13 Aralık 2012 Perşembe

Uk Championship'ten Akılda Kalanlar

Geçtiğimiz yılla beraber York'a geri dönen Uk Championship sona erdi.Gelin akılda kalanlara beraber göz atalım.



Son 7 yılda 7 farklı ismin kazandığı Birleşik Krallık Şampiyonasın'da bu yıl ki şampiyon Selby oldu.Şampiyonadan akılda neler kaldı?

Luca Brecel & Mark Davis

Kariyerinin başında ve sonlarında olan iki isim.Her ikisi de Uk Championship'te harika bir hafta geçirdiler.

Henüz 17 yaşında olan Belçikalı oyuncu ilk kez katıldığı turnuvada dikkatleri en çok üzerine çeken isim oldu.İlk turda Ricky Walden'ı ikinci turda Mark King'i geçen Luca çeyrek finalde de Murphy'i geride bırakmaya çok yaklaştı.Ancak onuncu ve onbirinci framede aynı şekilde kaçırdığı pembeler maçı karar oyununda kaptırmasına sebep oldu.

Hearn ile başlayan yeni snooker çağının yükselen isimlerinden olan Mark Davis, Birleşik Krallık'ta yarı finale kadar yükselmeyi başardı.Ancak oyuncu için geçilemeyen engel şampiyon Selby idi.


147

Wishaw büyücüsü kariyerinin yedinci maksimum serisine Barbican Centre'da imza attı.Higgins 11 maksimum ile rekor sahibi olan Ronnie ve Hendry'nin hemen ardında yer alıyor.2012 Uk Championship ön elemelerinde de Andy Hicks ve Jack Lisowski maksimum seri gerçekleştirmeyi başarmıştı.(İzleyememiş olanlar için)

Geri Dönüşler

Akla kazınanlar arasında şüphesiz geri dönüşler de var.Daha ilk turdan izlemeye başladığımız geri dönüşlerin arasında en çarpıcı olanları Joyce ve Selby'den geldi.Mark Joyce turnuvanın favorisi Judd'a karşı 5-2'den geri gelerek galibiyet ipini göğüslerken, Selby son Masters şampiyonu Neil'a karşı 4-0 geriye düştükten sonra üst üste 6 frame kazanarak unutulmayacak bir galibiyet aldı.

Ronnie O'Sullivan

93 yılından bu yana Uk Championship'e sektirmeksizin katılan Rocket, ilk turundan çekildiği 98 yılı dışında, ilk kez ana tabloda yer almadı.

Ve Şampiyon

Geçtiğimiz Dünya Şampiyonası öncesinde boyun sakatlığı yaşayan ve ritmini büyük ölçüde kaybeden Jester bugüne kadar ki en büyük başarısını kazandı.İki kez Masters şampiyonu için tek eksik Dünya Şampiyonluğu.

Sizin aklınızda kalanlar?

6 yorum:

  1. benim aklımda kalanlar ise mark williams'ın birdenbire platforma oturması, 3 seyircinin t-shirtlerle hazel irvine'e yaptığı en yüksek seri ve ronnie hakkında sorular sormasıydı.

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş değil ama 2012 UK denilince benim aklıma ister istemez masaya vurulan yumruk geliyor :(

    YanıtlaSil
  3. Selby'nin Neil'e karşı geri dönüşü gerçekten çok iyiydi. Ama daha ziyade Murphy'nin Carter'a karşı 8-4 ten 9-8 yapması takdire şayandı gerçekten. Carter'a geçen seneki Trump maçından sonra ifrit olmaya başlamıştım. Rakibi alkışlamalar vs...Bu sayede içimin yağları eridi. Murphy büyük oyuncu.
    Selby'nin yumruğunu bence fazla kafaya takmamak lazım.
    Bu tabii ki bir futbol ya da basketbol oyunu değil. Kendi içnde adı konulmamış birçok nezaket kuralı var. Ama öyle anlar geliyor ki oyuncular tepkilerini daha fazla gizleyemiyorlar. Bir patlama yaşanabiliyor. Bu da normal bence. Oyuncuların ruh hallerini dışa vurmaya bu kadar engel olan başka bir spor yoktur belki. Kolay değil bence.
    Böyle bakınca Carter'da haklı o zaman, kendinle çelişiyorsun diyebilirsiniz. Ama o çok abartmıştı. :))

    YanıtlaSil
  4. Benim aklıma da Selby'nin beklenmedik ayıbı geliyor. Fakat bir yandan da Selby çok büyük oynadı turnuvada, unutmamak lazım.

    YanıtlaSil
  5. Selby ayıp etti diyen arkadaşlara hem hak veriyorum hem de hak vermiyorum.Çünkü, karşısındaki rakibi de aynen kendisi gibi yumruk ŞOV yapmaya çok meraklıdır.Bence iyi oldu.Üzerine evimle bahse girerim ki, aynı şekilde Neil kazansaydı daha çok şımarırdı.Selby artık eskisi kadar yumruk şov yapmıyor.Ama aynı şey Neil için geçerli değil.Gerekeni yapmıştır Selby reyiz.ha Roketi böyle yenseydi o zaman Selby ye laflar hazırlardım.En gıcık olduğum oyuncu tartışmasız neildir

    YanıtlaSil
  6. Turnuvada ne yapacağı en çok merak edilen isim olan Ronnie O'Sullivan, ilk maçını Anthony McGill karşısında rahat bir tempoda kazanmayı başardı. Pool Tables Wildcard mücadelesinde Steve Davis, kendisinden 40 yaş küçük Çinli rakibi Zhao Xintong karşısında tutunamadı ve maçı 6-1 kaybederek turnuvada ana tabloya dahil olamadan elendi.

    YanıtlaSil