1 Nisan 2013 Pazartesi

Neil Yıllar Sonra

Son dönemin önemli isimlerinden olan ve yüksek formuna rağmen 2010 yılından bu yana sıralama turnuvası kazanamayan Neil, şanssızlık zincirini sonunda kırdı.



Dünya Şampiyonası'nın son habercisi olan Çin Açık sona erdi.Bu sezonun en formda iki isminden olan Neil ve Selby'i karşı karşıya getiren final mücadelesinde gülen taraf 10-6 ile Neil Robertson oldu.

Avustralyalı oyuncu 2010 yılında kazandığı World Open'dan bu yana -tam- bir sıralama turnuvasında şampiyonluk yaşamamıştı.2012 Masters şampiyonu, 2-1 öne geçtikten sonra bitime kadar önde koşmayı başarırken, 2013 Masters finalinin de rövanşını almış oldu.Selby 2013 Masters'da rakibini 10-6 mağlup etmişti.

Ortlama 40 dakika süren frameler yüzünden ilk seansta planlanan 9 frame gerçekleştirilemedi ve toplamda 7 framein oynandığı sabah seansını Neil 6-1 önde kapadı.İkinci seansa çok hızlı giren skoru 6-4'e kadar getiren Selby'e rakibi dur demeyi başardı.Aradaki farkın daha fazla kapanmasına imkan vermeyen Avustralyalı önce 8-4'ü ardından da 10-6'yı bulmayı başardı.

Kariyerinde ki yedinci sıralama zaferine ulaşan Neil'ın maç sonu açıklamaları şöyle;

"Bugüne kadarki en iyi sezonum ve Dünya Şampiyonasına şampiyonluk kazanarak gidiyorum.Son zamanlarda bir kaç final kaybetmiştim.Bugünkü maç tam bir kararlılık savaşıydı.İlk seans çok zorluydu, Mark çok iyi bir güvenli vuruş oyuncusu ve beni oldukça zorladı.Mark 9-6'ya kadar çok iyi bir oyun oynadı.Son frame'i kazanınca çok rahatladım çünkü snooker bulmaya başlamıştı ve ben de ufaktan korkmaya başlamıştım; ta ki uzun yeşili pot yapana kadar.Eğer maçın başında iki taraf da oyuna dahil olamıyorsa yapmanız gereken 20-30'luk serilerdir.Güvenli vuruşlarımdan memnundum, Selby kadar iyiydim."

Neil turnuvanın ödülü olan 85 bin £'un sahibi olurken, finalist Selby 35 bin £ ile yetindi.Ayrıca Jester son siyahta kaçırdığı 147 ile 23 bin 200 £'luk ekstra ödülü de kaçırmıştı.

Sezonun kapanışı her yıl olduğu gibi bu yıl da Sheffield'da gerçekleşecek.Son şampiyon Ronnie'nin de unvanını korumak için geri döneceği Crucible'da heyecan, 20 Nisan'da başlıyor.

2 yorum: