11 Mayıs 2013 Cumartesi

Yeni Sezon Takvimi

Snookerda 2013-2014 sezonu takvimi açıklandı.



Snooker sezonunun önümüzdeki yıl takvimi açıklandı.Barry Hearn, Dünya Şampiyonası devam ederken yeni sezonun yeni turnuvalarını duyurmuştu.

Yeni sezonda Asya PTC'lerinden biri Hindistan'a giderken, Euro PTC'lerden biri ise Holldanda'ya yelken açtı.Yılın yenilerinden olacak olan Champions of Champions 19-24 Kasım tarihlerinde yerini alırken, takvimde adı belli olmayan yeni sıralama turnuvaları da görünüyor.Gelecek yılın dikkat çeken noktalarından diğeri ise Uk Championship ve Galler Açık'ta ön elemelerin hemen ardına turnuvaların başlayacak olması.

Yeni sezonda bir çok turnuvanın ödülleri de artıyor.Dünya Şampiyonası, Masters, Uk Championship başta olmak üzere Çin Açık, Shanghai gibi turnuvalarda da para ödülleri artmış durumda.

Ada'da düzenlenecek olan PTC'ler için para ödülleri 20 bin £'a çıkarılırken, Avrupa'da düzenlenecek olanlar için ödül yaklaşık 15 bin £.Para ödüllerindeki düzenlemeler, para bazlı sıralama için de oldukça önemli nitelikte.Puan bazlı sıralamada Dünya Şampiyonası 10 bin puan ve PTC'lerden her biri 2 bin puan, bu durumda 5 PTC şampiyonluğu ile Dünya Şampiyonası'na eşit puan toplama şansı mevcuttu.Ancak para bazlı sıralamayla beraber 15 PTC şampiyonluğu ancak bir Dünya Şampiyonluğu edecek.

Yeni sistemle beraber PTC'lerde final-yarı final yaparak, dört sezonda yalnızca bir sıralama turnuvası kazanmış oyuncuların dünya 1 numarası olma şansı da ortadan kalkmış oluyor.Yeni sezon takvimine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

2013-2014 sezonu Snooker Takvimi

2 yorum:

  1. Açık açık Mark Selby yazsaydın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarafsızlık ilkesi gereği :( şaka şaka böyle yazınca daha güzel oluyor :)

      Sil