6 Aralık 2012 Perşembe

Uk Championship 6.Gün

Birleşik Krallık'ta yarı final mücadeleleri devam ediyor.Çeyrek finalde yer alarak izleyiciyi heyecanlandıran Luca bugün yarı finalin eşiğinden döndü.



Uk Championship'te yarı final mücadeleleri nefes kesti.Bir önceki turda Joyce'u rahatlıkla geçen Kaptan bu kez Bingham'a diş geçirmeyi başarırken, son topuna kadar tansiyonun düşmediği maçta Shaun Murphy Brecel'i geçmeyi başardı.

İlk turda Walden, ikinci turda Mark King'i elemeyi başaran Brecel yarı finalin de eşiğinden döndü.Maçı hiç bırakmayan, 5-4 öne de geçen 17 yaşında ki oyuncu maçı bitirme şansını bulduğu son pembeyi kaçırdıktan sonra skor 5-5'e geldi.Her iki oyuncunun da baskıyı çokça hissederek basit hatalar yaptığı karar frame'i ise büyük bir dramaya sahne oldu.İki tarafa da gidip gelen decider'da yarı finale doğru koşturan Murphy son kırmızıyı kaçırınca tüm gözler Luca'ya çevrildi.Belçikalı yarı finale doğru yavaş yavaş yürürken son pembeyi benzer şekilde kaçırınca kazanan Magician Murphy oldu.

Kariyerinde ilk kez katıldığı Birleşik Krallık turnuvasında çeyrek finale yükselmiş olan Luca turnuvayı 4 bin sıralama puanı ve 17 bin £'la kapadı.Genç oyuncu bunun yanında Dünya Şampiyonasının hemen ardına ikinci büyük turnuvada da büyük bir tecrübe edinmiş oldu.

Turu geçen Murphy ise turnuvada ki dördüncü yarı finaline ulaştı.Murphy aynı seansta mücadele eden Ali Carter ile final mücadelesi verecek.Murphy'nin maç sonu açıklamaları şöyle;

"Bir çok kez maçı kaybettiğimi düşündüğüm anlar oldu.Son framede masayı temizlemek için harika bir şans buldum ama gerçekleşen kick adeta kabustu.Bence adrenalin ve tecrübesizlik Luca'nın kaybetmesine sebep oldu.Rahatlamış durumdayım.Maçı 6-0 ve bir de maksimumla kazansam bu kadar keyif alabilirdim.Bir sonraki maçında bu kadar hata yapma lüksüm yok.Ali ile çok iyi arkadaşız ve maçı sabırsızlıkla bekliyorum."

Seansın sona eren ilk maçında ise Ali Carter galibiyete ulaşan taraf oldu.Seans arasına 3-1 önde giren Kaptan bir ara kontrolü kaybedip skorun 5-4'e gelmesine engel olamasa da son framede rakibine daha fazla şans tanımadı ve maçtan 6-4 galip ayrıldı.

Carter'ın tek yarı finali olan 2008 yılında şampiyonluk yaşayan isim Murphy olmuştu.Kaptan 2008 yılında ki yarı finalde Fu'ya 9-7 kaybetmişti.Carter'ın maçı sonu açıklamaları ise şöyle;

"Biraz sıkıntıya giren bir oyundu ama hedefiniz yarı finalse zaten kolay olmayacaktır.Hala iyi oynadığımı düşünmüyorum ama yarı finallerde olmak güzel.Hedefim turnuvayı kazanmaksa bir an önce iyi oynamaya başlamalıyım."

Akşam seansının maçlarında ise Mark Davis, Gallerli rakibi Stevens'ı 6-4 geçmeyi başardı.

Mark Selby ise efsane olacak bir geri dönüşe imza atarak yarı finale adını yazdırdı.Jester 4-0 geriye düştüğü maçta tam 6 frame üst üste kazanarak Neil'ı evine gönderdi.Maç içerisinde iki yüzlük seri de gerçekleştiren Selby, Davis ile final mücadelesi verecek.

Yarı finallerin oynanacağı 7. günün maç programı ve tv yayın akışına buradan ulaşabilirsiniz.

9 yorum:

  1. hadi geçen yıl neyse dedik ama bu formatla birleşik krallığı dier turnuvalardan ayrıcalıklı kılan hiçbişey kalmadı bence zaten ronnie de yok snookerdan iyice soğudum heyecan vermiyo artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet maalesef ki UK Championship gibi prestijli bir turnuvayı Shanghai Masters ayarına getirdiler.Ortaya da bi sebep attılar tüm maçları yayınlamak için diye, tamamdır.

      Üstelik en iyi 11 frame demek bir çok favorinin ilk turlardan turnuva dışında kalması demek.Ayrıca 5-5 + decider yerine 8-8 + decider her zaman tercihimdir.

      Sil
    2. kesinlikle katılıyorum snooker maçları bir mental savaştır 2 oyuncuda çok iyi oynayabilir fakat üst düzey konsantrasyonunu maç sonuna kadar taşıyabilen alıyor işte maçı o yüzden benimde tercihim 17. frame in decider olması 11 deil aynı olmuyor işte 2side zihin yönünden umarım bi an önce eski formata dönülür

      Sil
  2. dün davis higgo maçı bügün brecel-murphy maçıları muazzamdi.Müthiş drama müthiş potlar şans potları hemen hemen herşey vardı.Higgo nun 147 sini izlemek inanılmazı.higgo geridönerken Davis şekilden şekle girdi.Davis in oha çüş pembesi maçı bitirdi.Brecel de iyi iş çıkardı tebrikler bebe :D

    YanıtlaSil
  3. Mark Selby, yine yaptı Selby'liğini.. Harika bir maçtı...
    Umarım Selby şampiyon olur.

    YanıtlaSil
  4. Her şeye ayar çeken World Snooker şu maç sonu yumruk şovlarına da bi el etse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bilardo kültürü diye bir şey vardır evet. Ben de bu işle yarı zamanlı profesyonel olarak ilgileniyorum. Kitabını ahlakını bilirim. (Çoğu kişi de koyu Neil Robertson taraftarı olduğumu bilir ama kesinlikle objektifim) bugün yapılan özür dilememeler vs masaya vurulan o yumruk ahlaksızca nitelendirilebilir. bu arada Neil'in maç sonu konuşması harika. Büyük oyuncu her zaman kazanmak ile olmaz bilardoda. Neil gerçekten büyük bir isim ve gitgide Higgins'in saygınlığına erişecek böyle devam ederse.

      Sil
  5. Yumruk şov yapılırmışta o kadar yapılmaz şimdi tekrardan izledim selby deyip yerlere göklere sığdırılmayan oyuncunun (oyununa saygı duyarım tabiki) 2 yada 3 sıralama turnuvası ve 2 masters şampiyonluğu var istikrarlı olarak büyük oyuncu olunmuyor önce saygı

    YanıtlaSil
  6. guzel makale tebrik
    http://wwww.vpillssatis.gen.tr

    YanıtlaSil