8 Aralık 2012 Cumartesi

Uk Championship 7.Gün

Barbican Centre'da harika maçlar serisi devam ediyor.Brecel'i geriden gelerek karar oyununda geçmeyi başaran Murphy bugün aynı tarifeyi Carter'a uyguladı.



Uk Championship'te geri dönüşler devam ediyor.İlk turdan itibaren görmeye başladığımız harika geri dönüşlere bugün bir yenisi daha eklendi.Murphy 8-4 geriye düştüğü maçta Carter'a karşı 8-9 galip gelmeyi başardı.

Sihrini konuşturan Magician kariyerinde ikinci kez Birleşik Krallık finaline yükselirken, kariyerinde ki 8. sıralama finaline ulaşmış oldu.

Maçın sabah seansını 5-3 önde bitiren Carter, akşam seansında da rakibinin hatalarını iyi değerlendirdi.Shaun'un yarım bıraktığı serilerin ardından cezayı kesen ve skoru 8-4'e getiren Ali ardından rakibini izlemeye koyuldu.Akşam seansının mini seans arasından sonra uzun mesafelerde toparlanan ve beyaz topun cebe gitmesi konusunda ki şanssızlığını da alt eden Murphy üst üste harika frameler çıkardı ve skoru 8-8'e taşıdı.

Karar oyununa harika bir uzak mesafeyle başlayan Carter restle yaptığı vuruşu kaçırdıktan sonra Shaun tekrar masaya geldi.Bulduğu tek şansı sonuna kadar kullanan Murphy, rakibini tekrar masaya getirmedi ve maçtan 9-8 galip ayrıldı.Murphy'nin maç sonu açıklamaları şöyle;

"Ali kaybetmedi de ben kazandım diye düşünüyorum ve oldukça mutluyum.Dürüst olmak gerekirse kazandığıma inanamıyorum.Önceki maçlarda rakiplere göre gerideydim ama hayatımın en iyi 5 frameini oynadım.Finale kadar boşluğum olması işime gelecek.Eve gidip duş almayı ve Mark'ların maçını izlemeyi düşünüyorum."

Shaun şampiyonluk yaşadığı 2008 finalinde Fu'ya karşı 10-9'luk skorla galip gelmişti.Oyuncunun muhtemel rakipleri olan Davis-Selby ikilisi ise daha önce bu turnuvada final göremediler.

Kaçıranlar maçın özet görüntülerini bu gece 02:00'dan itibaren Eurosport 2'den yahut buradan izleyebilirler.

Turnuvada son finalist yarın gerçekleştirilecek Selby-Davis maçının ardından belirlenecek.Yarının tv yayın akışına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Fotorağf:Monique Limbos

6 yorum:

  1. Dün ve bugün gerçekten final tadında çok keyifli maçlar oldu. Yanlız birşey soracağım; benim eurosport yayınında türk spikerler yok.
    international olan da özellikle, yayın ingilizce, acaba sizde demi böyle yoksa, benim ayarlarda bir sıkıntı var da yerel yayını bulamıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Türkçe yayınlar Kablo TV kullanıyorum sanırım sen uydu kullanıyosun.Konuyla ilgili pek bilgi sahibi de değilim atıp tutmayım ES'ye mail attın mı konuyla ilgili?

      Sil
    2. Gönderdim ama kimse iplemedi ya... Cevap yazmadılar. Valla Emre Yazıcıoldan mahrum kaldık ona yanıyorum.. İngilizcemi ilerlettim sayelerinde kaç gündür. Bi de aralıksız konuşuyorlar, maça konsantre olamıyor insan :)

      Sil
    3. Bu arada benim de teledunya-turksat diye geçiyor. Uydu değil..

      Sil
    4. Direk twitter'dan falan iletişime geçmeyi deneseydin.Yabancı spikerlerden dinlemek de hoş oluyor ya :)

      Sil
    5. Neyse ki halloldu. Başka bir kanalda ES hd yayın yakaladım. Orda bizimkiler vardı :)
      Anavatan'a dönmüş gibi hissettim kendimi. İngilizceye pek hakim olmadığım için pek hos gelmiyor bana.. Final sıkı geçecek bu arada..

      Sil