4 Nisan 2013 Perşembe

The Crucible; Ronnie'nin Yolu

Oyunun gerçekliği olan Rocket unvanı için Crucible'da olacak.Peki onu neler bekliyor? Photoshop-paint harikası yazı resmim ve yorumlarımla sizin için yazdım.


Ronnie, tanımlamak için kelimeyi kendiniz seçersiniz; dahi, kral, asi çocuk, efsane...

Bu sezon Ronnie severler için geçmiş yıllara nazaran daha sıkıcıydı ancak son şampiyon, Dünya Şampiyonasında unvanını korumak için yer alacağını açıkladığı andan itibaren heyecan tekrardan hissedilir kıvama geldi.Lafı fazla eveleyip gevelemeden Ronnie'nin şampiyonluk yoluna göz atalım.Turnuva için muhtemel son 16 eşleşmeleri şöyle;


Neler Yapabilir?

Şüphesiz herkesin aklında sezonu sadece gösteri maçları ile geçirmiş olan Ronnie'nin neler yapıp yapamayacağı sorusu var.Bu durumun benzerini çok değil 2 sene önce yaşamıştık.2010 World Open finalinde Neil'a kaybeden ardından devam eden süreçte bir çok turnuvadan çekilen ve katıldıklarında da ilk turdan elenen bir Ronnie vardı.Hatta Dünya Şampiyonası öncesinde oyunu bırakacağı söylentileri ayyuka çıkmıştı ancak Steve Peters işe el attı.

Sezonu antrenmansız geçiren Ronnie, Crucible ilk turunda Dale'i ardından çok iddialı konuşmalarıyla dikkatleri üstüne çeken Shaun'u elemeyi başarmıştı.Rocket neredeyse o yılın şampiyonu Higgins'i de turnuva dişine itiyordu.Ancak freeball kararı devamında olanlar v.s derken Ron turnuva dışında kaldı.Devam eden 2012 yılı Ronnie'nin istikrarlı, kararlı oyunuyla devam etti.2008 yılındaki haline göre daha sağlam bir oyun karakteri ortaya koyan oyuncu şampiyonluğa da ulaştı.

Peki karşımızda nasıl bir Ronnie olacak? Muhtemelen işi yeterince ciddiye alan bir son şampiyon izleyeceğiz.Özellikle Higgins ve Williams'ın üzerinde hemfikir olduğu üzere Ronnie turda ki en farklılık oluşturan oyuncu.Bir kaç ay öncesinde Neil da benzer bir açıklamada bulunmuş ve Ronnie'nin kısa bir antrenman performansı ile ilginç işlere imza atabileceğini söylemişti.Ronnie'yi kendisine idol edinin oyunculardan olan Ding ise Ronnie'nin aslında 2013 WC'ye katılmasına pek taraftar değildi.

Tabloda Durum Ne?

Sanırım uzun yıllar sonra Dünya Şampiyonasında önemli oyuncuların bir bölgeye yığılmadığı adil bir tablo oluştu.Alt ve üst taraf hemen hemen eşit düzeyde.Rocket için ikinci turda muhtemel rakip Carter.Ding, Allen, Judd, Shaun, Neil, Selby gibi isimleri düşününce hiç de fena olmayan bir fırsat Ronnie için.Çeyrek finalde ise Higgins ve Bingham muhtemeli gözüküyor.Bu isimlerden Bingham Ronnie için daha kolay bir rakip sayılabilir.Her ne kadar sezonu yatarak geçirmiş olsa da, Higgins kalibresi ve kalitesi belli olan bir isim.Üstelik son yıllarda Ronnie'nin başına açtığı işler düşünülürse, pek de tercih edilecek bir rakip olmayabilir.Yeni sistemin parlayan yıldızı Bingham ise Dünya Şampiyonluğundan çok sıralama şampiyonlukları hedefleyen bir isim.Tabii ki gönlünde bir Crucible zaferi yatıyordur ancak turnuva dışında kalmak kendisi için büyük bir kayıp değil.Yarı finalde ise yine tablonun altına nazaran daha yumuşak oyuncular bulunuyor.Çoğu kişi için şampiyonluğun en büyük adayları Neil ve Selby.Fakat bu iki isim kendilerini Çin Açık'ta fazlasıyla yordular.İddiam bu iki isimin en fazla yarı final görebileceği.

Bahis Firmaları Ne Demiş?

Turnuvanın yeni sponsoru Betfair, Selby'nin hemen ardından Neil ve Ronnie'yi ikinci sıraya koymuş durumda.Eski sponsor Betfred ise Ronnie ve Judd'u ilk sıradan listeye almış.SkyBet Neil'ın hemen ardında Ronnie, Selby ve Judd'u ikinci sırada favori olarak gösterirken, totesport'un da favorileri tıpkı Betfred gibi Judd ve Ronnie.

Gerçeklik Nedir?

Okul yıllarımıza dönelim.Hani fazla çalışmadan, çok çabuk kavrayabilen, soruları kolayca çözen ve sınavlardan yüksek alan bir öğrenci vardır.Hatırladınız değil mi?İşte Ronnie tam olarak o öğrenci.Fazla çalışmaya ihtiyacı olmayan, doğal olan oyun zekası ve kabiliyetiyle rakiplerinin çok önünde.Tek yapması gereken yeterince odaklanması ve istemesi.

2000-2001 sezonundan beri Dünya Şampiyonası öncesinde turnuva kazanan oyuncuların, Dünya Şampiyonasına ilişkin istatistiği dikkatinizi çekebilir.


8 yorum:

  1. Bu sene World Championship yorumlarımızda çok ters düştük :) ben Ronnie'nin Day'i bile geçemeyeceğini düşünüyorum ki bu emekllilik anlamına gelecek. Neil - Selby konusuna gelince de ben arada bulunan 18 günde gerekli dinlenme ve mental konsantrasyonu sağlayabileceklerine inanıyorum.

    Taraflı yazdığımı düşünmeyin sakın. Ronnie-Neil finali benim World Open 10'dan beri en büyük hayalim. Keşke olsa. Biz de tadına doyamasak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yahu.Sözleşsek bu kadar olurdu sanırım :) İlgini çeker diye yazının sonuna şu an bi istatistik ekledim.Son 13 sezondur Dünya Şampiyonası öncesinde şampiyonluk yaşayan hiç bir oyuncu Dünya Şampiyonasında şampiyonluk yaşayamamış.Judd dışında genel eğilim çeyrek finalde kaybetme yönünde.

      Selby için şunu söylemek isterim, belalısı Ding yine kendisiyle aynı tarafta.Neil için çeyrek final yolu daha kolay tabii.

      Sil
  2. Başlık ne lan öyle... :)

    "Adını Snooker Koydum" djfbwqcnlzwuorxzcns

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahaha.Oradan esinlendim zaten, dizinin kapak fotoğrafı da bu şekildeymiş :D

      Sil
  3. Selamlar,Dünya yanıyo olsa Ronnie Daye elenmez :D şaka bir yana temennimiz bu yönde,

    YanıtlaSil
  4. İnfazure ile paralel düşünüyorum.Ding'in de Ronnienin katılmamasını istemesi bence Dingin en çekindiği isimin Roket olduğuna kanaat edebiliriz.Ronnie nin bu sene de kazanması biraz zor gözüküyor ,tabii Selby ve Robertson ikilisinin erken elenmesi halinde En büyük favori Ding ve Ronnie olacaktır.Roketin velihatı Trump için tamamen kararsızım.Son zamanlarda ki formsuzluğu bunda en büyük etken.Yoksa Geleceğin yıldızı o olacak.İlginç bir anektod la bitirelim.80 li yılların efsanesi Alex Higgins,90ların Ronniesi olan Jimmy'den 14 yaş büyüktü.Jimmy White da 2000lerde kendini gösteren Ronnie den 14 yaş büyüktür.Ronnie O Sullivan da 2010lu yıllara adını yazdırmasını istediğimiz Trumptan 14 yaş büyük.Bu 14 yaş olayında bir şey var beyler.

    YanıtlaSil
  5. merhaba,konu dünyanın bir numarasını belirleyecek şampiyona olduğunda nacizane benim de yazacak bir kaç satırım olacak.ohh ronnie döndü:)açılış maçının (20 nisan cumartesi olduğu kesindir sanırım)ronnie'nin olması tatil günü olması dolayısı ile başka bir sevindirici hadise benim için.yanlız yazılan yazı ve yorumlarda şampiyon olabileceğini yazan pek olmamış gibi.bu meseleyi şunun gibi düşünüyorum.beşiktaşlılar bilir,süleyman seba başkanlık yarışına ceketini yollasa kazanır denirdi eskiden.ee beyler konuşulan kişi ronnie o'sullivan yahu:)yelek ve papyonu birinci sıradan favori yapar onu:)birde hep kurra şanssızlığından bahsedilirken bu sene görece daha kolay bir yol var önünde(judd- higgins hariç)alt taraf daha engebeli kanımca.bende favorim olarak onu yazdım çünkü bu oyunun en iyisi o, açık.üst tarafın finalini judd'la oynamasını istediğim kadar hiçbirşeyi istemem buda açık.alt taraf ise kabus maçlara sahne olacak gibi(robertson-maguire,selby-ding)profili yüksek maçlar ama çin açık finaline gönderme yapabilir(40 dakika süren frameler öyleden sonra olmasına rağmen uyutmuştu kimi anlarda)birde maçların uzun olduğu düşünülürse.ilk aklıma gelenler böyle blog yazarlarına kolaylıklar,takipçilerinede iyi maçlar ve bol yorumlar dilerim.saygılar:)

    YanıtlaSil
  6. Luca Brecel, amatör Fraser Patrick e 10-6 yenildi. Bu da demektir ki, bu cocuktan simdilik bir cacik olmaz.Eger seneye de, ilk 64 arasina girme basarisi gösteremezse, o da Kacper gibi amatöeler arasini boylar.
    Bu arada ustaliktan cirakliga düsmüs Swail amcam, Pankaj karsisinda ter dökmekte.Durum su an 7-7.Fakat Advani daha bir avantajli gözüküyor.
    Sampiyon kim olur yorumumu, sonraya saklamaktayim.

    YanıtlaSil