kaybetmekten kurtulamadı. Maçın son üç frame'inde de en az bir 50'lik seri gerçekleştiren Burden bir tane de 136'lık seriye imza atarak ne kadar haklı bir galibiyet aldığını rakamlarla da ispat etmiş oldu.


   
    Günün en son maçında ise Dünya 2 numarası Mark Selby, geçen sezon QSchool derecesi sayesinde iki yıllık Ana Tur'a katılım hakkı kazanan Ian Burns ile karşı karşıya geldi. Aslında beklenenin aksine Burns, maçın başında Selby karşısında bulduğu fırsatları iyi değerlendirdi ve maçta ilk üç frame'i kazandı. Sonraki üç frame'de ise görece hızlı frame'ler oynandı ve skor birden eşitliğe taşındı. Karar frame'ine giden bu mücadelede son frame'de kıyasıya bir güvenli vuruş savaşı yaşandı. İngiliz Burns, Selby'nin hatalı vuruşunu cezalandırmayı başaramayınca maçı da kaybetti. Mark Selby ise aldığı bu galibiyetle birlikte Alfie Burden'ın rakibi olmaya hak kazandı. 5-4





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder