24 Haziran 2013 Pazartesi

İpler Wuxi'de Çözüldü

Daha önce Bulgaristan'da düzenlenen Victoria Bulgaria Open finalinde de karşılaşan John Higgins ve Neil Robertson, kozlarını bu sefer Wuxi/Çin Halk Cumhuriyeti'nde paylaştı. Rövanşı alan Neil Robertson Wuxi Classic'in şampiyonu oldu.


Michaela Tabb yönetiminde oynanan maç Çin saati ile 14.30'da başladı. İlk frame'i kolay alan Robertson, ikinci frame'i kolay alamadı. Higgins 76'lık bir seri yaparak durumu 1-1 yaptı. Üçüncü frame'de frame çalma olayı yaşandı. Robertson frame'de 31-0 üstünken bir hata ile frame'i almaktan oldu. John Higgins frame'i çalarak durumu 1-2 yaptı. Dördüncü frame'de 91'lik bir seri yapan Robertson durumu eşitlese de Higgins, durumu yine lehine çevirdi: 2-3. Beşinci frame'de de güzel bir oyun performansı gösteren Higgins, altıncı frame'de durumu 5-2 yaptı. Sekizinci frame'de Higgins, sağ siyah cepteki kırmızıyı pot yapmayı denese de başarılı olamadı ve frame'i Robertson'a verdi. Birinci seans 5-4 bitti.

İkinci seansta Robertson, durumu 5-5 eşitledikten sonra maçın gidişatı birden bire değişti. Onuncu frame'i de alarak skoru 6-5 yaparak ilk kez öne geçti. İkinci frame başlangıcından itibaren 5 frame birden alarak durumu lehine çeviren Robertson skoru 8-5 yaptı. Higgins sonradan durumu 8-5 yaptı. Robertson durumu 9-6 yaparak şampiyonluğa bir adım daha yaklaşsa da Higgins, Robertson'dan bir frame çalarak durumu 9-7 yaptı. Oynanan son frame'de güvenli vuruş hatası yaptıktan sonra adeta yıkılan Higgins, Robertson'ın şampiyon olmasına engel olamadı. 10-7'lik skorla final maçını kazanarak şampiyon olan Neil Robertson, böylece Bulgaria Open'da kaybettiği John Higgins'ten rövanşı almış oldu.

Yaptığı 138'lik seriyle En Yüksek Seri ödülünü alan Wishawlı Higgins "5-2'den sonra Neil harika oynadı ve neden dünya sıralamasında 1 numara olduğunu göstermiş oldu." dedi. Şampiyon olan Melbournelü Robertson ise "Çin'de sırasıyla iki turnuva birden kazanmak inanılmaz çünkü birkaç yıl öncesinde burada ard arda maç kazanmayı çok istiyordum." açıklamasında bulundu.

Şampiyon olan Neil Robertson, dünya sıralamasına birinciliğini korurken finalist John Higgins dünya sıralamasında 11.'likten 6.'lığa yükseldi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder