20 Nisan 2013 Cumartesi

Dünya Şampiyonası 1.Gün

Dünya Şampiyonasının ilk günüde hasret sona erdi, Rocket sevenleriyle buluştu.



Crucible Tiyatrosu'nda özlemle beklenen isim Ronnie seyircinin önündeydi.Son şampiyon genelinde rahat geçirdiği maçını galibiyetle tamamlarken, ikinci tur için uzun bir ara şansı elde etti.

Yeni yetme dünya 1 numaralarının, yokluğunun snookerda etki bırakmadığını iddia ettiği, dünya spor tarihinin efsane isimlerinden olan Ronnie uzun bir aranın ardından masa başındaydı.Seyirciler Ronnie'nin salona çağrılırken 5'ten geriye doğru sayarken, oyuncunun görünmesiyle beraber büyük bir coşku yaşandı.

Maçın ilk seansında harika mavi potlarıyla oyunu koparan Rocket 7-2 üstünlük bulurken, akşam seansında da çok kısa sürede iki frame alarak skoru 9-2'ye getirdi.Ardından gelen yorgunluk belirtilerini iyi kullanan Campbell skoru 9-4'e taşısa da Ronnie işin daha fazla uzamasına izin vermeden maça noktayı koydu, 10-4.Carter - Woollaston galibiyle ikinci turda karşılaşacak olan Ronnie'nin maçı önümüzdeki cumartesi günü.

Sabah seansının diğer maçında ise Walden ve Holt karşı karşıya geldiler. Ronnie-Campbell mücadelesi ile aynı anda sonuçlanan seansı 8-1 önde kapayan Walden büyük bir avantaj yakalamış oldu.

2010 Dünya Şampiyonasında, Neil'a karşı oynadığı maçın ilk seansına benzer bir rüzgar ile mücadeleye başlayan Gould mini seans arasına 3-1 önde girdi.Seans arası sonrasında düşmeye başlayan uzun mesafe başarısı maçın seyrini değiştirdi ve Shaun 3-1 geriden gelerek seansı 5-4 önde kapamayı başardı.

Öğlen seansında Sheffield'ın yenilerinden Lisowski de Crucible'a ilk adımını attı.Maça 82 ile hızlı giren ve öne geçen oyuncu ardından oyunun kontrolünü Hawkins'e kaptırdı.Seans arasına 3-1 geride giren Jack skoru 3-2'ye taşısa da Hawkins 97, 100 ve 66'lık serileri ile 6-2 üstünlüğünü sürdürdü.Kapanış frameini almayı başaran 22 yaşındaki oyuncu şansını ikinci seansa taşıdı.

Dünya Şampiyonası'nda ikinci günün maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.İlk günü kaçıranlar frameleri buradan izleyebilirler.

2 yorum:

  1. hahaha selby taşlaması müthiş olmuş.

    YanıtlaSil
  2. :D gerçekten güzel olmuş, Bir sezon iyi oynadı diye adama snookerın masterı denmeye başlandı :D

    YanıtlaSil