4 Mart 2013 Pazartesi

Allen Unvanını Korudu

World Open'da son şampiyon Allen, Gallerli rakibine şampiyonluğu kaptırmadı ve son şampiyon unvanını korumayı başardı.



Çin'de ikinci kez düzenlenen World Open'da şampiyon yine değişmedi.Geçtiğimiz yıl Lee'yi 10-1 mağlup eden Allen bu yıl da Stevens'ı 10-4 geçerek şampiyonluk unvanını korudu.

Maçın ilk seansını 6-3 önde kapayan Kuzey İrlandalı'nın ikinci seansta çaldığı kritik frameler maçın kırılma anlarını oluşturdu.27 yaşında ki oyuncu 85 bin £'luk ödülle beraber kariyerinde ki ikinci sıralama şampiyonluğuna ulaştı.Ayrıca Allen oynadığı üç sıralama finalinde ikinci zaferini elde etmiş oldu.Oyuncunun maç sonu açıklamaları şöyle;

"Unvanımı koruduğum için oldukça mutluyum.Aynı turnuvayı üst üste iki kez kazanmak büyük bir başarı.Beklediğim kadar iyi bir snooker yoktu.Oyunum bir türlü ritmine oturmadı ve skor üretemedim.Toplar da iyi olmadığı için frameler çok saçma geçti.Ama yine de savaştım ve yakın geçen çok önemli frameleri kazandım.İstediğim gibi olmayan bir oyunu başarıyla tamamladığım için kendimle gurur duyuyorum.Masanın açık olduğu, yüksek serilerle seyircileri eğlendirdiğim maçlardan daha çok keyif alıyorum ama işler her zaman istediğiniz gibi gitmez."

Snookerın en büyük heyecanı Dünya Şampiyonası'na iki adım kaldı.12-17 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek PTC Grand Final ve 25-31 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek Çin Açık'ın ardından 20 Nisan-6 Mayıs tarihlerinde Dünya Şampiyonası heyecanıyla sezon sona erecek.

4 yorum:

  1. berbet bir turnuvaydi.sinekler masada ucusuyor, seyirciler durmadan hir gür cikariyor ve tribünler bombos.saniyorum sponsorlar avucunu yalamistir.
    finale gelince,
    stewens in finale kalmasi büyük basari.murphy, judd derken robertson u yenmak kolay degil, kupayi hak ediyordu.tam da bu nokta da su verdi ki stewens istikrarsiz bir oyuncu ve bunu finalde ispatladi.
    mark daha sogukkanli ve istekliydi.seyircisiz macin tadi olmuyor.
    bir yerde turnuva yapilacaksa büyük sehirlerde olmali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esasında Haikou çok da küçük bir şehir değil ama ilgi olmadığı için gelen de yok.Tabi mevcut yönetim tabiri caizse paranın kucağına atladıkları için mevcut durum onları çok ilgilendirmeyecektir.Bu turnuvanın kopyasını 5 sene önce Bahrain'de görmüştük.

      Sil
  2. turkiye snooker takvimi varmi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de bi organizasyon olmadığı için belirli takvim de yok :) Facebookta Snooker Türkiye sayfasını takip ederseniz oradan hafta sonları düzenlenen snooker turnuvalarının haberlerini alabilirsiniz.

      Sil