21 Ocak 2013 Pazartesi

Selby Durmak Bilmiyor

Sezonun tartışmasız en başarılı ismi olma yolunda ilerleyen Jester kariyerinin üçüncü Masters zaferine ulaştı.


Alexandre Palace'da geçtiğimiz hafta başlayan Masters heyecanı Selby'nin şampiyonluğu ile sona erdi.Neil'a karşı 10-6 galip gelmeyi başaran Jester, kariyerinin üçüncü Masters şampiyonluğuna ulaştı ve bu sezon ki dördüncü kupasını kaldırdı.

Dün gecenin yorgunu olmasına rağmen sabah seansına iyi başlayan ve Neil'ın tedirginliğini iyi kullanan Selby, seans sonunda doğru yorgunluk belirtileri göstermesine rağmen 5-3'lük avantajı elinde tuttu.Akşam seansında 8-4'ü bulduktan sonra üst üste iki frame kaybeden Leicesterlı rakibine geri dönüş için fazlaca şans tanımasına rağmen Neil bunların hiç birini değerlendiremedi ve maçtan 10-6 mağlup ayrıldı.

Masters'da toplam dört final oynamış olan Selby yalnızca 2009 yılında Ronnie O'Sullivan'a karşı kaybetmişti.Selby bu zaferiyle beraber, turnuvayı daha önceden üç kez kazanmış olan C Thorburn, S Davis ve P Hunter'ın yanına adını da yazdırdı.Masters'da en çok şampiyonluk 6 kez ile Hendry'de bulunuyor.İskoç oyuncuyu takip eden isim 4 kez ile Ronnie.

Selby 175 bin £'luk ödülün sahibi olurken finalist Neil 85 bin £'u cebine koymayı başardı.Avustralyalı oyuncu Masters'da art arda şampiyonluk yaşamış olan Thorburn, Hendry ve Hunter'ın yanına adını yazdırma şansını da kaybetti.Mark Selby bu yıl, EPTC1/6 ve Uk Championship'te şampiyonluk yaşamıştı.

*Oyuncuların maç sonu açıklamaları birazdan

3 yorum:

  1. cok uyuz bir mac oldu.skor 10-6 saat 1.skor 10-9 olsa demek ki saat 3 yada 4 olacak.uzun frame ler falan filan derken ikisi de ebbo ya rahmet okuttu.
    kim kazanirsa kazansin benim icin farketmiyordu zaten.gercek kazanan maltali Terry Camilleri oldu.
    ha sunu atlamamak gerek. eger selby wc kupasini alabilirse, bir sezonda 3 büyük turnuvayi kazanmis oyuncular olan davis, hendry ve williams in yanina adini yazdirabilecek.ama seckinler sinifina girmek icin daha cok calismasi gerek.

    YanıtlaSil
  2. Hızlı oynayan oyuncular turnuvalardan çabucak elenmeye başladığında turnuvanın hiç heyecanı kalmıyor.Final maçını izlemedim ama izleyenler birçok kez sıkılmıştır buna eminim.Eurosport spikerlerinin ronnie nin WSC ye ünvanını korumak için katılabileciğini söylüyor.İnşallah dedikleri gibi olur de izleriz roketi.Grame Dott a çok yazık oldu.Final oynamayı hak ediyordu ama Selby uzaylısına yenildi.

    YanıtlaSil
  3. Selby'nin yüzünde arasıra beliren şu hınzır gülümseme yok mu.. sırf bu yüzden maçları izlenir. Ayrıca hakikaten adamda uzaylı iradesi var.

    YanıtlaSil