29 Kasım 2012 Perşembe

Bu Biraz Diktatörlük

Tur oyuncuları arasında lafını esirgemeyen isimlerinden olan Mark Allen, Birleşik Krallık öncesinde açıklamalarda bulundu.



Geçmişte yönetim, oyuncular ve mekanlar ile ilgili kimi zaman acımasız kimi zaman ise haklı eleştirilerde bulunan Mark Allen, yeni eleştirilerin müjdesini(!) verdi.

Dünya Şampiyonasın'da Yupeng'e akıllara kazınacak şekilde elenmiş olan Kuzey İrlandalı maç sonrasında yaptığı açıklamaların ardından 10 bin £'luk para cezasına ve şartlı olarak 3 ay cezaya çarptırılmıştı.(Benzer açıklamaların 6 ay içerisinde tekrarı)

"Alınan önlemleri anlayabiliyorum ama biraz diktatörlüğe kaçmaya başladı.Oyun içinde farklı karakterlere ihtiyaç var ama oyuncuların bunu gösterebilmesi çok zor.Geçmişte bunları açıkça söylediğim için eleştirildim ancak her zaman söyleyeceklerim var.Eğer herkes bir fikre sahip olursa bu uzun vadede iyi haber.

Yaptığım açıklamalardan dolayı pişman olduğumu söylemem ama tüm Çinli sporcuları suçlamam biraz adaletsiz olmuştu."


Allen'ın şartlı cezası önümüzde ki Aralık ayında sona erecek.Ancak World Open şampiyonu herhangi bir yaptırımdan korkmuyor.

"Şartlı ceza bitiyor, söyleyecek şeylerim olacak.Geride bıraktığımız aylarda bazı şeyler oldu.Kimsenin kuşkusu olmasın, oyuncuların sözcüsü ben olacağım.Üzerinde kesinlikle konuşulması gereken şeyler var ancak bunlar için tam vakti gelmeli.Sabırsızlanıyorum!"

Allen, Judd ile arasındaki rekabete de değinerek şunları söyledi;

"Bu rekabeti gerçekleştirmek bana ve Judd'a bağlı.O şu anda dünya 1 numarası ve onu yakalaması gereken benim.Ardından mücadele başlasın!Mark Williams, Higgins gibi isimlerin yukarlarda kalan vakitleri azalmış olabilir.Yani Judd ve ben de izleyiciye bir miras bırakmalıyız."

Kaynak

3 yorum:

  1. Allen hiç bir zaman, bir Judd bir Neil bir Selby gibi olmadı ve sanırım bu gidişle de olamayacak. İnandığı doğruların arkasında durması açısından ise takdir edilebilecek bir kişi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2009 WC'de Ronnie'yi eledikten sonra sarfettiği sözlerden dolayı pek kanım ısınmamıştı kendisine.Ama oyun tarzı göze hoş geliyor, sorunu ise psikolojik bunu açıkça belirtti.Belki önümüzde ki 1-2 yıl içerisinde sürekli düşen ritmini sürekli hale getirebilir.Yönetime verdiği her ayarı ayrı bir keyifle okuyorum.

      Sil
  2. İyi bir oyuncu fakat psikolojik sorunlarından dolayı gelebileceği yere gelemediğini "düşünüyorum."

    YanıtlaSil